Správné napětí RAM na IvyBridge

SDR, DDR, DDR2, DDR3, ...

Správné napětí RAM na IvyBridge

Příspěvekod jack08 » sob 18. srp 2012 20:57:30

V support listu ASUS P8Z77 (IvyBridge) jsou uvedeny podporované paměti s napětím v rozmezí od 1.3 až 1,65V :idea: Měl jsem ale za to, že doporučené napětí je 1,5V. Jak je to ?

Představivost je důležitější než vědění. (A.E.)
Nejtěžší věcí na světě je pochopit daň z příjmů. (A.E.)
Uživatelský avatar
jack08
AMD Duron
 
Příspěvky: 1212
Registrován: 18. 5. 2009
Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 3 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Správné napětí RAM na IvyBridge

Příspěvekod DexMorgan » sob 18. srp 2012 21:05:37

1,5 bylo u sandy bridge,myslim ze proto aby se neodpalil pametovy radič
DexMorgan
Motorola 6800
 
Příspěvky: 30
Registrován: 17. 12. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Správné napětí RAM na IvyBridge

Příspěvekod oneill » sob 18. srp 2012 21:26:00

1,5V je optimální napětí pro IMC. To je doporučení Intelu. Deska s vyšším napětím problém nemá, výrobci desky to může být fuk, protože IMC je v procesoru.

U Nehalemu došlo k poškození během krátké doby, u SB/IB se problém afaik ještě nevyskytl, takže se to většinou moc neřeší... Samozřejmě jakmile by začaly procesory odcházet z důvodu vysokého napětí IMC, Intel od nich dá ruce pryč a lidé budou mít smůlu.
Uživatelský avatar
oneill
Intel Pentium D
 
Příspěvky: 2493
Registrován: 10. 2. 2008
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 194 ×

Re: Správné napětí RAM na IvyBridge

Příspěvekod jack08 » ned 19. srp 2012 13:11:53

Ještě dotaz, v Memtestu86, ve 3 passu se objevilo tohle. Co to může být?
http://img444.imageshack.us/img444/8100/memtest.jpg

Představivost je důležitější než vědění. (A.E.)
Nejtěžší věcí na světě je pochopit daň z příjmů. (A.E.)
Uživatelský avatar
jack08
AMD Duron
 
Příspěvky: 1212
Registrován: 18. 5. 2009
Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 3 ×

Re: Správné napětí RAM na IvyBridge

Příspěvekod Lazar » ned 19. srp 2012 15:35:10

To vypadá jako by MemTest v rámci zmiňovaného běhu zapisoval 32bitový pattern i do znakové oblasti VideoRAM (0xA000:0000).

Možná zkusit novější verzi MemTestu-86 4.20, třeba si bude rozumět s novějším HW lépe.
http://www.memtest.org/
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12339
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 6 ×
Získaná poděkování: 98 ×

Re: Správné napětí RAM na IvyBridge

Příspěvekod jack08 » ned 19. srp 2012 16:03:11

stáhl jsem novou verzi a je to v pořádku. Díky.

Představivost je důležitější než vědění. (A.E.)
Nejtěžší věcí na světě je pochopit daň z příjmů. (A.E.)
Uživatelský avatar
jack08
AMD Duron
 
Příspěvky: 1212
Registrován: 18. 5. 2009
Bydliště: Praha
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 3 ×


Zpět na Paměti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

Extra PC PC rady HARDWARE speciál 100+1 zahraničních informací Příroda
Válka revue Živá historie Tajemství české minulosti II. světová (extra VÁLKA) Otazníky historie