POMOC se sítí :'(

Připojení k internetu, LAN, síťové prvky a hardware...

POMOC se sítí :'(

Příspěvekod Cell » čtv 27. lis 2008 22:10:23

Mam doma 1 stolni PC a 1 laptop.. mam jeden internet (wifinu)
do PC me jde pochopitelne jeden kabel RJ-45 myslim ze se jmenuje ten konektor ale potrebuju ten internet rozbocit abych mohl napoijt jak laptop tak i stolni PC zaroven z toho jednoho internetu.
Prominte za pitome vysvetleni, ale jestli se v necem nevyznam, tak jsou to sítě....
CPU: C2Q 9550 3.5GHz | RAM: 8GB | SSD: Vertex 4 | | GPU: GTX280 | MB: Asus | PSU: MODU 625W | 240Mb/s
Cell
Intel 80486 DX4
 
Příspěvky: 349
Registrován: 26. 7. 2008
Bydliště: Brno
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: POMOC se sítí :'(

Příspěvekod Aries » čtv 27. lis 2008 22:20:43

Ak mas v doske dva konektory RJ-45, staci kupit jeden krizeny kabel a PC s NB prepojit a nesledne nastavit zdielanie internetu v pocitaci (co bude predpokladam "hlavny" stroj, z ktoreho pojde internet do NB). Ak mas na doske integrovany len jeden konektor, budes musiet dokupit dalsiu diskretnu sietovku, najskor do PCI.

Viac o zdielani internetu tu, malo by to pre zaciatk stacit: http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0
Starodavny clen fora, dnes uzivajuci si moderatorsky dochodok na Bahamach s pretaktovanymi modelkami.
Uživatelský avatar
Aries
VIP
 
Příspěvky: 5693
Registrován: 29. 3. 2008
Bydliště: Košice (to je toto ďaleko na východe)
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: POMOC se sítí :'(

Příspěvekod Cell » čtv 27. lis 2008 22:26:52

ok diky.. ja na starem PC mam jen jeden, ale na novem kterej je uz obednanej jsou 2 :)
CPU: C2Q 9550 3.5GHz | RAM: 8GB | SSD: Vertex 4 | | GPU: GTX280 | MB: Asus | PSU: MODU 625W | 240Mb/s
Cell
Intel 80486 DX4
 
Příspěvky: 349
Registrován: 26. 7. 2008
Bydliště: Brno
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: POMOC se sítí :'(

Příspěvekod Aries » čtv 27. lis 2008 22:32:53

Tak to bude jednoduche, staci ti kupit uz len jeden krizeny (cross) kabel s RJ-45 na oboch koncoch a za par minut nastavovania to mas ;)
Starodavny clen fora, dnes uzivajuci si moderatorsky dochodok na Bahamach s pretaktovanymi modelkami.
Uživatelský avatar
Aries
VIP
 
Příspěvky: 5693
Registrován: 29. 3. 2008
Bydliště: Košice (to je toto ďaleko na východe)
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×


Zpět na Sítě

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

Extra PC PC rady HARDWARE speciál 100+1 zahraničních informací Příroda
Válka revue Živá historie Tajemství české minulosti II. světová (extra VÁLKA) Otazníky historie