LubosZ (luboš32)

Naše počítače, fotky, informace o nás, ...
V tomto fóru nejsou příspěvky započítávány do celkové počtu v profilu

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » stř 30. bře 2011 22:35:19

Musím se pochlubit s mým prvním pořádným OC ,ačkoliv nejsem žádnéj overclocker ,tak je to zcela stabilní :D ani nevíte jakou mám z toho radost :twisted:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod ovAvo » stř 30. bře 2011 23:32:58

... gratulace. A při napětí 1,212V - tak to je opravdu podařený kousek křemíku. To by mne zajímalo jeho maximum.
Profil & PC: http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php?f=45&t=1811
... only an idiot does not change their views. Winston Churchill
Uživatelský avatar
ovAvo
Intel Pentium
 
Příspěvky: 407
Registrován: 26. 1. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod dohnalik » stř 30. bře 2011 23:39:56

No je v klidu, v zátěži má 1,39V (doufám, že mi L nic neudela, kdyz odpovim za nej :) ).
High-Fidelity audio FAN | Linux user
Uživatelský avatar
dohnalik
Transmeta Crusoe
 
Příspěvky: 942
Registrován: 13. 12. 2008
Bydliště: Jen-Hsun Huang's house
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 12 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » stř 30. bře 2011 23:40:21

No moc SB nerozumím,ale to nižší napětí bylo asi způsobeno tím,že to bylo v Idle.V BIOSU jsem nastavoval 1.39V ,takže to bude asi tím :?

// tak Dohnalík byl rychlejší :lol:
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod Lasy79 » čtv 31. bře 2011 10:59:45

Mno, to je doopravdy krásná práce. Já nakonec šel do i5. Dospěli jsme s Ovavo k závěru, že cenový rozdíl (i když peníze jsem až tak neřešil, ale přece) není adekvátní rozdílu ve výkonu (myslím reálně využitelnému - netsříhám, nerenderuju... v podstatě na tom hraju akorát WoW :))
Nicméně - GRATULACE!!! :clap: :clap: :clap:
Obrázek
Uživatelský avatar
Lasy79
Motorola 68000
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31. 5. 2008
Bydliště: Tachov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod flanker » čtv 31. bře 2011 12:04:22

i tak se ejdná nejspíš o nadprůěmrný kousek....O tom si ten můj může enchat jen zdát :(....
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » čtv 31. bře 2011 13:34:41

flanker píše:i tak se ejdná nejspíš o nadprůěmrný kousek....O tom si ten můj může enchat jen zdát :(....

Jakto?Tvoje i7 2600K není tak stabilní.Nebo v čem vězí problém?
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod flanker » čtv 31. bře 2011 13:36:24

5 GHz stabilně můj kus nedá :(....
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » čtv 31. bře 2011 13:43:57

Tak já si myslel,že těch 5GHz budou stabilní všechny kusy.Ono já jsem se ještě nedostal na stabilitu 5GHz se zapnutým HT.Bez HT to je v pohodě,ale s HT mám zatím stabilní takt necelých 4,8GHz.
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod flanker » čtv 31. bře 2011 14:23:52

vůbec, jsou kusy, co mají problémy i s 4700 MHz, to je u SB obrovksá nevýhoda, že je obrovský rozdíl mezi horším a lepším kusem. Pokud budeš mít čas, zkus prosím na jakém maximálním násobiči s napětím 1.5V se ti dostane do windows.
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » čtv 31. bře 2011 14:43:45

Někdy to určitě zkusím,ale momentálně se na to nechystám.Musím si to ještě pořádně okoukat.Jinak na kolik jsi dostal ty stabilní takty (HTon/HToff)?
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod flanker » čtv 31. bře 2011 16:46:10

kolem 4950 MHz, s HTT (ettsuji SB v PRIME95 na 1h, protože nemám SP1), bez HTT jsem nezkoušel, ale v maximu validace mi to pomohlo snad pouze o 30 MHz, což je prd
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod ovAvo » stř 06. dub 2011 4:33:02

...čeče, tak jsem včera namontoval Lasymu toho Corsaira H70 a udělal na mne opravdu dojem. Už se nedivím, že jsi s ním tak spokojený. Akorát ty fany jsem musel hodit na 1.000 ot./min. - jinak vydávaly takovej divnej zvuk. Takhle jsou krásně tichý a jěště to celkem solidně uchladí. Asi si ho taky pořídím. A založíme klub.
Profil & PC: http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php?f=45&t=1811
... only an idiot does not change their views. Winston Churchill
Uživatelský avatar
ovAvo
Intel Pentium
 
Příspěvky: 407
Registrován: 26. 1. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod TheOverclocker » stř 06. dub 2011 6:50:08

Stačil by Corsair H club?
Bych se chtěl s H50 začlenil (vyměním asi rad., bo ten co je tam je na piču). :mrgreen:
i5 2500K, GTX480, Seasonic P-520FL, Gigabyte G1-Sniper 2, HyperX SSD and more... Watercooled
Dell U2412M + HP LP2065, Gb Aivia Osmium, Razer Naga Epic, Razer Nostromo,...
Audio: ESI Juli@ -> CW DYI DAC (in progress) -> Hypa 1 -> HD650
I do NOT overclock.
Uživatelský avatar
TheOverclocker
Baron Prášil
 
Příspěvky: 2479
Registrován: 5. 7. 2010
Bydliště: Daleko na západ od Prahy (25Km)
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 6 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » stř 06. dub 2011 9:54:50

ovAvo:já ty fany od Corsair co se točily na 2000RPM vytěpal úplně pryč.Z počátku jsem používal Noctuy zregulované na 900RPM a teď tam mám dva Nexusy(barvy Noctua jsou fakt děs :mrgreen: )
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod Lasy79 » čtv 07. dub 2011 14:54:45

Luboszi, potřebuju radu, nebo spíš ujistit, že jsem taktování SB pochopil správně. Mám tu i5 2500K.

Dosud jsem vždy taktoval tak, že se veškeré turbo funkce, úsporné a podobné funkce vypnuly a CPU se přetočil kam až to šlo s tím, že byl pořád přetočený (ať byl využitý na 1% nebo na 100%).

SB se, ale taktuje ouplně jinak, že? Tam přímo taktuju tu funkci Turbo (nevypínám ji, a díky tomu, že mám cpu s otevřeným násobičem, tak takutuju jen ten násobič třeba na 45x při BCLK na 100), takže mi i5 vrká na 1600 nebo 3300 a v zátěži automaticky přepne na 4500? Je to tak? Nebo je na 4500 pořád, jen mi CPU-Z atp. lžou?

Pořád je to pro mně horká novinka, ale co jsem kde viděl a četl tak se mi to jeví takto.

Díky za odpověď, a doufám, že se mi moc nesměješ za deb.lní dotaz 8-)
Obrázek
Uživatelský avatar
Lasy79
Motorola 68000
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31. 5. 2008
Bydliště: Tachov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » čtv 07. dub 2011 15:36:38

1600 nebo 3300 a v zátěži automaticky přepne na 4500? Je to tak?

Je to tak ;)

Povypínej si ty šetřící funkce pokud je nepotřebuješ a CPU-Z ti bude ukazovat
takty ,které jsi momentálně nataktoval.Pokud je máš zapnuté,tak se ti v klidu budou ukazovat ty snížené takty např 1600MHz.
Jinak já mám turbo vypnuté a nastavené takty mám na 101x50 :D
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod Lasy79 » čtv 07. dub 2011 16:26:17

LubosZ píše:Povypínej si ty šetřící funkce pokud je nepotřebuješ a CPU-Z ti bude ukazovat
takty ,které jsi momentálně nataktoval.Pokud je máš zapnuté,tak se ti v klidu budou ukazovat ty snížené takty např 1600MHz.


Které šetř. funkce konkrétně? Turbo mám nechat zapnuté, že?
Obrázek
Uživatelský avatar
Lasy79
Motorola 68000
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31. 5. 2008
Bydliště: Tachov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » čtv 07. dub 2011 17:52:18

Vypni C1E a EIST
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod Lasy79 » čtv 07. dub 2011 18:48:22

To jsem udělal, povypínal jsem Spread Spectrum, C1E, Limit Cpuid Max, EIST a porád to jede 1600 a na 4700se to přehodí až když třeba zapnu OCCT. Ale zajímavé je, že OCCT v IDLE (než se zapne test) píše 4689MHz, ale CPU-Z těch 1600 :)

Jinak jsem právě validoval i5 na 4,7GHz, v OCCT se systém 50 minut v pohodě udržel a teploty kolem 60°C. :clap:
Obrázek
Uživatelský avatar
Lasy79
Motorola 68000
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31. 5. 2008
Bydliště: Tachov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » čtv 07. dub 2011 20:03:19

Krásné OC :up1: myslím,že na těchto taktech je to ideální :D
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod Lasy79 » čtv 07. dub 2011 20:06:19

Díky moc! Mám doopravdy radost. Včera to vypadalo, že max bude 4.5GHz, ale nakonec jsem zagooglil a zadařilo se. Díky za info a za pomoc!
Obrázek
Uživatelský avatar
Lasy79
Motorola 68000
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31. 5. 2008
Bydliště: Tachov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod ovAvo » pát 08. dub 2011 3:34:54

...Lubo, měl bys Lasymu vysvětlit, že když si ten novej hardware přehodí do skříně Corsair Obsidian 800D, tak se taky dostane na těch 5,00GHz :shock: . To ví přeci každé malé dítě... :oops:
Profil & PC: http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php?f=45&t=1811
... only an idiot does not change their views. Winston Churchill
Uživatelský avatar
ovAvo
Intel Pentium
 
Příspěvky: 407
Registrován: 26. 1. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod LubosZ » pát 08. dub 2011 12:40:28

ovAvo: :lol: :lol: :up:
Uživatelský avatar
LubosZ
Intel Core 2 Duo
 
Příspěvky: 3673
Registrován: 22. 6. 2008
Bydliště: Karviná
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: LubosZ (luboš32)

Příspěvekod Lasy79 » pát 08. dub 2011 13:09:16

I vy jedni! Ne a ne a ne! Já totiž tady v soutěži na exthw vyhraju tu skříň od Enermaxu a bude! :mrgreen:
Obrázek
Uživatelský avatar
Lasy79
Motorola 68000
 
Příspěvky: 83
Registrován: 31. 5. 2008
Bydliště: Tachov
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

PředchozíDalší

Zpět na Uživatelské info

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník