Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Připojení k internetu, LAN, síťové prvky a hardware...

Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod samurraj » pon 25. čer 2012 8:59:54

Dobrý den.
Doma máme připojení k internetu od providera. Máme to přes modem. Otec je hlavní počítač a má to tam zřízené. Já mám dvojku PC a chtěli bysme, abychom spolu mohli vzdáleně mezi sebou komunikovat (posílat si soubory atd.) ale ať dělám co dělám, tak když si dám počítače v síti, nevidíme se. Domácí skupinu máme oba stejně pojmenovanou a to DOMA ale i tak to nejde. Máme win7 64bit oba dva. Nevíte prosím, jak to máme nastavit?
Díky za odpovědi vasek
samurraj
Intel 80286
 
Příspěvky: 95
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod raz » pon 25. čer 2012 9:53:43

Máte router?
Core i5-3570K, 4,00GHz, chladič Arctic Cooling Freezer Xtreme, MB MSI Z77A-GD55, RAM Corsair 8GB DDR3 1333MHz , MSI GTX660 2GB OC, 1TB HDD - Seagate Baracuda + NAS D-Link DNS-320 - 3TB, Chieftec 600W, CoolerMaster Storm Enforcer a jako monitor BenQ 24" LED FullHD + LG LED LCD 42" FullHD
raz
Intel 80286
 
Příspěvky: 93
Bydliště: Turnov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 2 ×

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod samurraj » pon 25. čer 2012 10:00:56

máme
samurraj
Intel 80286
 
Příspěvky: 95
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod raz » pon 25. čer 2012 17:23:21

Jaké máte přidělené či nastavené IP adresy na počítačích?
Core i5-3570K, 4,00GHz, chladič Arctic Cooling Freezer Xtreme, MB MSI Z77A-GD55, RAM Corsair 8GB DDR3 1333MHz , MSI GTX660 2GB OC, 1TB HDD - Seagate Baracuda + NAS D-Link DNS-320 - 3TB, Chieftec 600W, CoolerMaster Storm Enforcer a jako monitor BenQ 24" LED FullHD + LG LED LCD 42" FullHD
raz
Intel 80286
 
Příspěvky: 93
Bydliště: Turnov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 2 ×

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod samurraj » pon 25. čer 2012 21:04:01

když zadám do internetového vyhledávače moje ip, najde to u mě 192.168.15.24 a u druhého pc 193.179.195.169
samurraj
Intel 80286
 
Příspěvky: 95
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod raz » pon 25. čer 2012 22:04:17

Jak přesně to máš doma zapojený? Myslím síť, předpokládám, že jsi připojen přes adsl. Nějak nechápu toto: Otec je hlavní počítač..?? To znamená co?
Core i5-3570K, 4,00GHz, chladič Arctic Cooling Freezer Xtreme, MB MSI Z77A-GD55, RAM Corsair 8GB DDR3 1333MHz , MSI GTX660 2GB OC, 1TB HDD - Seagate Baracuda + NAS D-Link DNS-320 - 3TB, Chieftec 600W, CoolerMaster Storm Enforcer a jako monitor BenQ 24" LED FullHD + LG LED LCD 42" FullHD
raz
Intel 80286
 
Příspěvky: 93
Bydliště: Turnov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 2 ×

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod raz » pon 25. čer 2012 22:18:09

Máš to asi takhle? : Obrázek
Core i5-3570K, 4,00GHz, chladič Arctic Cooling Freezer Xtreme, MB MSI Z77A-GD55, RAM Corsair 8GB DDR3 1333MHz , MSI GTX660 2GB OC, 1TB HDD - Seagate Baracuda + NAS D-Link DNS-320 - 3TB, Chieftec 600W, CoolerMaster Storm Enforcer a jako monitor BenQ 24" LED FullHD + LG LED LCD 42" FullHD
raz
Intel 80286
 
Příspěvky: 93
Bydliště: Turnov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 2 ×

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod samurraj » úte 26. čer 2012 10:25:28

Ano, přesně takto to je zapojené. Jenže on má veřejnou síť 8 a já veřejnou síť 4...vadí to?
samurraj
Intel 80286
 
Příspěvky: 95
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Jak nastavit domácé síť ve windows 7?

Příspěvekod raz » úte 26. čer 2012 20:44:29

Ještě by mě zajímalo, to "otec je hlavní počítač". Jaká je kofigurace routeru? Ten by měl automaticky přidělovat IP adresy (192.168.1.*) Problém je podle mě hlavně taky v těch IP adresách co jsi psal, jak jsi na ně přišel? Spusť příkaz "cmd" v příkazovém řádku a napiš "ipconfig /all" kde se ti vypíšou IP adresy, které jsou přiděleny všem síťovým prvkům v počítači, takže u své síťové karty budeš mít vypsáno "Adresa IPv4" a u toho svojí IP adresu.
Core i5-3570K, 4,00GHz, chladič Arctic Cooling Freezer Xtreme, MB MSI Z77A-GD55, RAM Corsair 8GB DDR3 1333MHz , MSI GTX660 2GB OC, 1TB HDD - Seagate Baracuda + NAS D-Link DNS-320 - 3TB, Chieftec 600W, CoolerMaster Storm Enforcer a jako monitor BenQ 24" LED FullHD + LG LED LCD 42" FullHD
raz
Intel 80286
 
Příspěvky: 93
Bydliště: Turnov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 2 ×


Zpět na Sítě

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Extra PC PC rady HARDWARE speciál 100+1 zahraničních informací Příroda
Válka revue Živá historie Tajemství české minulosti II. světová (extra VÁLKA) Otazníky historie