Stránka 12

matrixmod88

PříspěvekNapsal: úte 31. srp 2010 21:37:59
od matrixmod88
Moje sestava:

Monitor: 24" BenQ RL2455HM
Procesor: AMD FX-8350 4.0GHz TurboBoost 4.2GHz
Základní deska: ASUS M5A99X EVO R2.0
Paměť: Kingston 16GB KIT DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Series
Grafická karta: MSI GTX 1070 GAMING X 8G
Zdroj: Corsair RM650x
Case: Corsair 500R Carbide Series
Pevný disk systém: SSD disk Crucial M550 256GB 7mm
Pevný disk data: SSD disk Crucial M550 256GB 7mm
Pevný disk data_2: Western Digital Green 2000GB 64MB cache s Advanced Format
Mechanika: LG DVD-RAM
Chladič procesoru: NOCTUA NH-D15S
Operační systém: Microsoft Windows 10 Home 64bit

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: čtv 02. zář 2010 15:25:09
od Buggy
Hehe, vidím, že máme hodně podobný monitor. Já mám L1730S. jinak Pěkná sestava, vypadá, že je dost vyvážená

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: čtv 02. zář 2010 17:14:11
od tobott23
heh,dobrý výsledok v 3DMark06 15555 :D

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: úte 14. zář 2010 16:44:53
od matrixmod88
Konečně došlo na již zmiňovaný krok a to na výměnu grafické karty. Na alza.cz jsem projížděl grafárny a narazil jsem na Asus EAH5870​/2DIS​/1GD5​/V2 za 7000,- (jako bazarové zboží). Jelikož jsem se původně rozhodoval pro 5850 za 7200,- , tak nebylo co řešit. Karta přišla s komplet balením. Vypadá jako nová (nepoznal bych, že už někomu jela v pc). A je ještě několik měsíců v záruce. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=i ... templete=2 .

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: úte 14. zář 2010 19:15:09
od leonin
Zdar chlape jak tak koukam tak sis sakra polepšil s tou grafikou. :up1:

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: úte 14. zář 2010 20:09:50
od matrixmod88
Zatím jsem spokojen :D

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: úte 14. zář 2010 20:19:07
od TheOverclocker
No snad to vydrží.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: pát 17. zář 2010 19:02:02
od matrixmod88
Demontoval jsem acelero s1 rev.2 ze staré hd 4850 za účelem vyčištění od prachu a opravu uchycení pasivů. Nyní nevím jak pasivy zpátky nalepit (jak a čím) aby držely a byl dobrý odvod tepla? :)

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: pát 17. zář 2010 19:05:08
od Aries
Ked uz ta stara vrstva nelepi, asi s tym nic nespravis, budes musiet kupit nejaku obojstrannu teplovodivu pasku (nieco ako toto).

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: pát 10. pro 2010 19:10:56
od matrixmod88
Blíží se Vánoce a tím i dokoupení posledního dílu mého upgradu (monitoru). Přeci jen rozlišení 1280x1024 je na dnešní dobu málo a sestava by nebyla využita ve svém plném rozsahu. Volba padla na 22" monitor LG W2261VP-PF za 3820,- na Alze. Ideální jak na hraní her tak i sledování filmů v HD.

Když chci aktualizovat bios, stačí nahrát poslední verzi? Jde mi o to, zda poslední verze obsahuje i všechny předešlé opravy nebo jestli musím nahrávat postupně jednotlivé verze? Jak šly po sobě. Díky

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: sob 11. pro 2010 16:45:50
od leonin
Nemusiš nahravat jednotlive verze stači tam hodit pouze tu nejnovějši.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: ned 16. pro 2012 20:10:31
od matrixmod88
Tak po delší době opět mezi vámi. S ASUSkou 5870 stále spokojenost. Jen chladič musel pryč. Karta byla zbytečně hlučnější a teploty vysoké. Volba padla na ARCTIC Accelero Twin Turbo II ( http://www.alza.cz/arctic-accelero-twin ... 286540.htm ). Montáž byla kupodivu jednoduchá včetně pasivů. Po této úpravě je karta krásně tichá a teploty v klidu 30C° a v zátěži 57C°. S původním chlazením v klidu 52C° a v zátěži 85C°. Takže super.

Teď ale řeším jaký pořídit antivir. Jestli koupit ESET Family Security 6 nebo bude stačit nějaký freeware, třeba Microsoft Security Essentials?

Co by bylo podle vás nejlepší, doporučte. Děkuji :?

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: pon 17. pro 2012 16:34:08
od TheOverclocker
Nejlepší by bylo překvapivě.... nic! :O
ESETy nejsou špatné, takže pokud tam ten antivir nutně musíš mít, jdi do něj.
MSE je blbost, stejně jako spousta jiných antivirů, jenom to stále nachází "viry", aby se neřeklo, že to nice nedělá a furt to člověka akorát ruší.
Problém antiviru bych neřešil a nechal bych to jen tak, naholo. Navíc antivir znamená další proces navíc, další zabrané místo na disku, další zpomalení startu.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: pon 17. pro 2012 23:29:33
od omg
matrixmod88:
- hezky avatar
- ak chceš platiť za antiv. tak choď do ESET-u, ak chceš zadarmo tak MSE

TOC:
- mal si MSE? keď toto tvrdiš

MSE používam už vyše roka a max. spokojnosť - neotravuje, "nezahlti" system...tiež známi ho používajú a nesťažujú sa.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: úte 18. pro 2012 18:59:25
od matrixmod88
Omg díky. Zkusil jsem ten MSE. Vypadá vcelku jednoduše, tak snad bude k něčemu.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: ned 17. bře 2013 20:34:09
od matrixmod88
Po delší době došlo na menší upgrade :) . Výměna základní desky Gigabyte GA-MA78GMS2H rev.: 1.1 za ASUS M5A99X EVO R2.0 , osazená pamětí Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 Grey Series a procesorem AMD Phenom II X4 965 Black Edition. Chladí ho GELID Solutions Tranquillo revize 2 s ventilátorem ARCTIC F12 PWM 120mm. Tento ventilátor jsem použil dále místo původních 80mm ve skříni. Procesor jsem lehce přetočil násobičem na 3.8GHz , prozatím stačí.

Pár fotek ze stavby:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: stř 26. čer 2013 19:37:40
od matrixmod88
Aktualizace profilu

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: stř 26. čer 2013 21:31:41
od Tomix
Pěkná deska i chladič :) Vůbec se neboj jít výš s procesorem. Já mám na desce Asus M4A77TD takt 3914Mhz a to nemám chladič na VRM :D Chtěl jsem jít na 4Ghz ale měl jsem black screeny kvůli přehřívání VRM.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: čtv 27. čer 2013 20:15:14
od matrixmod88
Tomix píše:Pěkná deska i chladič :) Vůbec se neboj jít výš s procesorem. Já mám na desce Asus M4A77TD takt 3914Mhz a to nemám chladič na VRM :D Chtěl jsem jít na 4Ghz ale měl jsem black screeny kvůli přehřívání VRM.


Uřčitě bych chtěl jít výš s taktem. Nevíš max hranici teplot pro tento procesor a napětí jádra, které nepřekročit? Raději se ptám nechci to zdlouhavě hledat. Taky jsem četl, že při taktování procesorů Black edition se nemusí vypínat úsporné funkce. Je to možné?

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: čtv 27. čer 2013 22:27:56
od Tomix
Tak já jsem musel vypnout úsporné funkce. Spíš procesor přetočím ne-na strop, ale spíš k přijatelným teplotám/hlučnosti. Mě se podařilo 3914Mhz s přesným napětím 1,4V. Bez problému jde dát i na 1,5V. Viděl jsem i běhat na 1,65V, nepamatuji si frekvenci ale to už i Nuctua musí co dělat uchladit takové monstrum. Zkrátka bych to dal na 4,2Ghz s napětím 1,5V. Uvidíš co to bude dělat, já víš už nemůžu. Ale moc se těším na novou desku se kterou bych ho na podobnou frekvenci mohl provozovat. Teploty by neměli jít přes 70C, orientačně max je 75C krátkodobě. I když někdo řekne že bude běhat i na vyšších teplotách, já bych víc jak 70C nedoporučil. No a napětí by jsi neměl přesáhnout udávaných 1,65V, to musí topit jak blázen, což by "prcek" Gelid nemusel vůbec zvládat.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: sob 29. čer 2013 8:37:48
od matrixmod88
Tak po včerejší chvilce taktování jedu stabilně na 4.2GHz s max teplotou při zatížení dle core temp 55°C.

Obrázek

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: sob 29. čer 2013 15:16:02
od Tomix
Jaké máš napětí? Jinak to vypadá, že máš velmi dobrý kus. I teploty jsou perfektní, já mám v zátěži 60C.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: sob 29. čer 2013 17:27:14
od matrixmod88
Je to vidět v příloze, jen na ten obrázek musíš 2x kliknout :-) jede na 1.416V.

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: sob 29. čer 2013 18:31:10
od Tomix
Ti závidím :D
Já měl těch 3914Mhz na stejným napětím co ty, a když jsem chtěl jít dále tak jsem už musel zvyšovat napětí až na 1,5V což moje deska do několika desítek vteřin nebyla schopna provozu kvůli přehřívání VRM. Večer postnu screen z moje skříně jak mám vyřešené chlazení VRM :D

Re: matrixmod88

PříspěvekNapsal: čtv 04. črc 2013 19:34:44
od matrixmod88
Tomix píše:Ti závidím :D
Já měl těch 3914Mhz na stejným napětím co ty, a když jsem chtěl jít dále tak jsem už musel zvyšovat napětí až na 1,5V což moje deska do několika desítek vteřin nebyla schopna provozu kvůli přehřívání VRM. Večer postnu screen z moje skříně jak mám vyřešené chlazení VRM :D


Jen se pochlub