Nejde signal z nove karty

Rady a diskuze kolem 3D a 2D akcelerátorů nejen od nVidia a ATI

Nejde signal z nove karty

Příspěvekod neilz » úte 27. zář 2016 14:30:51

Zdravim, koupil sem si bazarovou R9 380 jako docasou nahradu za 560ti ale mam problem ze z "nove" karty nejde vubec signal, ani do HDMI ano do DVI, muze to byt treba starou verzi biosu ? zakladni deska je tato
https://www.alfa.cz/product.php?eid=10516000000000014MY

zdroj je silny dost, vyndat baterku z desky sem zkousel
Naposledy upravil neilz dne úte 27. zář 2016 15:43:25, celkově upraveno 1
neilz
Motorola 6800
 
Příspěvky: 35
Registrován: 3. 12. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Nejde signal z nove karty

Příspěvekod ifkopifko » úte 27. zář 2016 15:32:31

Odkaz na základnú dosku je nefunkčný, každopádne, ak máš v BIOSe/UEFI základnej dosky možnosť prepínať medzi rôznymi verziami PCI Express (teda 1, 2 a 3), tak poskúšaj rôzne možnosti.

Keď píšeš že "nejde vubec signal", tak tým myslíš, že ani pri štarte PC sa nezobrazia údaje na monitore, alebo len že vo windowse nejde obraz?

A napokon, je tá bazárová karta naozaj funkčná, alebo si to kupoval "naslepo"?
ifkopifko
Moderátor
 
Příspěvky: 2357
Registrován: 16. 10. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 22 ×

Re: Nejde signal z nove karty

Příspěvekod neilz » úte 27. zář 2016 15:46:00

odkaz opraven, signal neni vubec, nenajede ani bios ani TV nezachyti signal, mela by byt funkcni, v zaruce jeste je a prodejce komunikuje naprosto vpohode kdyz sem u rekl ze karta nejevi znamky "zivota" a chce se sejit takze predpokladam ze opravdu funkcni je nebo ze ji nejakou neopatrnosti mozna zabil pri vyndavani z desky nebo prevozu ale zatim porad verim ze jen neco delam spatne, nemuze to byt treba starym biosem ? protoze zakladka pokud se nepletu je jeste na stare PCI 2.0 a karta je 3.0 tak jestli ji deska treba neumi obslouzit
neilz
Motorola 6800
 
Příspěvky: 35
Registrován: 3. 12. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Nejde signal z nove karty

Příspěvekod ifkopifko » úte 27. zář 2016 17:34:01

S verziou PCI-E bol skôr problém keď doska/CPU podporovala 3.0, ale nejako to nefungovalo a manuálne nastavenie 2.0, toto ale nebude tvoj prípad.
Určite vyskúšaj najnovšiu verziu BIOSu pre základnú dosku.
ifkopifko
Moderátor
 
Příspěvky: 2357
Registrován: 16. 10. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 22 ×

Re: Nejde signal z nove karty

Příspěvekod neilz » čtv 29. zář 2016 14:12:47

tak to bylo biosem, deska mela bios z roku 2011, po nahrati noveho vse funguje
neilz
Motorola 6800
 
Příspěvky: 35
Registrován: 3. 12. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×


Zpět na Grafické karty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron