unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Jak přetaktovat, vhodný hardware, postupy, rekordy

unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » čtv 07. črc 2011 14:25:38

Zdar potřebuju radu ohledně taktování. Snažil sem se přetaktovat AMD PHENOM II x4 965 BE z 3,4Ghz na 4Ghz. Údajně 4Ghz prej CPU má zvládat normálně a stabilně. Boužel třeba u mě si vaděj nějaký komponenty.

Taktoval jsem přes násobič (20.0=4000mhz)

Jenže po najetí OS a následně testu stability PC hazelo modou smrt. (Kdykoli když jsem pustil nějakou aplikaci hru atd..)
Teplota při testu byla 60stupňů

Nevíte kde je problém? - Vím, todle se asi jen tak lehce neodhalí, protože tam může být mnoho věcí co to může dělat.
Každopádně CnQ a C1E sem měl samořejmě off

PC
-ASUS M4N98TD EVO
-RAM Kingston 4GB DDR3 1600Mhz CL8
-Geforce 460 1gb SLi
-fatality soundblaster
-Seasonic 760w

Opravdu k tomu nemám co víc říct, nic jiného sem v BIOSu nenastavoval.
Moc nepoznám co se dělo špatně, akorád kromě modré smrti , ale na 4Ghz si myslím ,že 1,3-1,4V je málo nebo snad ne ? Někde sem četl, že by se neměla překračovat CPU(965) chlazené vzduchem 1,56V jenže k týdle hodnotě sem se vůbec ani nepřiblížil.
Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Rethod » čtv 07. črc 2011 16:41:13

Takže deska na taktování dost bídná,za druhý bych začal postupně dávat násobič nejdřiv na 18 pak 19 atp,a když to bude nestabilni a nebo nenajede tak bych nasledně zvýšil napětí,další věc je jakou máš revizi jestli C2 nebo C3 a pak taky chladič cpu,ale ta teplota neni až tak strašná spíš to bude malym napětím a nebo tím že ta deska je bídná,chce to zkoušet jinak 4 Ghz by revize C3 měly dávat v klidu na 1,4V a to od prociku X4 955 a výšší
AMD PHENOM X4 955BE rev. C2 3,6Ghz 1,3625V +NOCTUA NH-U12P SE2 , 4GB PATRIOT AMD GAMING SERIES 1600Mhz,MSI AM3 790FX-GD70,MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC 2GB, SSD Crucial M4 128GB,WD VELOCIRAPTOR 150GB 10000OT/MIN,CORSAIR HX 750W
Rethod
Intel 80486 SX
 
Příspěvky: 240
Registrován: 14. 7. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 3 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » čtv 07. črc 2011 21:05:33

Jasny dik tak ja kdyz kupoval desku nejak sem nepremyslel ze budu taktovat ale do budoucna uz sem poucenej ze i to zahrnu do pozadavku.

Ano mam C3
Chladic ASUS ROYAL KNIGHT
CPU kupovano 14.9.2010
+ty teploty ty bych zatim bral jen lehce pac ja to poradne nesledoval ja spis sledoval cas kdy to padne...(takrka okamzite pri zatezi :D takte ty teploty sem nemohl ani poradne namerit)
Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » pát 08. črc 2011 10:56:07

no, neřekl ybch, že každá C3 (i novější) dá 4 GHz jak nic.....Má x4 970 BE to dává tak tak na 1.475V a to stále není vyloženě špatný kus. Druhou podmínkou jsou teploty, musíš je mít ideálně při OC do 60 C, to s BOXEM nemáš při tomto napětí šanci udržet. Další věc, RAM jsi doufám na 1600 MHz nastavil a nezapomněl jim přidat napětí na cca 1.65V.
Naopak, deska špatná není, jako nForce chipsetu je to jedna z nejlepších.
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod AllowedCry » pát 08. črc 2011 11:08:57

Deexer: tak pokud ten procesor chladíš boxem tak se nedostaneš s oc nikam :D
Uživatelský avatar
AllowedCry
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3383
Registrován: 5. 1. 2009
Bydliště: Угерски Брод
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 59 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » pát 08. črc 2011 11:59:28

no, kousek by se dostal, na default napětí či lehké navýšení ten BOX ještě stačí.
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod AllowedCry » pát 08. črc 2011 12:04:50

za cenu neskutečného hluku ;) pokud je to takový normální kousek tak by šel přetaktovat na 3.6Ghz s undervoltem takže by mohl mít větší výkon a nižší teploty a spotřebu :)
Uživatelský avatar
AllowedCry
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3383
Registrován: 5. 1. 2009
Bydliště: Угерски Брод
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 59 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » pát 08. črc 2011 14:26:20

BOXem? ja nechladim BOXem kdyt jsem uz psal jakej mam chladic

http://www.alza.cz/chladic-asus-royal-k ... 103657.htm
Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod TheOverclocker » pát 08. črc 2011 17:26:49

Nevím, co tu všichni melete o BOXu, vždyť tam má ten RK uveden krásně viditelně.
Nevidím, při jaké voltáži jsi těch 4GHz zkoušel, to je dost potřebné...
Jediné na čem na desce při OC přes násobič záleží je napájení a to je úplně v pohodě.
Ta deska není vůbec špatná, jak píše Flanker, tak jedna nejlepší s nForce čipsety.
Zkus jít postupně (od 3,5GHz) a když to dál nepůjde, tak zvyš voltáž.
Dávej LinX a sleduj teploty!
To jsou všechny rady, které ti tu asi můžeme dát. :)
i5 2500K, GTX480, Seasonic P-520FL, Gigabyte G1-Sniper 2, HyperX SSD and more... Watercooled
Dell U2412M + HP LP2065, Gb Aivia Osmium, Razer Naga Epic, Razer Nostromo,...
Audio: ESI Juli@ -> CW DYI DAC (in progress) -> Hypa 1 -> HD650
I do NOT overclock.
Uživatelský avatar
TheOverclocker
Baron Prášil
 
Příspěvky: 2479
Registrován: 5. 7. 2010
Bydliště: Daleko na západ od Prahy (25Km)
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 6 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » pát 08. črc 2011 17:45:42

Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod TheOverclocker » pát 08. črc 2011 18:11:06

Je to server_s_nezarucenymi_informacemi, ale tady ho to vyhazuje jako server s nezaručenými informacemi (stačí to přepsat na server_s_nezarucenymi_informacemi). :)
i5 2500K, GTX480, Seasonic P-520FL, Gigabyte G1-Sniper 2, HyperX SSD and more... Watercooled
Dell U2412M + HP LP2065, Gb Aivia Osmium, Razer Naga Epic, Razer Nostromo,...
Audio: ESI Juli@ -> CW DYI DAC (in progress) -> Hypa 1 -> HD650
I do NOT overclock.
Uživatelský avatar
TheOverclocker
Baron Prášil
 
Příspěvky: 2479
Registrován: 5. 7. 2010
Bydliště: Daleko na západ od Prahy (25Km)
Poděkoval: 3 ×
Získaná poděkování: 6 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » pát 08. črc 2011 22:31:43

Takze...

Zvedat pomalu nasobic... a pak napeti nechat doporucene od vyrobce stim ze budu pridavat akorad na CPU.... todle zkusim
Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » sob 09. črc 2011 13:08:27

Takze
20x = 4,0Ghz - 1,5V 70C - BOSD
19x = 3,9Ghz - 1,4V 68C - BOSD
18,5x = 3,7Ghz - 1,35V 58C - Zatim stabilni LinX bezel 15min pri 12000 na 15 (max 61C)
-Pak zkouseno jeste everest test stability systemu bezel 15min teplota max 58C
(stress CPU, chipset, RAM,)

Jediny co sem nastavoval v BIOSu byl nasobic a napeti CPU (dalsi vsechno na AUTO) samorejme OFF CnQ a C1E
Takze kde myslite ze by byl problem.... ja sem toho nazoru ze to chce na 4Ghz lepsi chladic...
Nevim zda uz to muzu zatim prohlasit za stabilni ....

Myslite ze todle bude stacit na chlazeni 4Ghz ? http://www.alza.cz/corsair-cooling-hydr ... 226016.htm

Jinak nevim kterej troll psal 4Ghz se daj uchladit vzduchem (myslim kdyz sem cet ty clanky) nemam zas tak spatnej chladic ale todle se nedalo...
Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Rethod » sob 09. črc 2011 13:23:41

tam jde spíš o to že na 3,7jedeš na 1,35V a aby jsi se dostal na 4,0 to musiš zvednout na 1,5Va to už je velekj nárust napětí a da ti to jen 300 Mhz ale teplota se zvýší o moc takže bych v klidu zustal na 3,7 až 3,8 na 1.35V,jinak ten Corsair bych bral bud H70 a nebo H80 a ted nově bude H100 a nebo ty nejvýkonějši vzduchové chladiče jako třeba http://www.alza.cz/noctua-nh-d14-d148507.htm i když si myslim že je zbytečný ject tak vysoko grafiku nelimituješ ani když pojedeš na základní takt,a tady máš něco pro porovnání jak si vede H60 http://www.tweaktown.com/reviews/3951/c ... ndex7.html a další
AMD PHENOM X4 955BE rev. C2 3,6Ghz 1,3625V +NOCTUA NH-U12P SE2 , 4GB PATRIOT AMD GAMING SERIES 1600Mhz,MSI AM3 790FX-GD70,MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC 2GB, SSD Crucial M4 128GB,WD VELOCIRAPTOR 150GB 10000OT/MIN,CORSAIR HX 750W
Rethod
Intel 80486 SX
 
Příspěvky: 240
Registrován: 14. 7. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 3 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » sob 09. črc 2011 13:53:27

vzduchem QUada uchladím, ale chce to opravdu slušnější chladič. Minimem je CM Hyper 212 s dvěma ventilátorama-do 1.475V je shcopen ho uchladit. Pro vyšší napětí potom je lepší Xigmatek 1283 DK verze s otáčkami na max a nebo Noctua NHD12 či 14 a podobné chladiče.
http://www.alza.cz/zalman-cnps10x-performa-d159017.htm
http://www.alza.cz/coolermaster-v6gt-d183477.htm
Obrázek
http://www.alza.cz/zalman-cnps9900-nt-led-d135435.htm
http://www.alza.cz/zalman-cnps11x-extreme-d239302.htm
http://www.alza.cz/coolermaster-master-v10-d120516.htm
http://www.alza.cz/corsair-air-series-a70-d180015.htm
http://www.alza.cz/pasivni-chladic-thermalright-ifx-14-d107610.htm
http://www.alza.cz/zalman-cnps10x-extreme-d135433.htm

Dále Thermaltake Frio, Coolink Corator a pár dalších
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » sob 09. črc 2011 16:37:10

Ja bych šel asi do toho bezúdržbového vodního chlazení....
Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » sob 09. črc 2011 17:52:32

minime H50 od Corsair, lepší však H70
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » ned 10. črc 2011 13:35:45

Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod AllowedCry » ned 10. črc 2011 13:47:58

nauč se číst ;) tato má expanzní nádobu http://www.alza.cz/corsair-cooling-hydr ... 202092.htm
Uživatelský avatar
AllowedCry
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3383
Registrován: 5. 1. 2009
Bydliště: Угерски Брод
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 59 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod Deexer » ned 24. črc 2011 10:44:36

No tak jak pořád jěště řešim novej chladič... prozdám po netu atd.. tak NH-D14 jedina volba..
Kazdopadne muzu cekat od tohoto chladice 4Ghz ? nebo i kapku vice 4,3.. ? nebo to uz zalezi na CPU...?

Ono se asi nema cenu na jinym uvazovat pac jako kdyz rozseka i vodni chlazeni od corsaira tak to uz je moc...
Deexer
Motorola 6800
 
Příspěvky: 37
Registrován: 7. 7. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » ned 24. črc 2011 11:01:12

Noctua by už neměla limitovat procák...takže bude záležet spíš na štěstí na CPU a na kvalitě základní desky a PC zdroje.
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod ovAvo » ned 07. srp 2011 0:50:28

Deexer píše:Jinak nevim kterej troll psal 4Ghz se daj uchladit vzduchem (myslim kdyz sem cet ty clanky) nemam zas tak spatnej chladic ale todle se nedalo...

Obrázek
... 4,00 GHz / napětí základní 1,40 V / fan CPU 600 ot./min. / ... takže vzduchem se to dá uchladit :up1:
Profil & PC: http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php?f=45&t=1811
... only an idiot does not change their views. Winston Churchill
Uživatelský avatar
ovAvo
Intel Pentium
 
Příspěvky: 407
Registrován: 26. 1. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » ned 07. srp 2011 11:23:14

jj, mám stejné teploty jak Ovavo s x4 980 BE na 4.2 GHz a 1.54V, chladič Noctua NH-D14 (max 58 C v loadu)
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod sinner33 » čtv 27. lis 2014 1:58:44

Zdravim.
Toto tema je uz dost stare,ale potrebujem poradit.
Mam AMD 965 BE a nemozem ho dostat na viac ako 3,7GHz.
V linxi mi test ustal,ale v occt bol hned po 3 minutach BOSD.
CPU je chladene vodou.Teplota min 29 a max 38 stupnou.


Motherboard MSI 970A-G46
RAM corsair vengeance 16Gb DDR3 1600MHz CL9
GPU MSI 7950 OC


Dakujem za odpovede
sinner33
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » čtv 27. lis 2014 12:22:08

nějaké detaily ohledně nastavení BIOSu? Bez toho je to jako věštění z vody :)
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Další

Zpět na Přetaktování

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron