Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a UŽ jsem spokojen)

Externí (USB), interní (PCI, PCIe) analog/DVB-T TV karty

Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a UŽ jsem spokojen)

Příspěvekod vanDave » ned 07. lis 2010 13:57:40

Zdravím, koupil jsem si Aver Volar HD Nano, citlivost tuneru super, chytl jsem i MUX, co nechytnu na STB Philips a Evolve, ale zjistil jsem, že nefunguje aut. přepínání formátu obrazu (4:3/16:9) v závislosti na vysílaném pořadu. Zkoušel jsem nainstalovat nejnovější Aver TV a ovladače a pořád to stejný. V menu jsou možnosti formátu 16:9, 4:3 a Volný. Když dám Volný, tak se formát videa roztáhne podle velikosti a tvaru okna. Když zaškrknu Držet poměr stran, tak se to zobrazuje v 4:3 i když to má být 16:9. Mám monitor 16:10 a když dám celou obrazovku, tak se i program 16:9 roztáhne přes celou a je deformovaný.

Stáhl jsem si ProgDVB 6 a tam to aut. přepínání formátu funguje, ale zase mi tam nejde DO.
Zkoušel jsem v nastavení dát Universal HID Remote control a pak jsem dal Lern/učit, ale nereaguje to na stl. tlačítka.
Existuje ještě nějaký jiný program, kde by fungovalo jak aut. přepínání formátu i dálkové ovl.?
Mám Win XP SP3, ale nebráním se přechodu na Win 7. Pomohlo by Win Media center?

PS: Jako druhej tuner, o kterým jsem uvažoval, je TerraTec Cinergy T USB XXS.
Případně mi prosím doporučte jiný tuner s DO.

Test USB DVB-T tunerů jsem četl.

Díky za každou radu.
Naposledy upravil vanDave dne úte 09. lis 2010 22:58:35, celkově upraveno 1
"Dal bych si pivo, protřepat, nemíchat." Fritol v Pár Pařmenů. :D
Uživatelský avatar
vanDave
Intel Pentium
 
Příspěvky: 422
Registrován: 7. 4. 2008
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod Lazar » ned 07. lis 2010 14:11:02

Neni to spis problem obsluzneho programu, nez samotneho USB tuneru?
Me osobne vyhovuje komercni DVBViewerPro (2x DVB-T, 1xDVB-S2&CI).
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod Nakell » ned 07. lis 2010 14:20:31

Zmíněný Media Center používám já, a to kvůli nekompatibility ovladče samotného HW s Win Seven a přepínání funguje, bohužel ale nemám možnost vyzkoušet dálkový ovladač.
Uživatelský avatar
Nakell
Intel Pentium D
 
Příspěvky: 2406
Registrován: 5. 2. 2010
Bydliště: Brno
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 3 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod rousini » ned 07. lis 2010 14:30:47

Tento tuner mám taky a při tebou popisovaném nastavení mi ve fullscreen/window a v závislosti na formátu vysílání funguje automatické zobrazování 4:3/16:9 naprosto normálně (tmavé pruhy). Možná bude záležet na nastavení převzorkování v monitoru/TV.
OS: W7_x86, AverTV6...
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen pět minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec.
P.S. Přečti si můj podpis než se zeptáš...
rousini
Intel Celeron Dual-Core
 
Příspěvky: 2928
Registrován: 25. 2. 2008
Bydliště: Tábor
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 13 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod vanDave » ned 07. lis 2010 19:44:50

Zkoušel jsem ten ProgDVB 6, tam ten formát funguje, pak jsem zkoušel DVB Dream, tam volba auto není, když dám "Keep Aspect Ratio (VMR)", tak je všechno 4:3 a ještě jsem zkoušel DVBViewer Pro 4.5, tam je taky možnost volby Auto a funguje to OK, jenom se mně nikde nepodařilo rozchodit to DO.:(
"Dal bych si pivo, protřepat, nemíchat." Fritol v Pár Pařmenů. :D
Uživatelský avatar
vanDave
Intel Pentium
 
Příspěvky: 422
Registrován: 7. 4. 2008
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod Lazar » ned 07. lis 2010 20:18:58

Pokud to dalkove ovladani funguje jako HID (simuluje stisknuti klavesy), nemel by byt problem jednotlive klavesy DO funkcim SW priradit.
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod vanDave » pon 08. lis 2010 23:11:13

Lazar: To právě nevím, jestli to tak funguje, prostě jsem se snažil vyzkoušel všechny možnosti v tom programu.

rousini: Na jiném fóru mně taky potvrdili, že ve Win7 to funguje ok, tak je zkusím. Pak dám vědět.
"Dal bych si pivo, protřepat, nemíchat." Fritol v Pár Pařmenů. :D
Uživatelský avatar
vanDave
Intel Pentium
 
Příspěvky: 422
Registrován: 7. 4. 2008
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod Lazar » pon 08. lis 2010 23:42:42

K overeni fungovani DO v rezimu HID (Human Interface Device) by mel staci otevreny Notepad, zda zmacknuti klavesy vypise odpovidajici znak.
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod vanDave » úte 09. lis 2010 21:28:42

Lazar: Zkoušel jsem to DO v notepadu a funguje to, jak píšeš.

Tak jsem zformátoval "C:" a natáhl Win7 32b a už to frčí ok. Win Media Center taky nevypadá špatně a navíc si DO můžu vypnout/uspat celý PC. :up:

Takže děkuju všem za rady a pokud uvažujete o DVB-T tuneru, tak doporučuju Aver.:)
"Dal bych si pivo, protřepat, nemíchat." Fritol v Pár Pařmenů. :D
Uživatelský avatar
vanDave
Intel Pentium
 
Příspěvky: 422
Registrován: 7. 4. 2008
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod rousini » úte 09. lis 2010 22:24:35

My víme... :up1:
Když se zeptáš budeš vypadat jako blbec jen pět minut, když se zeptáš na Google nikdo nepozná, že seš blbec.
P.S. Přečti si můj podpis než se zeptáš...
rousini
Intel Celeron Dual-Core
 
Příspěvky: 2928
Registrován: 25. 2. 2008
Bydliště: Tábor
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 13 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a nejsem spokojen)

Příspěvekod Lazar » úte 09. lis 2010 22:39:14

Mozna pozmenit nazev vlakna. "( ... a uz jsem spokojen). ;-)
Lazar
AMD Phenom II X6
 
Příspěvky: 12816
Registrován: 8. 7. 2008
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 126 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a UŽ jsem spokojen)

Příspěvekod ppromi » sob 13. lis 2010 11:40:02

Zdar, když už tady to téma je, tak se zeptám ..., hodlám si koupit Tv Tuner a tento mi připadá suprový, už jen, že má ovladač na MCE. Jen se tě chci zeptat ..., je tam kvalitní HD příjem ?
Acer 5739G - CPU C2D T6600 @ 2,2 Ghz, VGA nVidia GT240 DDR3 1GB, RAM 4 GB DDR3 Samsung, HDD 640GB WDC 5400, WiFi a/b/g/draft-n, 15.6" HD LED LCD (1366x768) - při sledování TV - 22" Samsung 1680x1080, Windows 7 Home Premium 64 bit.
ppromi
Intel 8088
 
Příspěvky: 58
Registrován: 12. 2. 2010
Bydliště: Záříčí (Kroměříž - Zlín)
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Jaký DVB-T tuner s DO? (mám AVER a UŽ jsem spokojen)

Příspěvekod vanDave » úte 07. pro 2010 19:22:01

Tak to neporadím, HD vysílání nechytám.
Aver budu prodávat, kdyby měl předběžně někdo zájem, tak dejte vědět, koupil jsem si dvoutunerovou kartu od Leadteku.
"Dal bych si pivo, protřepat, nemíchat." Fritol v Pár Pařmenů. :D
Uživatelský avatar
vanDave
Intel Pentium
 
Příspěvky: 422
Registrován: 7. 4. 2008
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×


Zpět na TV tunery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron