WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Připojení k internetu, LAN, síťové prvky a hardware...

WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Příspěvekod Bimbo.borec » sob 14. kvě 2016 9:36:36

Zdravím, v domácí síti mám připojený PC pomocí LAN a NTB na WIFI pomocí routeru TP-Link. V poslední době se nemohu připojit s PC i NTB najednou na internet. U routeru jsem přeinstaloval FW, nijak to nepomohlo, nastavení si myslím, že je správné. Prosím o radu kde hledat problém. Díky
Naposledy upravil Bimbo.borec dne sob 14. kvě 2016 16:07:15, celkově upraveno 1
Bimbo.borec
Intel 8008
 
Příspěvky: 15
Registrován: 2. 5. 2013
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí

Příspěvekod Emil Pastelka » sob 14. kvě 2016 11:47:50

Používáte DHCP, nebo máte adresy nastaveny pevně ručně? Je v routeru nějaké pokročilé routování adres, služeb a portů? Máte nastavenu nějakou kontrolu šířky přenosového pásma? - To vše by mohlo ovlivnit kolizi.
Uživatelský avatar
Emil Pastelka
AMD Duron
 
Příspěvky: 1213
Registrován: 23. 11. 2009
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 121 ×

Re: WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Příspěvekod Bimbo.borec » sob 14. kvě 2016 16:06:55

Nemám adresy nastaveny ani žádné pokročilé routování adres. Na routeru je nyní základní nastavení, tak aby fungovala WIFI.
Bimbo.borec
Intel 8008
 
Příspěvky: 15
Registrován: 2. 5. 2013
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Příspěvekod Emil Pastelka » sob 14. kvě 2016 16:26:58

Po pravdě, takovou odpověď jsem nečekal :) Mohl byste alespoň uvést typ routeru? Napsal bych Vám pak, co by mělo být vidět v té které kolonce.
Uživatelský avatar
Emil Pastelka
AMD Duron
 
Příspěvky: 1213
Registrován: 23. 11. 2009
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 121 ×

Re: WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Příspěvekod Bimbo.borec » sob 14. kvě 2016 18:08:28

Mám D-link DI-524
Bimbo.borec
Intel 8008
 
Příspěvky: 15
Registrován: 2. 5. 2013
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Příspěvekod Emil Pastelka » ned 15. kvě 2016 13:14:19

S tímto nastavením by Vám mělo vše běžet správně a nepomůže-li to, je chyba jinde. Všichni klienti musí mít nastaveno automatické přidělení IP adres. U routeru jste předpokládám při updatu firmware vybral správnou revizi (A/B/G).

V záložce Home > Wireless
Network ID(SSID): Název Vaší sítě - cokoliv bez diakritiky
Channel: opět cokoliv, nebo auto
Security: WPA nebo WPA2

V záložce Home > WAN:
- tohle nastavení vyplňte dle poskytovatele internetu či zařízení před routerem (modem)

V záložce Home > LAN
- toto nastavení definuje rozsahy IP adres v síti za routerem, tedy Vaší domácí
IP Address: 192.168.0.1 (adresa routeru v síti, brána)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Local Domain-Name: zde nic

V záložce Home > DHCP
- je-li DHCP povolen, dochází k automatickému přidělování adres za routerem, pokud není povolen, musíte vše na koncových bodech nastavovat ručně - doporučuji povolit
DHCP Server: Enabled
Starting IP Address / Ending IP Address: definujte rozsah vlastních adres s ohledem na počet zařízení, rozumně například 192.168.0.100 až 192.168.0.150
Lease Time: doba záboru/vyhrazení IP adresy konkrétním zařízením, pokud máte neměnnou síť, nastavte maximální časový úsek
Static DHCP: Disabled

V záložce Advanced > Virtual Server
Virtual Server: Disabled

V záložce Advanced > Applications
Special Applications: Disabled

V záložce Advanced > Filters
Filter: IP Filter / URL Blocking / MAC Filters / Domain Blocking
Všechny prověřte, a pokud nejsou, zvolte: Disabled

V záložce Advanced > Firewall
Firewall Rules: Enabled
- pravidla nastavte dle vlastního uvážení

V záložce Advanced > DDNS
Dynamic DDNS: Disabled

V záložce Advanced > DMZ
DMZ: Disabled

V záložce Advanced > Performance
- má vliv na WiFi
Beacon Interval: pokud vás nic nezlobí, nechte na 100
RTS Threshold: 2432
Fragmentation: 2436
DTIM Interval: 1, nebo výchozí 3
Wireless Mode: G mode
TX Rates: Auto
SSID Broadcast:
- viditelnost jména WiFi sítě v okolí
- Enabled je méně konfliktní a klade nižší energetické nároky na připojená zařízení
- Disabled je "více bezpečné" řešení, ale přináší komplikace a síť musíte zadávat/naučit ručně

V záložce Tools > Admin
Administrator Settings: dle osobních preferencí
Remote Management: Disabled

V záložce Tools > Time
- Nastavte správný čas, buď autoamticky přes časový server (NTP), nebo ručně

V záložce Tools > System a Firmware
- nic zásadního

V záložce Tools > Misc
SPI mode: Disabled
Block WAN Ping: Enabled
UPNP: Enabled
VPN Pass Through: Disabled
Uživatelský avatar
Emil Pastelka
AMD Duron
 
Příspěvky: 1213
Registrován: 23. 11. 2009
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 121 ×

Re: WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Příspěvekod Bimbo.borec » ned 15. kvě 2016 20:13:13

V podstatě nastavení až na malé výjimky bylo tak jak uvádíte. PC i NTB se k síti připojí současně, ale čas od času síť na jednom nebo druhém vypadne, poté stačí ale dát obnovení v prohlíženi a připojení opět funguje. Vypadá to, že je chyba na straně poskytovatele internetu - kabelová TV, ten ale tvrdí, že je u něj vše OK a modem pracuje správně, asi dojde k jeho výměně :D

Díky za ochotu a čas.
Bimbo.borec
Intel 8008
 
Příspěvky: 15
Registrován: 2. 5. 2013
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: WIFI nebo LAN :-(, nejde obojí zárověň

Příspěvekod ch3vr0n » pon 16. kvě 2016 18:45:36

na to je reseni proste. nechat bezet ping na branu (router) a nekam v ramci nixu, treba seznam.cz (spustit na obouch strojich ) a uvidite v jake casti je problem... stim uz se da "vyjednavat" u poskytovatele...
ch3vr0n
Intel 8008
 
Příspěvky: 16
Registrován: 23. 9. 2012
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 2 ×


Zpět na Sítě

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník