Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Rady a diskuze kolem 3D a 2D akcelerátorů nejen od nVidia a ATI

Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod qwe » pát 21. led 2011 20:50:41

Zdravim. Mam tu jeden náročnější problém. Nepodařilo se mi nikde najít co s tím, tak jsem se zaregistroval tady. Snad mi někdo pomůže.

Základní deska: K8N Neo2 Platinum
Grafická karta: ATI Radeon 9600
OS: windows 7, 32bit

A teď problém: koupil jsem si procesor Athlon 64 x2 4400+, ale po jeho nainstalování mi nenaběhne grafická karta. Windows se spustí v nízkém rozlišení a ve správci zařízení je u grafické karty napsána chyba "Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)". Na předchozím jednojádrovém procesoru funguje vše normálně a po jeho vrácení taktéž.
Mám nejnovější bios i ovladače grafické karty. Deska má tento procesor podporovat. Slabý zdroj by to způsobovat taky neměl. Zkoušel jsem zapojit do napájecího konektoru pro procesor na desce druhý zdroj (350 + 400 W). Grafická karta je napájena jen přes AGP slot.
Tuto základní desku mám dvakrát a je to stejné na obou. Dokonce když jsem měl starší bios, který nepodporoval nové procesory, naběhlo vše v pořádku - grafická karta a procesor běžel na jedno jádro. Po nahrání nového biosu naběhli dvě jádra, ale bez grafárny.

Našel jsem tady docela dlouhou diskuzi na toto téma, ale anglicky moc neumim, takže jsem z toho řešení nevyčet.. http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/itprovistasetup/thread/0c134ac5-6228-4c31-a4e7-01ffa8c48909/

Možná by to vyřešilo nějaké nastavení v biosu. Pár věcí jsem tam zkoušel, ale nejsem na to úplně odborník..
Pokud budete potřebovat nějaké další informace, tak je doplním.


Obrázek
qwe
Intel 8008
 
Příspěvky: 11
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod leonin » pát 21. led 2011 21:27:08

Provedl jsi zakladni nastaveni biose?
CPU:Intel Core i5-4670K,MB:MSI Z87-G45 GAMING,VGA:Ati MSI 6850-1Gb DDR5,RAMM:Crucial Ballistix Tactical 8GB,Hdd:Seagate Barracuda 1TB,Zdroj:Fortron-Blue Storm II-500W.
leonin
Rise mP6
 
Příspěvky: 635
Bydliště: Hodonín
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod qwe » sob 22. led 2011 0:19:13

co konkrétně myslíš?? koukal jsem co by se tam dalo upravit, pár věcí jsem zkoušel, ale nerozumim tam všemu..
qwe
Intel 8008
 
Příspěvky: 11
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod Spouter » sob 22. led 2011 0:57:50

No, nejnovější ovladače ti nepomůžou. Ati 9600 se již v nových ovladačích nenachází (jen legacy mode). Poslední s 9600 byly ovladače 9.6 možná 9.2 už si nepamatuji přesně. Každopádně ovladač používáš od Microsoftu WDDM, což je vidět z náhledu co jsi poslal.

Asi tě nepotěšim, ale Ati 9600 má známé problémy s nekompatibilitou pod W7 s tím, že jedněm funguje zcela normálně a těm druhým zcela nenormálně (na googlu najdeš spoustu diskuzí, kde se tohle řeší).

Když jsem testoval W7 na mém starém šuplíku (s 9600 Pro), tak se tento problém objevil asi až po 14 dnech. Vyřešit zcela nešel, ale poměrně stabilní byla konfigurace - AGP 4x, vypnout hyper threading (P4 prescot) a nainstalované ovladače z verze 9.2 pro Vistu, které budeš muset nainstalovat ručně, protože je W7 automaticky nenaistalujou.

Jinak hodně štěstí (nejlepší řešení bude kartu prodat/vyměnit za jinou).
Uživatelský avatar
Spouter
Intel 80486 SX
 
Příspěvky: 225
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 8 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod qwe » sob 22. led 2011 13:22:16

děkuji za info, za pár dní to vyzkouším - počítač mám jinde. Výměna grafické karty je taky případně možnost, lepší než se vzdát procesoru, potřebuju nutně výkonějsí.
qwe
Intel 8008
 
Příspěvky: 11
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod qwe » stř 16. bře 2011 13:58:32

tak jsem si pořídil novou grafickou kartu SAPPHIRE HD 3650 512MB DDR2 AGP, ale vůbec nic se tím nevyřešilo. Po instalaci dvou-jádrového procesoru pořád ta samá chyba: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43). Ovladače samozřejmě nejnovější možné k této kartě (AMD Catalyst 11.2 AGP Hotfix for Windows 7 / Windows Vista 32-bit Edition for Windows 7 32-bit Edition), ale zkoušel jsem i starší 10.10. Už jsem z toho docela zoufalej, mam chuť celí to hodit do popelnice, poraďte někdo prosím..
qwe
Intel 8008
 
Příspěvky: 11
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod JejKey » stř 16. bře 2011 14:10:30

Jestli máš VIA chipset pro AMD platformu, tak přeju hodně štěstí při hledání řešení. Je to neuvěřitelně problematická kombinace a ne vždy jsou ty problémy vyřešitelné. Bude to chtít hodně laborování s ovladači ke grafice i k chipsetu.
MSI GT628 (C2Q9000@0,9125 V, 2×2 GB DDR3, GTS160M@0,9 V, ST9500420AS, Intel 5100AGN + SparkLAN WPER-116GN)
X3 (i7 4700MQ, 12 GB DDR3, GTX765M, Crucial M500, Intel X25-M 80 GB G2, ST500LT012) + NEC 2070NX
Uživatelský avatar
JejKey
AMD Phenom X2
 
Příspěvky: 4367
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 16 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod qwe » stř 16. bře 2011 15:15:40

jestli hledám správně tak by měl být: NVIDIA nForce3 Ultra
qwe
Intel 8008
 
Příspěvky: 11
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod ifkopifko » stř 16. bře 2011 15:21:59

Zbežne som prebehol ten thread čo si postol (nie až do konca) a vyzerá to tak, že ľudom pomáha aktualizovať ovládač pre AGP Device v správcovi zariadení. Ale to len tím, čo majú SiS alebo Uli chipset. Nvidia možno vydala nejaký novší AGP driver pre nForce3. Ak nie, tak hlasujem za tú popelnici. :P

Ešte je tu šanca, vymeniť grafickú kartu za nejakú Nvidiu... to by mohlo pomôcť. Good luck.
ifkopifko
Moderátor
 
Příspěvky: 1851
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 9 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod qwe » stř 16. bře 2011 15:44:52

kámoš by měl mít nvidii, tak jestli mi jí půjčí, zkusim.
qwe
Intel 8008
 
Příspěvky: 11
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Zařízení bylo zastaveno, protože oznámilo potíže. (Kód 43)

Příspěvekod qwe » čtv 17. bře 2011 17:46:19

tak jsem vyzkoušel zas hromadu driverů, novou instalaci win, a další kde co, ale nic. Karty od ATI se prostě nerozběhnout.
co fungovalo naprosto normálně je Asus V9570/TD 256MB neboli nVidia GeForce FX 5700, kterou jsem měl půjčenou od kámoše..
takže mě teď čeká shánění další grafický karty, tentokrát od nVidie :-(

děkuji všem za pomoc.
qwe
Intel 8008
 
Příspěvky: 11
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×


Zpět na Grafické karty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Extra PC PC rady HARDWARE speciál 100+1 zahraničních informací Příroda
Válka revue Živá historie Tajemství české minulosti II. světová (extra VÁLKA) Otazníky historie