Nejde prehodit sata mode

Vše, co se týká Windows XP Home, Professional, MCE a Windows Server 2003

Nejde prehodit sata mode

Příspěvekod brix » sob 04. říj 2014 12:05:11

Ahoj
Chtel bych nainstalovat na notebook Acer aspire E1-510 Windows XP, no problem je v tom ze kdyz chci prehodit sata mode tak tam mam moznost jenom AHCI. Jak to tedy prehodit abych mohl to XP nahodit ?. Bios je nejnovejsi , nastaven na LEGACY.
brix
Intel 8008
 
Příspěvky: 10
Registrován: 3. 10. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Nejde prehodit sata mode

Příspěvekod Lazar » sob 04. říj 2014 13:37:59

Instalace v legacy módu SATA je pro Windows XP běžnou (oficiální instalační média XP neobsahují podporu AHCI). Pro instalaci v režimu AHCI je snad nutné použít při instalaci chipsetu/řadiči odpovídající AHCI driver z floppy (F6 při instalaci).

Zde je například popsaný zmiňovaný postup pro určité notebooky Lenovo.
http://download.lenovo.com/express/HT051325.html
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: Nejde prehodit sata mode

Příspěvekod brix » sob 04. říj 2014 14:26:13

A jak to nainstalovat bez diskedy ? Kdyz dam f6 tak mi jen vypise ze se nepodarilo najit zadnou floppy mechaniku.
brix
Intel 8008
 
Příspěvky: 10
Registrován: 3. 10. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Nejde prehodit sata mode

Příspěvekod Lazar » sob 04. říj 2014 15:02:15

V takovém případě asi nezbývá než nainstalovat Windows XP v režimu SATA Legacy a pak se pokusit o dodatečné přepnutí na AHCI, pro což existuje na Internetu řada návodů.
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: Nejde prehodit sata mode

Příspěvekod brix » sob 04. říj 2014 15:07:58

No jo ale jak ten sata mod prepnu do jineho modu kdyz tam nic jineho nez AHCI neni ?
brix
Intel 8008
 
Příspěvky: 10
Registrován: 3. 10. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Nejde prehodit sata mode

Příspěvekod Lazar » sob 04. říj 2014 16:43:26

Výrobce asi s instalací Windows XP nepočítá (pravděpodobně pro XP ani nevydává ovladače), poslední verze Windows již instalaci v režimu AHCI podporují.

Při dostupnosti ovladačů AHCI/XP by možná by šlo vytvořit vlastní instalační médium se zakomponovanou podporou.
http://www.komku.org/2007/11/integrate-driver-into-windows.html
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×


Zpět na Windows XP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron