unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Jak přetaktovat, vhodný hardware, postupy, rekordy

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod sinner33 » čtv 27. lis 2014 13:19:36

Obrázek
sinner33
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod sinner33 » čtv 27. lis 2014 13:28:52

Obrázek
sinner33
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod sinner33 » čtv 27. lis 2014 13:33:15

Cool n C je vypnuty,C1E tiez.
Teraz to mam vsetko na auto,ale predtym som skusal od 1,35V po 1,47V CPU Voltage a stale BSoD.
Aj som skusal nastavenia co su na overclock forach s roznyma voltazama a niekedy ani BSoD nevihodi a ide hned do restartu.
Tak uz neviem.
Naposledy upravil sinner33 dne čtv 27. lis 2014 18:25:02, celkově upraveno 1
sinner33
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod sinner33 » čtv 27. lis 2014 15:31:30

Tak som skusal 20 x 200 a voltaz cpu od 1,43 az po 1,559.
Kam az mozem zajst s tou voltazou.Myslim ze nad 1,6 uz je vela.
sinner33
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » úte 02. pro 2014 11:33:30

max je 1.55V pro Phenomy II na dlouhodobý provoz. Je to Phenom II jaké revize? C2 nebo C3? Eventuálně kdy byl kupovaný (stepping/batch)?

Jaký máš zdroj, model?
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod sinner33 » sob 06. pro 2014 9:23:45

Je to C3 a zdroj mam 650W Corsair.
Kupovany bol asi tri roky dozadu.
Myslim ze uz ma asi toho dost za sebou za tu dobu.
Este sa opytam,budem na druhy rok kupovat novy CPU FX a rozmyslam nad 8 jadrom.
Ale co som cital a pocul,tak v urcitych veciach su pomalsie jak 4 jadrove s rovnakyma GHz.
Co je na tom pravdy?
sinner33
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 27. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE

Příspěvekod flanker » pon 08. pro 2014 11:18:32

nelze proovnávat architektury dle taktů, když jsou zcela jinak navrhovány. FX jsou procesory pro vysoké takty. Což Haswell také, ale přeci jen Haswell dává ca -400 MHz méne v přetaktování. Výkon na jádro má vyšší Intel multithread pak je velmi pdoobný (AMD má efektivnější násobek výkonu mezi vlákny).
Intel je dražší o něco a pokud chceš CPU co jde taktovat, nechá si za to zaplatit :), AMD je levnější, ale zas vyžaduje vyladěnější komponenty jako celek (FX-8000 řada vyžaduje nejlépe desku čipsetu 990x nebo 990FX, slušné chlazení) a je v zátěži žravější.
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Předchozí

Zpět na Přetaktování

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron