svchost.exe -100%vytížení CPU

Vše, co se týká Windows XP Home, Professional, MCE a Windows Server 2003

svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod ovce » pát 25. pro 2009 14:13:34

zdravím,
mám následující problém. krátce po startu windows mi program svchost.exe zatíží procesor na 100% a už to tak zůstane. podle process exporeru by tohle vlákno svchost.exe nemělo souviset s aktualizacemi windows(když jsem googlil, tak to byl nejčastější problém, na který jsem narazil)
http://www.rajce.net/f205398199

systém mám XP SP3, aktualizace zapnuté
ovce
Motorola 6800
 
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod Cartman1 » pát 25. pro 2009 15:22:36

Procesor: AMD Athlon II X4 620 Grafická karta: Palit GTS250 Matičná doska: Gigabyte MA770T-UD3P RAM: A-Data 2GB 1333MHz Zdroj: Seasonic OEM/Energy Knight 400W CD-ROM: Samsung SH-S223L LS SATA Case: Cooler Master Elite 330 Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
Cartman1
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 24. 12. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod ovce » pát 25. pro 2009 15:52:56

ano to jsem četl, ale je to několik let staré a pochybuju, že by mi pomohla nějaká aktualizace windows z roku 2006 kterou už pravděpodobně mám
ovce
Motorola 6800
 
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod Lazar » pát 25. pro 2009 16:39:22

Pod svchost bezi snad i sluzby Windows. Mozna zkusit pomoci Process Exploreru zjistit v detailech vytizeneho procesu o jakou sluzbu se konkretne jedna.
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod ovce » pát 25. pro 2009 18:34:20

nevím, na co přesně se mám podívat, ale pod záložkou services se píše"DcomLaunch- spouštěč procesů serveru DCOM" a "TermService- Terminálová služba"
ovce
Motorola 6800
 
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod Lazar » pát 25. pro 2009 18:54:46

V Proces exploreru na problematickem procesu (generujicim trvalou zatez) dat prave tlacitko mysi a Properties -> Image. Tam je uvedeno co je vlastne spusteno.

Pak zkusit dohledat moznou pricinu teto trvale zateze pro tuto sluzbu v Google.
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod ovce » pát 25. pro 2009 19:33:17

http://www.rajce.net/f205469922

zkoušel jsem letmo googlit něco okolo Generic Host Process for Win32 Services, ale většina lidí měla problém s tím, že jim vyskakovala nějaká chybová hláška a odpojovalo jim to internet, já tyhle problémy nemamám, jen mi to pořád zatěžuje CPU
ovce
Motorola 6800
 
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod ovce » pát 25. pro 2009 23:08:28

zkusil jsem postupovat podle následujícího návodu..
http://www.technibble.com/how-to-fix-sv ... mory-leak/

nejdříve jsem to zkoušel s ENG verzí aktualizace, na kterou byl odkaz přímo v návodu. nešlo to- do CZ windows nejde nainstalovat ENG aktualizace.

pak jsem to zkusil s CZ verzí dané aktualizace, také neúspěšně- po pokusu nainstalovat aktualizaci vyskočila hláška, že aktuální servispack už danou aktualizaci obsahuje

sumasumárum jsem se nepohnul ani o píď. má někdo další nápad?
ovce
Motorola 6800
 
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod ovce » sob 26. pro 2009 13:52:13

čím víc jsem se snažil problém vyřešit, tím víc jsem si zas*al počítač virama :?

najednou mi počítač neustále nachází nové aktualizace windows (třeba i 9 najednou) což je divný, protože jsem měl aktualizace zapnutý už před tím a tak by se neměly takhle nakupit..
je nějaký způsob, jak zjistit, jestli se skutečně stahují správné aktualizace ze správného serveru? mám podezření, že se mi místo aktualizací stahují viry..

a chci se zeptat.. je normální to, že se při kontrole některé soubory nepodařilo otervřít
http://www.rajce.net/f205610559
v kontextu s tímhle
http://www.rajce.net/f205610734
ovce
Motorola 6800
 
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod Lazar » sob 26. pro 2009 13:57:53

Napriklad pomoci prikazu "netstat -a" je mozne zjistit jaka spojeni prave probihaji a nasledne overit duveryhodnost techto DNS_jmen/IP_adres.
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod ovce » sob 26. pro 2009 14:30:54

vyjel mi seznam, ve kterém se absolutně nevyznám :?

// mám hledat něco konkrétního?
ovce
Motorola 6800
 
Příspěvky: 32
Registrován: 26. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod Lazar » sob 26. pro 2009 15:07:42

Pak je asi vhodnejsi kontrolu ponechat na specializovanych duveryhodnych nastrojich (antiviry, antispyware, ...).
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod grafit » sob 09. lis 2013 10:41:37

Je to tu už staršia téma. momentálne je u mňa veľmi aktuálna. Nainštalujem nanovo čistý win xp prof, (alebo aj home, to je jedno). Od istého času (dovtedy tuším nikdy) je hlavným problémom pre procesor, a mňa SVCHOST.EXE!!!!!!!!! Nič tak otravné som ešte nezažil. Prečítal som už o tom všeličo, ale celkom uspokojivo na odstránenie problému nič nezaberie. Mám nainštalovaný ESET. Ja vidím problém so svchost.exe ako dobre premyslený tlak na koncového užívateľa, aby bol donútený kúpiť novú techniku a nový sw. Kedysi to nebolo tuším vôbec, alebo zanedbatelne málo. Po inštalácii Win xp nabehli aktualizácie, a za hodinu (možno preháňam), som už ani nevedel, že mám preinštalovaný operačný systém. Dnes už nieje schopný počítač ani za deň prevádzky ani len spustiť atualizácie, ale svchost.exe si veselo fičí na 52% výkonu procesora, a znepríjemňuje čo len môže. Kým som nepripojil sieťový kábel, a nepovolil aktualizácie, všetko šlo ako má. Od pripojenia sa ako by čarovným prútikom spustil, a už je tu!!!!!!!!!! Viem, že XP sa má niekedy na jar poslať na smetisko dejín, ale ešte sa nezačala ani zima. Keď to na jar príde, budem vedieť príčinu. Ale teraz je ešte zavčasu. Možno tie aktualizácie ani nepotrebujem, možno hej. Tak ich zruším, a ak nepôjde počítač, aj tak sa nič nezmení, lebo aj takto to stojí za veľké ...
grafit
Intel 4004
 
Příspěvky: 1
Registrován: 9. 11. 2013
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod AllowedCry » sob 09. lis 2013 12:48:23

Nepřečetl sem si vše, co jsi napsal, každopádně ta vytíženost je v pořádku, windows hledá updaty a nějaké další nesmysly, nech to běžet a ono to časem přestane.
Uživatelský avatar
AllowedCry
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3383
Registrován: 5. 1. 2009
Bydliště: Угерски Брод
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 59 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod Lazar » sob 09. lis 2013 13:13:55

Pozn. Jsou případy kdy vytížení svhost (Windows Update) nezmizí ani za velmi dlouhou dobu (řádově hodiny). U 13let starého OS mi takové chování přijde vcelku ostudné. V distribucích Linuxu bývá nainstalováno daleko více programů/knihoven a zjištění dostupných akutualizací trvá řádově sekundy.

Receptů na řešení tohoto syndromu se vyskytuje celá řada, pravděpodobně půjde o více příčin asi navíc měnících se v čase. Zde jeden z návrhů na řesení problému. Otázkou je jeho použitelnost, když pochází z doby rok před SP3 (očekával bych, že SP3 bude problém řešit).
http://blogs.technet.com/b/asiasupp/archive/2007/05/29/automatic-update-causes-svchost-exe-high-cpu.aspx
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod lantros7 » pát 15. lis 2013 18:54:18

Používám pc na uživatelské úrovni,a stává se mi to samé jak je tu popsáno.
Už si nevím rady co s tím mám dělat.
Zapnu pc,a vše nabíhá na monitoru jak má.
Jakmile se to dostane na konečnou stránku,tak pc zamrzne.
Když otevřu správce úloh,tak vidím že to stojí na nějakém hostitelském programu svchost.exe,který využívá pomalu celou paměť CPU.
Když se ho rozhodnu ukončit,tak po jeho ukončení se téměř vše rozjede jak má,až na zvuk a jiné.
Pokud se v průběhu práce na pc rozhodnu nějaký program aktualizovat,svchost.exe se znovu spustí.
Jinak mě jdou špatně přehrávat videa a vše se seká.
Zkouškou rychlosti připojení na 3 různých servrech,mi to hlásí vše v pořádku a suprovou rychlost.
Používám XP Profesional verzi 2002 AMD Sempron(tm) 3000+ 1.81GHz s RAM 2GB.
Díky za rady.
lantros7
Intel 4004
 
Příspěvky: 1
Registrován: 15. 11. 2013
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: svchost.exe -100%vytížení CPU

Příspěvekod Lazar » pát 15. lis 2013 19:47:19

Je otázkou osobní volby zda má snaha o aktualizovanost OS přednost před funkčností PC. Nakonec co neopravili za dosavadních 12 let stejně asi za zbylých 5 měsíců nestihnou.

Singlecore CPU@1,8GHz težko zvládne videa ve formátu H.264 v rozlišení 720p a vyšším. Záchranou slabších CPU může být využití dostupné HW dekódování v GPU (DXVA). Jakou grafickou kartou PC disponuje?
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×


Zpět na Windows XP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron