Upgreade Procesor

Intel, AMD, VIA, IBM, ...

Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 15:34:23

Budu dělat upgreade PC a začnu CPU potom vyberu desku.
Chtěl bych, aby to utáhlo novější hry a hry na full jako je LoL,Diablo 3, Dota 2 a potom samozřejmě, abych si zahrál BF 3, Metro 2033, ale to už na Ultra nemusí být.
Hraju pouze na rozlišení monitoru 1280x1024 a nemám v plánu UPG monitoru, takže pouze Procesor, který to bude zvládat na tomto rozlišení, takže nic drahýho, zbytečnýho.
Pište vaše názory, čím více tím lépe! Díky všem za odpověď.

Byl mi doporučen pro toto rozlišení Intel Pentium G840, co si o tom myslíte popřípadě máte lepší návrh ? Šup sem s ním.

Mám tuto desku ASRock G41M-VS3, tak jsem si říkal jeslti nebude lepší pořídit Intel Core 2 Duo E8400 - E8600. Tím pádem bych nemusel kupovat asi desku.
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 16:41:09

Všichni koukaj nikdo neporadí ? No tak buďte hodní !
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Leclerk » stř 09. kvě 2012 16:57:51

rozpočet?
Uživatelský avatar
Leclerk
AMD K6
 
Příspěvky: 740
Bydliště: Blízko Brna
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 3 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 16:58:34

Jakej rozpočet ? Řekl jsem ti vše, co potřebuješ vědět přečti si to první celé.
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 16:59:29

Procesory, co utáhnou hry zmíněné nahoře 1280x1024 rozlišení nejsou drahé, takže na to nehledím momentálně.
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Mich-a-l » stř 09. kvě 2012 17:00:22

co mas teraz za procesor ?

inak moc sa neoplati kupovat procesor do starej dosky....vseobecne su procaky do s.775 velmi oblubene medzi ludmi a preto su v bazaroch dost drahe a oproti modernejsim procesorom uz nie su moc vykonne

moj nazor: posetrit a vymenit dosku a procak spolu za nieco novsie

edit: ten 8400 stoji skoro 4 000 korun co je moc ( http://www.mironet.cz/intel-core-2-duo- ... x+dp80225/ )
CPU AMD Athlon II x4 620 Cooler XIGMATEK Gaia SD1283 Heatpipe Cooler MB Gigabyte MA790X-UD3P RAM 4GB DDR2 GPU ASUS H5770 1GB DDR5 ZDROJ CORSAIR TX650M HDD 250 GB + 500 GB + 1000 GB + Intel 320 80GB SSD Zvuková karta Asus Xonar DS Klávesnica Microsoft® SideWinder™X6 Myš X7 XL-755BK Monitor LG Flatron W2241S FAN 2x SCYTHE S-FLEX SFF21D Case Enermax Phoenix Neo OS Windows 7 Professional SP1 64bit
Uživatelský avatar
Mich-a-l
UMC 486
 
Příspěvky: 308
Bydliště: Hlohovec, Slovakia
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 17:14:34

Já nevím, ale vy asi nečtete nebo co ? Chci procesor, který utáhne hry na full Diablo3, dota2, LoL a abych ssi zahral BF 3 a Metro 2033 treba na medium-high. Nepsal jsem nic o tom, že chci našlapaný procesor. Chci procesor, který bude pouze stačit na toto nic víc nic míň a E8400, koupíš na aukru za 1200-1400, takže to neřeším, nový bych ani nekoupil. Ja se neptám, co se vyplatí nevyplatí chci pouze znát, to co jsem zmínil.
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 17:14:56

Může mi poradit někdo kdo tomu rozumí prosím ? Děkuji.
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Mich-a-l » stř 09. kvě 2012 17:24:47

ak zozenies niekde nejaky lepsi procak ako aktualne mas a bude velmi velmi lacny, tak kup...inak setri na novy procak a zaroven dosku

btw pouzivaj edit a nepis stale double posty

inak vzdy ked niekto ziada nejaku radu ohladom nakupu niecoho a chce dostat zmysluplnu odpoved, tak musi napisat zhruba predpokladana sumu a aktualny pocitac (podrobne)
CPU AMD Athlon II x4 620 Cooler XIGMATEK Gaia SD1283 Heatpipe Cooler MB Gigabyte MA790X-UD3P RAM 4GB DDR2 GPU ASUS H5770 1GB DDR5 ZDROJ CORSAIR TX650M HDD 250 GB + 500 GB + 1000 GB + Intel 320 80GB SSD Zvuková karta Asus Xonar DS Klávesnica Microsoft® SideWinder™X6 Myš X7 XL-755BK Monitor LG Flatron W2241S FAN 2x SCYTHE S-FLEX SFF21D Case Enermax Phoenix Neo OS Windows 7 Professional SP1 64bit
Uživatelský avatar
Mich-a-l
UMC 486
 
Příspěvky: 308
Bydliště: Hlohovec, Slovakia
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 17:27:36

Kámo ještě jednou ti říkám přečti si to nic vědět nepotřebuješ kromě mého rozlišení nepiš už sem podle mě ty tomu hovno rozumíš.
Ty tvoje rady jsou stejné asi jako skoč z okna, co to má být za radu "když uvidíš lepší procák kup ho " ?
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Mich-a-l » stř 09. kvě 2012 17:35:16

hmm..... v tom pripade ked neodpovedas na dotazy, tak zas ty nepotrebujes pocut odpoved :roll:

inak urazky tipu "hovno tomu rozumis" si vyprosujem, slusne spravanie uz asi dnes nie je cool

ale skusim to este raz:
pozri si CPU support list tvojej zakladnej dosky a prezri si nejake bazary/aukcie a ked tam uvidis nieco konkretne zaujimave (lepsi/vykonnejsi procak ako mas), tak to sem postni a dostanes aj na to nazor od ludi ci sa to oplati alebo nie......konkretne radit sa ti neda, kedze nevieme zvysok pc a sumu ktoru chces investovat, hlavny problem je ze socket tvojej zakladnej dosky je uz v podstate cisto bazarova zalezitost (ak neratam nejake zabudnute kusy niekde na skladoch), takze je uplne zbytocne ti napisat kup procak XYZ ,lebo ho nemusis zohnat.

edit: co sa tyka Intel Pentium G840 ..... na to rozlisenie by stacil.....ja by som skor bral ale nejaky core i3
CPU AMD Athlon II x4 620 Cooler XIGMATEK Gaia SD1283 Heatpipe Cooler MB Gigabyte MA790X-UD3P RAM 4GB DDR2 GPU ASUS H5770 1GB DDR5 ZDROJ CORSAIR TX650M HDD 250 GB + 500 GB + 1000 GB + Intel 320 80GB SSD Zvuková karta Asus Xonar DS Klávesnica Microsoft® SideWinder™X6 Myš X7 XL-755BK Monitor LG Flatron W2241S FAN 2x SCYTHE S-FLEX SFF21D Case Enermax Phoenix Neo OS Windows 7 Professional SP1 64bit
Uživatelský avatar
Mich-a-l
UMC 486
 
Příspěvky: 308
Bydliště: Hlohovec, Slovakia
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Lovectony » stř 09. kvě 2012 17:44:29

Však mně bazar nevadí. Proto se asi ptám ne ? i3 je mi k ničemu nebudu měnit rozlišení monitoru, jak už jsem psal to tě mohlo napadnout.
Lovectony
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Mich-a-l » stř 09. kvě 2012 19:32:59

na porovnanie vykonu a prinosu mozes pouzit tuto stranku http://www.anandtech.com/bench/CPU/2 zistis tam o kolko si polepsis s nejakym procakom a ci sa oplati potom zavisi od ceny
CPU AMD Athlon II x4 620 Cooler XIGMATEK Gaia SD1283 Heatpipe Cooler MB Gigabyte MA790X-UD3P RAM 4GB DDR2 GPU ASUS H5770 1GB DDR5 ZDROJ CORSAIR TX650M HDD 250 GB + 500 GB + 1000 GB + Intel 320 80GB SSD Zvuková karta Asus Xonar DS Klávesnica Microsoft® SideWinder™X6 Myš X7 XL-755BK Monitor LG Flatron W2241S FAN 2x SCYTHE S-FLEX SFF21D Case Enermax Phoenix Neo OS Windows 7 Professional SP1 64bit
Uživatelský avatar
Mich-a-l
UMC 486
 
Příspěvky: 308
Bydliště: Hlohovec, Slovakia
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Vassek » stř 09. kvě 2012 23:29:22

Já nevim že se na něj nevykašlete, přijde si sem pro radu, je drzý a myslí si že ví víc než strejda Google...
i7@4256, 2x5970,MSI Eclipse, 12 Gb DDR3, 2050 Gb of space...
největším svinstvem v PC je antivirák...
Vassek
Intel Pentium Pro
 
Příspěvky: 781
Bydliště: West coast(Cheb)
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod Kuba5 » čtv 10. kvě 2012 6:33:54

Souhlasim, takový lidi nesnášim, ptají se, ale při tom píšou, že ví všechno a ostatním nadávaj. :shit:
Kuba5
Motorola 68000
 
Příspěvky: 80
Bydliště: Vilémov u Šluknova
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod flanker » čtv 10. kvě 2012 10:17:48

Případně na aukru se podívat po nějaké AM2+/AM3 desce, k AM3 2x 4GB 1600 MHz Kingstony a z Aukra nějaký Phenom II Black Edtion (klidně dvoujádrový) a je vystaráno.
[size=85]Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [color=#BF0000]FX 8350 systém[/color] --- [url=http://www.extrahardware.cz/forum/viewtopic.php?f=45&t=5275]info o mně[/url] [/size]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 4665
Bydliště: Brno
Poděkoval: 10 ×
Získaná poděkování: 35 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod lubost1997 » čtv 10. kvě 2012 14:55:47

Já bych doporučil asi radši než Pentium (kámoš ho má a je spokojenej ;)) Intel Core i3, modernější dvoujádro. ;)
lubost1997
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod AllowedCry » čtv 10. kvě 2012 14:58:46

Lovectony: Napadlo tě třeba, že i s I7 se ti bude vše sekat pokud nebudeš mít slušnou grafiku? :shock:

aby to utáhlo novější hry


Co to znamená utáhlo? všechny tyto hry utáhne i dvoujádrový athlon a to klidně na max
(5fps je ještě hratelné ;) )

Čili ptám se:

Jakou grafiku chceš (popř. chceš CPU s integrovanou?) použít a jaký je rozpočet.
CPU: Intel Core I3 3250 @3.6Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: 2x4GB Kingstone @1648Mhz GK: GTX280 @650 1250 1350Mhz 1.03V TDP cca 150W.
Uživatelský avatar
AllowedCry
Intel Celeron Dual-Core
 
Příspěvky: 2940
Bydliště: Угерски Брод
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 47 ×

Re: Upgreade Procesor

Příspěvekod driverxcz » čtv 10. kvě 2012 15:05:28

taky záleží na rozpočtu,kdyby majitel chtěl jen cpu+mb a nechtěl taktovat tak stačí jen cpu nejlíp nějakej core 2duo E8400 a výše protože na takové desce low end asi bios nebude přetaktování podporovat.!sám mám v pc E5200 intel 2.5ghz@3.4ghz + gk hd 6850 1gb 2gb ram a jede mi vše a to mám full hd lcd!!! proboha aspon napiš jakou máš grafiku!!!bez grafiky ti nepojede nic a ani s 6core cpu si nepomůžeš xD
E8500 3.16ghz@3.9ghz při default +1.225V bios,freezer7pro,Gigabyte EP43-DS3L,2x2GB ddr2 1066mhz A-Data 5-5-5-15 +2.1V,AMD Gigabyte HD 6850 1GB-def.820/4200mhz,WD 250gb 8mb cache Sata2+WD160gb Sata2,LG DVD-RW,Logitech genius 5.1,LC power 550w,Case KME-Custom Torzo,23'' Acer Lcd H235H,OC 3.9ghz 24/7.
Uživatelský avatar
driverxcz
Motorola 6800
 
Příspěvky: 33
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×


Zpět na Procesory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Extra PC PC rady HARDWARE speciál 100+1 zahraničních informací Příroda
Válka revue Živá historie Tajemství české minulosti II. světová (extra VÁLKA) Otazníky historie