Pomoc s vyberem RAM

SDR, DDR, DDR2, DDR3, ...

Pomoc s vyberem RAM

Příspěvekod neilz » čtv 21. dub 2016 15:44:28

Zdravim, mam tuto zakladni desku
MSI P67A-C45 (B3)
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514000000000014MY

a tyto RAM
Kingston HyperX blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL9
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514000000000011W7

a potreboval bych pomoct s vyberem RAM na rozsireni, nejlepe aby pracovali s tema soucasnema, chtel bych bud 2x4GB nebo 1x8GB

jake by ste doporucili ? dekuji
neilz
Motorola 6800
 
Příspěvky: 35
Registrován: 3. 12. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Pomoc s vyberem RAM

Příspěvekod ifkopifko » čtv 21. dub 2016 15:55:27

Ahoj.
No tvoje súčasné RAM majú pri 1600MHz predpísané napätie 1,65V, takže je otázka, na akom nastavení ich prevádzkuješ... možno ich máš na 1,5V pri 1333MHz.

Nové RAM budú určite 1,5V, alebo dokonca 1,35V. Ak zapojíš nové a staré RAM spolu, budú musieť bežať s rovnakými parametrami. To znamená, že ak je tvoj cieľ 1600MHz, tak aj do nových budeš púšťať 1,65V. Určite by im to nemalo ublížiť, ale budú sa viac zahrievať.

Najjednoduchšia cesta je kúpiť nové RAM a staré predať. Inak by nemal byť problém prevádzkovať staré + nové, ale dôležité je to slovíčko "nemal". Stáva sa, že je problém a zvyčajne je neriešiteľný, alebo len ťažko riešiteľný dlhým laborovaním s nastaveniami. V závislosti od použitia daného PC by som zvážil kúpiť rovno 2x8GB nových RAM, ceny sú priaznivé. :-) Ak by náhodou fungovali spolu so starými, bral by som to ako príjemný bonus.
ifkopifko
Moderátor
 
Příspěvky: 2349
Registrován: 16. 10. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 21 ×

Re: Pomoc s vyberem RAM

Příspěvekod neilz » čtv 21. dub 2016 16:01:29

a jake nove bys mi pro mou desku doporucil ? v ramkach se fakt vubec nevyznam a vim o nich prd takze kazda rada dobra jinak nasel sem na bazaru ramky s temer stejnym oznacenim
KHX1600C9D3B1K2
a me sou
KHX1600C9AD3B1K2
da se zjistit jestli by si spolu sedly ?
neilz
Motorola 6800
 
Příspěvky: 35
Registrován: 3. 12. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Pomoc s vyberem RAM

Příspěvekod ifkopifko » čtv 21. dub 2016 18:09:57

Pozri, nech dokúpiš akékoľvek RAM, dosť pravdepodobne budú fungovať spolu so starými, nedá sa dopredu povedať ktoré áno, ktoré nie. Aj keby si mal byť odkázaný na 1333MHz, tak to na výkone reálne nepocítiš.

Ktorékoľvek Kingstony by mali byť bez problémov, resp. moja skúsenosť je taká, že s nimi som ja mal najmenej problémov. Ja by som zobral nejaké HyperX Savage.
ifkopifko
Moderátor
 
Příspěvky: 2349
Registrován: 16. 10. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 21 ×

Re: Pomoc s vyberem RAM

Příspěvekod NAJA » pát 22. dub 2016 6:17:15

Přesně tak , jedny z nejtupovzdornějších pamětí jsou Kingston HyperX Savage 16GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 .
K nim ještě Balistixy od Crucialu
I když dnes už bych určitě vzal konfiguraci 2x8GB .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: Pomoc s vyberem RAM

Příspěvekod allister1 » stř 08. čer 2016 21:22:33

nazov temy sa zhoduje s mojim problemom preto nezakladam zbytocne novu temu a napisem to sem ak smiem :)

mam Intel i3-6100 a dosku MSI B150 Gaming M3
vybral som tieto ramky
https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr4-sdram-2133mhz-cl13-hyperx-savage-black-d3026256.htm?catid=18858909

https://www.alza.sk/kingston-8gb-kit-ddr4-sdram-2400mhz-cl12-hyperx-savage-black-d4285508.htm?catid=18858909

jedne maju napatie 1.2V a druhe 1.35V, ktore sa viac hodia k mojej zostave? co sposobuje ta rozdielna voltaz?
allister1
Motorola 6800
 
Příspěvky: 39
Registrován: 20. 9. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Pomoc s vyberem RAM

Příspěvekod NAJA » čtv 09. čer 2016 4:30:00

allister1 píše: co sposobuje ta rozdielna voltaz?


Ty s 1,2V jsou 2133MHz a ty s 1,35V běží na 2400MHz . Což znamená , že by ty ty 2400MHz měly běžet na 2133 také s nižší voltáží 1,2V ;)
Mělo by to být i naopak 2133MHz po zvednutí voltáže na 1,35 by měly běžet na 2400MHz ale v obou případech je tu to slovíčko MĚLO i když na 99,99% to je vždy tak jak jsem popsal .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×


Zpět na Paměti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron