VNC

Programy, které přímo nesouvisí s laděním hardwaru

VNC

Příspěvekod davveetrance » čtv 16. dub 2015 11:23:28

Zdravím,

Řeším jeden problém v rámci bakalářské práce. Prostřednictvím VNC je přenesena pracovní plocha z jiné pobočky školy na místni učebnu. Tyto dvě pobočky spolu komunikují skrz videokonfereční systém,kde obě mají ve výbavě interaktivní tabule,ktere jsou snímáme projektorem. Problémem je však,když během videokonference přenesu vzdálenou pracovní plochu z pobočky na místní učebnu a začnu zapisovat data na interaktivní tabuli. Zapisované data se nejprve právě zobrazí na vzdálené pobočce, tak jak mají,ale na místní učebně jsou data zobrazena až je dopsán tah,jakmile je zvednuto péro ze snímáne tabule. Takže člověk píše v místní učebně na tabuli,ale nevidí co píše. Na vzdálenem místě se vše zobrazuje v reálném čase. Myslím,že právě tento problém je dán přenesím pracovní plochy ze vzdáleného místa na místní učebnu,že data jsou nejprve posílana na vzdálené místo a pak se až zobrazí na místní učebně.

Nevím,zda je to pochopitelné z mého popisu...Bohůžel nemůžu tento problém rešit prakticky,ale pouze teoreticky. Jde mi jen o nějaký návrh,jak tento problém by se dál vyřešit.

Předem děkuji za jakékoliv info
davveetrance
Intel 8086
 
Příspěvky: 79
Registrován: 1. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: VNC

Příspěvekod Lazar » čtv 16. dub 2015 16:45:39

Nemůže to být dáno výchozím chováním VNC, které přenáší obraz při nějaké události a nikoli průběžně? Tato událost z pohledu vnc patrně nastane až při zvednutí pera (jestli).
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: VNC

Příspěvekod SpaceExplo » pát 17. dub 2015 1:50:43

Lazar píše:Nemůže to být dáno výchozím chováním VNC, které přenáší obraz při nějaké události a nikoli průběžně? Tato událost z pohledu vnc patrně nastane až při zvednutí pera (jestli).
Priznam se, Lazare, ze jsem cekal na nejakou odpoved v tomhle tematu, protoze ten popis se mi zdal tak chaotickej, ze jsem si proste nebyl jistej.

A podle tohohle:
davveetrance píše:Takže člověk píše v místní učebně na tabuli,ale nevidí co píše.
Na vzdálenem místě se vše zobrazuje v reálném čase.
to spise vypada na presne opacnej problem. Tzn. lokalne to videt neni, pres VNC to videt je.

@davveetrance: Byl by jsi prosim tam hodnej a pokusil se to vysvetlit nejak lepe a vice strukturovane?

A kdyz uz jsme v tom, pokus se prosim vysvetlit co znamena:
davveetrance píše:Bohůžel nemůžu tento problém rešit prakticky,ale pouze teoreticky.
Jde mi jen o nějaký návrh,jak tento problém by se dál vyřešit.
Protoze to uz mi vubec hlava nebere. Jak presne by mel vypadat navrh na teoreticke reseni tohoto problemu, ktery zaroven nemuzes resit prakticky???

PS: vysokoskolak nejsem, tak mi mozna neco proste a jednoduse unika, nevim.
SpaceExplo
NexGen Nx586
 
Příspěvky: 491
Registrován: 21. 9. 2012
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 36 ×

Re: VNC

Příspěvekod Lazar » pát 17. dub 2015 8:05:56

Taky se mi zdá, že dotaz má příliš "stupňů volnosti", ale navržené řešení (Poll fulscreen?) bylo jediné co mne napadlo. Ale vzhledem k neodezvě tazatele se to možná nikdy nedovíme.
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: VNC

Příspěvekod davveetrance » pát 17. dub 2015 16:16:03

Teoreticky,že problém nemůžu hmatatelně na místě řešit,nemůžu zasahovat do systému a něco konfigurovat. Jen mi bylo sděleno,že se vyskytuje tento problém a nikdo si neví rady čím to je. V rámci práce by to byl jen bonus,kdybych se pokusil něco zjistit. Ale je blbost něco takového řešit bez přístupu k dané věci.

Já to pochopil tak, že během videokonfernce při využití VNC spojení a přenesení vzdálené pracovní plochy na učebnu se psané slova na tabuli (místní učebně) zobrazuju až jakmile je dokončet tah slova,když je zvednuto péro od tabule,tak se slovo zobrazí.

http://www.imgup.cz/image/SF7
davveetrance
Intel 8086
 
Příspěvky: 79
Registrován: 1. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: VNC

Příspěvekod SpaceExplo » pát 17. dub 2015 16:53:36

davveetrance píše: Ale je blbost něco takového řešit bez přístupu k dané věci.
Ano. Tezko neco vyresis, kdyz si to nemuzes jakkoli (pre)konfigurovat. Takze at uz bude mistni rada jakkakoli, je to vlastne k nicemu.

davveetrance píše: Já to pochopil tak, že během videokonfernce při využití VNC spojení a přenesení vzdálené pracovní plochy na učebnu se psané slova na tabuli (místní učebně) zobrazuju až jakmile je dokončet tah slova,když je zvednuto péro od tabule,tak se slovo zobrazí. http://www.imgup.cz/image/SF7
Aneb, spravny popis a obrazek za tisic slov ;-)

Problem bych videl v nastaveni (at uz se da nebo neda zmenit) toho mistniho zarizeni, ktere se stara o zobrazeni "slova" na mistnim PC. Podle toho, ze pres VNC se to na vzdalenem monitory zobrazuje "real-time", pak ta data jsou v mistnim systemu k dispozici (a VNC se k tomu dostane, mozna proto ze ma primej pristup do video pameti), ale ten system (asi nejakej software) to zobrazi az pozdeji.
A protoze jsem si docela jistej, ze to nebylo koupeno "jen tak na trhu", ale prodala to nejaka firma za tuuuucne penizky, tak doporucuji, aby se skola (nebo vlastnik) obratil na dodavatele, ktery by k tomu mel poskytovat i podporu (nebo v ramci reklamace).
SpaceExplo
NexGen Nx586
 
Příspěvky: 491
Registrován: 21. 9. 2012
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 36 ×

Re: VNC

Příspěvekod durib » ned 19. dub 2015 23:38:14

Zdar. Vypni vzdálenou plochu a zkus psát jenom tak. Pokud to bude dělat i pak- problém není ve VNC (zadání vyřešeno) a musí se tedy hledat jinde (asi v software té tabule).
durib
IDT WinChip
 
Příspěvky: 393
Registrován: 5. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 2 ×


Zpět na Programy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník