Obnovovací frekvence

LCD panely, CRT monitory, ...

Obnovovací frekvence

Příspěvekod faunik » sob 10. bře 2012 14:42:14

Zdravím,už si fakt nevím rady a potřeboval bych poradit.
Mám digitální kartu a analogový monitor,to bohužel nesedne spoustě her a tak mi vyskočí hláška: Input not supported.
Jedná se o to,že hra se pouští v jiné frekvenci,než můj monitor zvládne,proto se ptám. Nezná tu někdo nějaký prográmek,který by automaticky nastavil správnou frekvenci,co zvládne můj monitor?
faunik
Motorola 68020
 
Příspěvky: 145
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod Lazar33 » sob 10. bře 2012 15:23:38

Tak frekvence by se mela dat nastavit vzdy ve hre(teda aspon u vetsiny her). Jinak ti doporucim prejit na digital LCD,led atd..(odpadnou problemy s frekvenci a nekazi se tak zrak jak na analogu.
Lazar33
Intel 80386 SX
 
Příspěvky: 163
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod faunik » sob 10. bře 2012 15:26:03

Bohužel,menu hry je černé a běhá tam ta hláška,jinak si časem určitě pořídím nový monitor,ale jsem rád,že mám nové pc a ano oči mi už zkazil
faunik
Motorola 68020
 
Příspěvky: 145
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod JejKey » sob 10. bře 2012 16:46:51

Nevím teda, co je vlastně za problém, protože je to popis jak stehno, ale...
- grafika (jaká?) s digitálním výstupem
- monitor (jakej?) s analogovým vstupem
- připojení přes redukci
je tak?

Na D3D hry většinou funguje spuštění dxdiag => poslední záložka: "override DDraw refresh rate", nevím, jak je to česky, snad "vynutit obnovovací frekvenci v DDraw" - a napsat tam natvrdo takovou frekvenci, jakou potřebuješ.

Lazar33 píše:Jinak ti doporucim prejit na digital LCD,led atd..(odpadnou problemy s frekvenci a nekazi se tak zrak jak na analogu.

wtf? :?
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN)
X3 (i7 4700MQ, 12 GB DDR3, GTX765M, Crucial M500, Intel X25-M 80 GB G2, ST500LT012) + NEC 2070NX
Uživatelský avatar
JejKey
AMD Phenom X2
 
Příspěvky: 4367
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 16 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod faunik » sob 10. bře 2012 16:51:13

Grafika: sapphire 3850 /duální radeon 3850 512x2Mb)
Monitor 193sw
Ano, přes redukci.
Nejvíce mě to štve u Mafie 2,stáhl jsem si demo ze Steamu,tuhle hru bych jsi tu chtěl i koupit,ale nemůžu dokud nebudu vědět,jestli ji někdy vůbec rozběhám.
faunik
Motorola 68020
 
Příspěvky: 145
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod faunik » sob 10. bře 2012 16:58:36

Mohl bych si vytáhnout grafiku z pc a rozběhat to na integrované,ale já si hru chci vychutnat a nemá cenu hrát v 800x600 při 20fps
faunik
Motorola 68020
 
Příspěvky: 145
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod billywu » ned 11. bře 2012 12:32:23

AMD FX 8320, Scythe mine 2, 2x KINGSTON 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX XMP, Asus Crosshair formula IV, Asus radeon hd6950, Creative X-Fi extreme audio, Samsung F1 640GB, Samsung F3 1000GB, Seagate barracuda green 2TB, Corsair TX650, Chieftec Aegis CX-05
Uživatelský avatar
billywu
Cyrix Cx586
 
Příspěvky: 436
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod faunik » ned 11. bře 2012 15:14:33

Ano
faunik
Motorola 68020
 
Příspěvky: 145
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod Lazar » ned 11. bře 2012 15:40:00

Moderní OS, netypické rozlišení, starší GK. Kde jinde by se už problémy neměly vyskytovat?

Nepomůže refresh lock (pokud je příčina problémů opravdu v obnovovacím kmitočtu), ve starších OS se to využívalo běžně. V ATI Tray Tools je funkce zmiňována, otázkou je zda bude dostupná i ve Vista/W7.
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=733
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12105
Poděkoval: 4 ×
Získaná poděkování: 78 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod faunik » ned 11. bře 2012 16:29:22

A prosím,co v tomhle prográmku mám udělat,jinak nechápu,proč,když na něj kliknu levým,odkliknu mé rozlišení a nastavím frekvenci z 85 na 60,tak se to pokaždé dá zpět na 85,vyzkoušel jsem tam všechny možnosti od ok,storno až po počkání
faunik
Motorola 68020
 
Příspěvky: 145
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod faunik » pát 23. bře 2012 7:58:51

Vyřešeno,kdokoliv by s tímhle měl problém tak poradím
faunik
Motorola 68020
 
Příspěvky: 145
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Obnovovací frekvence

Příspěvekod Pavel Boček » pát 29. čer 2012 5:45:41

Já taky, kdyby to někdy někdo řešil: PowerStrip :twisted:
Sestavy
HW: Ruger LCP (9 mm Browning)
Uživatelský avatar
Pavel Boček
Nepřizpůsobivý
 
Příspěvky: 1357
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 12 ×


Zpět na Monitory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Extra PC PC rady HARDWARE speciál 100+1 zahraničních informací Příroda
Válka revue Živá historie Tajemství české minulosti II. světová (extra VÁLKA) Otazníky historie
cron