Sempron 3000+ 1800Mhz

Jak přetaktovat, vhodný hardware, postupy, rekordy

Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Luckyss » čtv 29. led 2009 22:53:17

Zdravím mám procesor Sempron 3000+ 1800Mhz , Socket 754 , Desku mám ASRock K8nUpgrade-NF3

Budu moct nějak procesor nataktovat ? Momentálně ho mám na 2000mhz ale víc z něho dostat nemlžu , chladíč je původní , ale viděl jsem tady na foru že to měl někdo nataktovaný na 2600mhz .

Díky za rady , pokud potřebujete více informací tak napište ..
Luckyss
Intel 8008
 
Příspěvky: 10
Registrován: 29. 1. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Aries » čtv 29. led 2009 22:59:24

Zisla by sa informacia o tom, co vlastne nejde dalej taktovat ;)
Uz to bolo na danej frekvencii nestabilne? Co napatie, skusal si sa s nim hrat? Pamate mas nastavene na rozumnej frekvencii, teploty su v poriadku?
Starodavny clen fora, dnes uzivajuci si moderatorsky dochodok na Bahamach s pretaktovanymi modelkami.
Uživatelský avatar
Aries
VIP
 
Příspěvky: 5693
Registrován: 29. 3. 2008
Bydliště: Košice (to je toto ďaleko na východe)
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Luckyss » čtv 29. led 2009 23:03:16

Moc se v tom nevyznám ale zkusím to popsat .

Taktoval jsem v biosu sběrnici 223 MHz , Multiplier : 9x , víc z něj nedostanu . Napětí jsem také zkoušel ale bez uspěchu . Jen o malo zvýším a je konec už to nerozjedu . Jinak teplota je stabilní 42,5 bez zátěže .
paměti jedou na 200Mhz ...
Luckyss
Intel 8008
 
Příspěvky: 10
Registrován: 29. 1. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » pát 30. led 2009 13:02:20

Tak ako pise Aries ide o to co teraz limituje OC. Myslim, ze Sempron to este nie je, mne sa podaril OC 2600+ stabilne takmer o 50% na defotl napati, s chladicom bez pasty.
Odporucam takyto postup, najprv zistit moznosti CPU bez navysenia napatia ( aj tak si myslim, ze ostanes iba pri nich, nakolko sa navysenim "FSB" navysi teplota pri zatazi) a potom doladit RAM ( zistit max. OC RAM) a na zaklade toto urcir najvhodnejsiu moznost .
Skusim popisat skrateny postup nastavenia v BIOSe, ale ak jeho moznosti su obmedzene nazufaj da sa to spravit aj SW - napr. Ntune nakolko mas chipset od NF:

1- Nenapisal si, ake mas RAM,lebsie je ponechat v 1. faze ibe jeden modul
2- Nastavit AGP (PCIe) lock, ale nastavit priamo frekvenciu na 67 (101)
3- dat najvasciu moznu delicku RAM ako je mozne aby nabehol Win(najmensiu moznu frekvenciu) - podla toho co pises mas teraz 200 MHz daj 133.
4- HT delicku z 4 (800MHz) dat na 3 (600MHz)

Teraz je najlebsie za pomoci niakeho softu , ale da sa to aj manualne, zistit najvasci, ale zatial nestabilny OC CPU. Ja som pouzi s nazvom systool , alebo nieco podobne. Ak mas zaujem zistim presne, mam ho na domacom PC.
Ak ty soft nezisti tvoju dosku rucne zadas generator frekvencii na tvojej doske resp. v pripade NF typ chipset- ja som mal NF3 250. Potom to spustis a postupne ty soft zacne navysovat o 1 MHz a hned testovat stabilitu. Zo zaciatku, ak chces mu mozes zadat rucne vysie FSB a spustit napr. na 240. Tym to sposobom prides napr. na 280 co bude :
HT x3 = 840 OK
RAM = 374 Mhz OK ( predpokladam ze mas 3200- 400MHz )
CPU = 2.520 MHz

Aby si zistil max. moznosti HT MB spusti soft aste raz, ale vynechaj bod 4. HT delicku spat na 4. Tym to sposobom prides napr. na 250 co bude : 250x4= 1000 Mhz. Viac asi nespravis. Tento udaj sa ty moze v dalsej etape zist, ale pre vykon nema vyznam, len pre stabilitu.

Nenavysuj ziadne napatie (CPU, RAM, Chipset), zatial to nema ziadny vyznam, skor si myslim ze by to skor zatial bolo na optiaz).

Ak zystis tieto zatial nestabilne hodnoty pri zatazení, mozes sa ozvat. Zatial by bol popis dalsich krokov predcastny.
Pri tomto sposobe zatial nemusis sledovat teploty CPU, ale odporucam ty ak zistis uvedené udaje dat BIOS do povodneho stavu, alebo ak sa da nastavit automaticke vypinanie PC pri dosiahnuty niakej teplote nastav tu najnisiu v BIOSe.

dajej pojde o
zistenie max. moznosti RAM najprv jednej a potom, viacerych ak ich mas, nestabilne
zistenie max. moznosti OC CPU niakym softom na vytazenie a stabilitu + sledovanie teploty
doladanie co najblisie RAM k tejto hodnote, pripadne aj s navysenim napatia

Good luck, sam som zvedavy az kam sa dostanes.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » sob 31. led 2009 11:34:18

Program sa da stiahnut z http://www.techpowerup.com/systool/
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Luckyss » sob 31. led 2009 12:37:31

Díky za krásně popsaný nastavení :) Dneska až budu večer doma tak to pokusim nějak zrealizovat .

Doplním pak ještě jsem nějaky informace ohledně procesoru a paměti .
Luckyss
Intel 8008
 
Příspěvky: 10
Registrován: 29. 1. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » čtv 19. úno 2009 11:42:16

Caute overclockers,

tiez mam Sempron 3000+ 1800MHz a chcel by som ho pretaktovat podla navodu od 'Ivan99'(vid vyssie), ale mam problem v BIOS-e.
AGP mam nastavene na 66(nebolo treba menit), RAM-ky som nastavil na 133(z povodnych 200), ale HT delicku neviem zmenit zo 4 na 3.(jednoducho som to v BIOS-e nenasiel)

neviete poradit kde je problem?

Mam zostavu:
BIOS - Phoenix - AwardBIOS v6.00PG chipset AMD 1100 rev 0
motherboard - Foxconn NF3250K8AA-RS NF3 250 Socket 754
CPU - AMD Sempron 3000+ 1.8Ghz L2 cache 128kB Palermo 90nm
Graphics - ATI MOBILITY FIRE GL T2/T2e 128MB
RAM - Kingston 512MB PC3200 DDR400 (1 kus)
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » ned 22. úno 2009 16:27:48

tak sa mi to podarilo dostat na 2.1GHz aj bez zmeny HT nasobica
Prime95 vsetky testy bezali 6 hodin v poho, teplota CPU okolo 35-36°
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod 111a111 » ned 22. úno 2009 21:41:58

na jednom starom PC (R.I.P :twisted: ) som ten procesor mal na 2,45 GHz (272*9), delicka ram 266 - v CPU-Z ukazovalo CPU/14. ramky na 175MHz (povodne 200). Nejaka doska Asus K8N. presnejsie si to nepametam ale tusim ze 1,45V som tam mal. a HT ×3

Inak moj prvy OC :D a na prvy pokus ma to velmi potesilo, predtym som myslel som ze budem bezat pre hasiaci pristroj ale vysledom bol vyborny. ten PC som vymenil so spoluziakom (ani jeden PC uz neexistuje ;) ) ale mozno si on z toho nieco pameta ak budes este nieco potrebovat, tak ti dam kontakt
111a111
Intel 80386 SX
 
Příspěvky: 171
Registrován: 22. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » ned 22. úno 2009 22:19:29

Stiahni SW NTUNE zo stranok Nvidia. Ostatne veci si nevsimaj len delicku HT, ktoru nastavis tymto softwareom. Potom znovu spusti Systool. Napis kolko si dosiahol stabilne bez navysenia napetia, PCU zvladne 69 C. Aspon vies max. HT = 933 MHz.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » úte 24. úno 2009 18:54:17

tak som nastavil delicku HT v NTune ako si poradil, a spustil znovu systool (find max fsb) - dostal som sa na FSB 252, co jest 252*9=2268MHz. Potom uz PC zamrzlo.
V Biose ale takuto moznost neviem nastavit, tam je max.250 pre FSB. Co s tym?
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » stř 25. úno 2009 1:55:53

1. podla teplot sa dostanes omnoho vyssie
2. mas vyhodu,ze mas iba jeden modul RAM
3. predpokladam, ze v BIOS mas vsetky napatia na defolt, v tomto stadiu by inaksie nebolo dobre
4. skusal si teststability ? Po 20 min. si mal ake stupne ?

5. problem u teba je asi ten, ze v BIOS mas AGP=66. Tym nemas lock-nutu PCI, AGP zbernicu.
Daj AGP=67. PCI lock tym predpokladamm ze nemas v BIOS
Spusti SYSTOOL
6. predpokladam, ze casovanie v BIOS mas na "auto". Napr. pri "FSB" 133 MHZ ti to hodi 2,2,2,6 ale pri 200 mas 3,3,3,8. rucne nastavhodnoty,ake mas pri 200 MHz. RAm budes ladit as nakoniec.
Spusti SYSTOOL

predpokladajme, ze bodom 5. a 6. si sa nedostal cez HT wall, co je u teba 933 MHz / = 311 "FSB"

8. Zacni skusat test stability, pozeraj na teploty, znizuj po 5 MHz az najdes priblizne stabilnu hodnotu.
9. Napis ako mas zabezpecene vetranie ( zdroj ma ventilator zo spodu, je in aj out ventilator ? )
10. Sprav bod 8. ale z otvoreným casom. Aky je rozdiel teplot po 20. min. ? Ak je s otvoreným mensia teplota skus dvihat "FSB" po 5 MHz az najdes priblizne stabilnu hodnotu.


Napis hodnoty z bodou 5,6,8,9 a 10.
Potom bude nasledovat uz detalnejsie vyladovanie na zaklade tychto udajov a to hlavne co limituje OC . MB wall alebo PCU wall.

P.S. Zabudni na dalsie navysenie MHz v BIOSe, ked tam mas iba 250 FSB, ale co je dolezitejsie ze tam nie je HT multipier. Nesok to mozes skusit zautomatizovat softom.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » stř 25. úno 2009 23:23:25

Ahoj Ivan, tak som trochu pokrocil, tu su nejake odpovede:
1.to by som velmi rad
2.ano 1 kus
3.ano, vsetky napatia v BIOS-e su default
4.skusal v systool-e, pri FSB 235(cize 2115MHz), povodna teplota CPU 24°, po 20 minutach - 31°C
5.AGP bolo 66, dal som v BIOS-e na 67, spustil systool(Find Max FSB), skoncil error-om pri FSB 252
6.casovanie mi nie je moc jasne, tu su hodnoty, kt. mam v BIOS-e:
mam Manual
Memclock133MHz
CAS latency 2.5
Min RAS active time 8T
RAS to CAS delay 4T
Row prech. Time 2T
- po spusteni systool(Find Max FSB) sa restartne PC, zase pri FSB 252

8.moc dobre nerozumiem:kde mam spustat test stability?v systool-e?z jakej FSB mam zacat?
9.ventilator mam na zdroji(vyfukuje dozadu), na procesore je dalsi, a v case je dalsi(ten je ale od vyroby odpojeny)
10.tiez mi nie je jasne, vid bod 8

takze zatial asi tolko, ak poradis mozeme ist dalej :up1:
btw dakujem za doterajsie pokyny ;)
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » čtv 26. úno 2009 0:31:05

Ok.
Bodmi 8. a vyssie som predbehol, boli tam ak by ti islo vsetko idealne. budu nasledovat az v zavere.
6. teda spav inac. Stiahni SW CPUZ http://www.cpuid.com/cpuz.php
- zo zalozky SPD si zapis hodnuty pri 200MHz. Tieto hodnoty zapis do BIOSu.
- spusti SYSTOOl

Pri teste stability vyskusaj teplotu CPU rukov, ci naozaj mas take skvele hodnoty.

Dalsie veci nebudem predbiehat, aby som nedopadol, ako s bodom 8.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » čtv 26. úno 2009 21:13:02

6. nastavil som do BIOS-u hodnoty z CPUZ pri 200MHz - 2.5, 8, 3, 3
potom som v systool spustil najprv stress test na 25min., no errors, povodna teplota 19°,na konci 28°
potom som v systool spustil Find Max FSB, skoncil zase pri 252, vyzeralo to takto rozhasene:
systool.JPG


skusal som aj rukou, je to uplne vlazne, takze teploty asi sedia
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » pát 27. úno 2009 17:46:09

Dobre ze si spravil screen z SYSTOOL, podla neho vydim:
PCI BUs=33,3 a AGP Bus=66, to znamena, ze naozaj mas zbernice lock.

Takze sme dosli k niakemu stopu a vieme, ze RAM to nie je takze:

- zvys napatie CPU o jeden stupen (predp. 1,65 V)bud v BIOSe, alebo ak ti to pojde priamo v NTUNe a spusti SYSTool, uvidime ci sa dostanes cez 252.
ak by to nepomohlo tak:
- prepokladam ze v BIOSe sa da zvysit okrem napetia CPU a RAM taktiez chipsetu zvys napatie o jeden stupen, napetie CPU daj predtym do povodneho stavu, aby sa vedele co ten strop bol v tomto

Ak ba sa ti podarilo dostat sa cez 252 pokracuj bodom 8. t.j. spusti test stability (Prime95) a sleduj teploty. AK budu ok navys napetie este o jeden stupe.

Kedze nemas vobec vyrieseny airflow odporucam ti mat otvoreny case.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » pát 27. úno 2009 22:13:44

BINGO!
zvysil som napatie CPU v BIOS-e z default(1.5V) na 1.525V.
Potom som spustil Find Max FSB v systool a dostal sa na 269!
Na tejto frekvencii to ale nebolo stabilne, stability test v systool-e aj Prime95 skoncili po par minutach error-om, napriek tomu ze teploty boli v pohode, max.35-36°
tak som isiel s FSB nizsie, na hodnote 258 je to uz stabilne, teploty pri zatazi okolo 35-38°
vsetko toto som robil pri otvorenom case, ako si poradil
btw, zapojil som uz aj ventilator v case, kt. bol povodne odpojeny

takze som sa dostal dalej, ale pozerajuc na teploty by sa mozno este dalo pokracovat, akurat ze to neni stabilne
mam este skusit pridat napatie CPU na 1.55V? alebo napatie chipsetu? :?:
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » sob 28. úno 2009 0:02:01

Pridavaj iba na CPU.
Vzdy po jednom stupni navysenia spusti test stability a sleduj teploty. Predtym si spusti SYStool. Asi vies ze ho mozes dat naraz na napr. 260 FSB aby si nestracal cas a dalej zacni testovat satbilitu cca o 12 FSB nissie. Za velice bezpecne sa povazuje navysenie napetia o 10=%, takze za hodnotu 1,65 V urcite nechod.
Nikam sa neponahlaj, navysuj postupne !!!

Sleduj teploty, z ktorych je najdolezitejsia :
TCaseMax - Teplota na povrchu procesora, ktora sa dotyka chladica a je to v strede - bod spajajuci dve uhlopriecky u teba ako som detekoval mas jadro PARIS je to 70 C.

Ked ze mas vynikajuce teploty, moc ma zaujima az kam sa dostanes, tak pis priedbezne. Mna zatial najviac zaujima FSB v SYSTOOl.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » sob 28. úno 2009 0:30:07

po zvyseni napatia CPU z 1.525V na 1.55V som poskocil s FSB v systool-e z 269 na 273:-)
nemam jadro Paris ale Palermo, aspon tak pise systool
kde mam sledovat tu TcaseMax teplotu? ja sledujem CPU v Nvidia Monitore.

update:
po zvyseni CPU napatia z 1.55 na 1.575 zase max FSB v systoole 273, takze asi ma uz blokuje nieco ine :?
nemoze to byt HT delicka? zeby som ju znizil z 3 na 2?
lebo momentalne mi to vychadza na 819(273/200=1,365 * 3 * 200=819)
teploty stale pohoda, dnes som vacsiu ako 38° nevidel zatial...
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » sob 28. úno 2009 1:15:49

Nie V HT to nie je - defolt je 800 a ty mas trochu viac a vyratali sme, ze strop je 933 MZh.
SW na teplotu napr. http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

skus zvysit napatie chipsetu o jeden stupen napr. 0,25V. V kazdom pripade aj keby si sa pohol dalej, nepridavaj na CPU vela, ale testuj v zatazi - Prime95

Dobre ze mas Palermo je to neskorsia revizia - lebsi OC.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » ned 01. bře 2009 0:22:19

takze napatie CPU som vratil z 1.575 na 1.55
zvysil som napatie chipsetu z default(asi 1.6) na 1.7(mensi krok som nevedel spravit v BIOS-e)
max FSB pri tomto nastaveni je 273, samozrejme ale nestabilne
idem smerom dolu a hladam stabilne FSB momentalne, vyzera to zhruba na 264 zatial

s tymi teplotami mam trochu chaos, doteraz som to sledoval iba v NVidia Monitore(polozka CPU)
v tom CPU HW Monitore ale vidim trosku ine pri zatazi:

teploty.JPG

ktore teploty mam teda sledovat?
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » ned 01. bře 2009 10:31:42

TNPIN0 - mas ju od 19 do 40 C
1. Aku mas teplotu v miestnosti ? Mas niake moc dobre teploty.
Na tvojom mieste, by som sa este nesustredil najst stabylne FSB, ale pokusil by som sa prelomyt 272 koly 1.
2. Pre zaujimavost si stiahni SW na TcaseMax tvojho CPU AMD64 TCaseMax v1.19 http://www.svethardware.cz/forum/downloads.php?do=file&id=282. AKU ma hodnotu ?
3. Daj CPU na 1,575 V a zacni skusat test stability prejdi z prime95 na OCCT http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download, je omnoho lebsi a prednedavnom vysla nova verzia - zatial staci 20. min nakolko sluzi len na sledovanie teploty.
4.predpokladam ze bod 3. bude OK , navys napetie chipsetu o jdalsi diel, spusti SYSTOOL. AK sa neposunies dalej, skus experimentovat, ak v BIOS mas moznost navys napatie vsetkych ostatnych prvkov o jeden diel ?( aj DDR )

Zatial to vypada ze ta limituje MB
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » ned 01. bře 2009 13:55:50

Teraz pozeram, ze mas mozno taku istu MB oko som mal ja. Aku mas versiu BIOSu najnovsiu 4BMW1P45 ?

Preto sa pytam, lebo FSB v SYSTOOLe som mal 297 HT wall bol 1000 MHz. Na HT multipier nesiel prepnut na 2.
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod rybana1 » ned 01. bře 2009 16:05:37

byvam v panelaku, teplota miestnosti je normalne okolo 22-24°
verzia BIOS-u je tu:
BIOSversion.JPG

takze zatial mam najvyssiu stabilnu FSB 260, cize 260*9=2340MHz
stiahol som aj ten SW pre TCaseMax, tu je screen:
TCaseMax.JPG

idem sa dalej hrat...snad nieco nepoondiem zvysovanim napatia ostatnych komponentov...
staci ked budem sledovat teplotu CPU, alebo este nejake ine treba?
rybana1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 19. 2. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Sempron 3000+ 1800Mhz

Příspěvekod Ivan99 » ned 01. bře 2009 17:11:23

trochu pozeraj teplotu chipsetu
Ivan99
Intel 8080
 
Příspěvky: 25
Registrován: 18. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Další

Zpět na Přetaktování

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků

Extra PC PC rady HARDWARE speciál 100+1 zahraničních informací Příroda
Válka revue Živá historie Tajemství české minulosti II. světová (extra VÁLKA) Otazníky historie