Problém pustit pc

Jak se tu chovat + novinky a změny

Problém pustit pc

Příspěvekod remsi » sob 10. kvě 2014 16:52:54

Zdravím chlapíci dnes jsem chtěl vyčistit grafiku a ventilátor procesoru měl jsem vytažené i ramky a když jsem to asi po 10 minut vrátil zpátky pc už se nechce spustit po každém spuštění se tak na 2 vteřinky rozjedou ventilátory a zase se vypne takhle se to opakuje do nekonečna. Nevíte kde může být problém děkuji za odpověď
remsi
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 10. 5. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Emil Pastelka » sob 10. kvě 2014 18:08:24

Špatně zasunuté cokoli, co bylo vytažené :)
Uživatelský avatar
Emil Pastelka
AMD Duron
 
Příspěvky: 1207
Registrován: 23. 11. 2009
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 120 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod remsi » sob 10. kvě 2014 19:40:16

Jsem si 100% jistej že je vše zapojeno správně. Když vytáhnu ramky a spustim pc bez ramek tak to funguje jakmile dam ramky zpet pc už nejde spustit. :neutral:
remsi
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 10. 5. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Tomix » sob 10. kvě 2014 21:04:40

Tak zkoušej po jedné je tam dávat. Vyzkoušej všechny sloty.
Core i5 4670K | Scythe Mugen 4 | GTX 760 Hawk | Asus Gryphon Z87 | 16 GB DDR3L Crucial VLP | Delta DPS-500QB | Samsung 840 EVO | Mionix Avior 8200 | NEC EA244WMi | Denon PMA-720AE | Asus Zenbook UX303LA-R4390H
Uživatelský avatar
Tomix
Moderátor
 
Příspěvky: 4558
Registrován: 17. 1. 2011
Bydliště: Velké Němčice
Poděkoval: 54 ×
Získaná poděkování: 246 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod remsi » sob 10. kvě 2014 21:11:24

to už jsem zkoušel ale marně :/
remsi
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 10. 5. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Tomix » sob 10. kvě 2014 22:09:27

Vydělej baterku alespoň na 5 minut.
Core i5 4670K | Scythe Mugen 4 | GTX 760 Hawk | Asus Gryphon Z87 | 16 GB DDR3L Crucial VLP | Delta DPS-500QB | Samsung 840 EVO | Mionix Avior 8200 | NEC EA244WMi | Denon PMA-720AE | Asus Zenbook UX303LA-R4390H
Uživatelský avatar
Tomix
Moderátor
 
Příspěvky: 4558
Registrován: 17. 1. 2011
Bydliště: Velké Němčice
Poděkoval: 54 ×
Získaná poděkování: 246 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod NAJA » sob 10. kvě 2014 22:19:29

Jo vytáhl vše ze skříně a aby měl k tomu dobrý přístup tak to dělal na podlaze , nejspíš na koberci .
Co to asi znamená většina ví .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Emil Pastelka » sob 10. kvě 2014 23:28:24

NAJA píše:Co to asi znamená většina ví.

Moduly paměti dostaly astma?

Ale vážně, pochopil jsem to tak, že vytaženy byly jen moduly + grafika a ostatní bylo vysáto, nebo byl PC kompletně rozebrán? Chladič procesoru byl odebrán a procesor vytažen?
Co zvuková signalizace POST?
Uživatelský avatar
Emil Pastelka
AMD Duron
 
Příspěvky: 1207
Registrován: 23. 11. 2009
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 120 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod remsi » ned 11. kvě 2014 0:46:00

Tak problém vyřešen ramky jsem vyndal a očistil a už to funguje :D Ale tedka mam jiný problém jsem připojenej k síti ale prohlížeč mi hlasí nějaký chyby, Existuje problém s certifikátem zabezpečení tohoto webu je to u každé stránky :( co s tim
remsi
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 10. 5. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod AllowedCry » ned 11. kvě 2014 10:44:31

Nastav si správné datum...
Uživatelský avatar
AllowedCry
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3382
Registrován: 5. 1. 2009
Bydliště: Угерски Брод
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 59 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod NAJA » ned 11. kvě 2014 11:09:33

Emil Pastelka píše:
NAJA píše:Co to asi znamená většina ví.

Moduly paměti dostaly astma?


Statická elektřina ?
Nebylo nutno dělat opičky , nebyl by ani první ani poslední .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Tomix » ned 11. kvě 2014 11:24:05

NAJA píše:
Emil Pastelka píše:
NAJA píše:Co to asi znamená většina ví.

Moduly paměti dostaly astma?


Statická elektřina ?
Nebylo nutno dělat opičky , nebyl by ani první ani poslední .


Asi měl zaprášené kontakty. U starých PC je to celkem běžné. Při důkladném čištění je občas projedu technickým lihem.
Core i5 4670K | Scythe Mugen 4 | GTX 760 Hawk | Asus Gryphon Z87 | 16 GB DDR3L Crucial VLP | Delta DPS-500QB | Samsung 840 EVO | Mionix Avior 8200 | NEC EA244WMi | Denon PMA-720AE | Asus Zenbook UX303LA-R4390H
Uživatelský avatar
Tomix
Moderátor
 
Příspěvky: 4558
Registrován: 17. 1. 2011
Bydliště: Velké Němčice
Poděkoval: 54 ×
Získaná poděkování: 246 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Emil Pastelka » ned 11. kvě 2014 21:52:08

Občas se mi dostane do ruky sestava, která tak neuvěřitelně zanesená prachem, až se musím zeptat, kde to ti lidé provozují. Hádám vždy garáž, průmyslovou halu, kotelnu... a odpověď je "ne, normálně doma". Chuťovka :)

Co se té statické elektřiny týče, pak je taková oblíbená pověra někdy z dřevních dob skládání PC. Komponenty se tehdy nechráněné dodávaly v antistatických pytlících a uzemnění pracovníka bylo dobrým zvykem.
Dnešní HW má z výroby alespoň základní ochranu lakem. A zrovna moduly RAM jsou tak odolné, že by s nimi mohl klidně po tom koberci "jezdit" sem tam a nic by se nestalo. Po pravdě, za cca 20 let jsem neviděl ani neslyšel o jediném případu, kdy by něco statickou elektřinou odešlo. Což neznamená, že takové věci nejsou - máte o tom ale někdo seriózní důkaz?
Uživatelský avatar
Emil Pastelka
AMD Duron
 
Příspěvky: 1207
Registrován: 23. 11. 2009
Poděkoval: 15 ×
Získaná poděkování: 120 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod NAJA » ned 11. kvě 2014 22:33:36

Důkazy , jak RAM tak MB vždy skončily v popelnici , nebo jsem k tomu měl přizvat notáře ?
:mrgreen:
Vždy po vysávání PC na koberci . Nevím jestli tomu napomáhají plasty použité na vysavačích ale už jsem měl několik případů kdy mně lidi volali k poskládanému PC po čištění jenž nenaběhl .
Dané součástky nefungovaly ani po opětovné demontáži a opětovném vyčištění slotů a kontaktů a ani v jiném PC nešly rozchodit .
A pod lupou nešly najít mechanická poškození takže zbývala vždy jen statická elektřina .
Pokud s tím nesouhlasíš pak zbývá VooDoo :uff:
A abych pravdu řekl tak loni jsem i já takhle oddělal starého compa na s.478 . Něměl jsem na stolech místo , tak jsem to udělal na zemi , na koberci .
Už jsem ho nerozchodil a na jiných střevech jsem zjistil nefunkčnost jak desky tak pamětí .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Tomix » ned 11. kvě 2014 23:14:27

Ke mě se většinou dostanou komponenty mechanicky poškozené. Tři základní desky co nevydrželi tíhu chladiče a to byl vždy nainstalován správně. Jinak je to klasika nafouklé a vyteklé kondíky, co nemá smysl měnit.

Zkoušel jsem u jedné desky dělat crash test a vydržela ježdění po koberci, pády z vysokých výšek, přehřívání... na konec to nedaly jen kondíky, jinak by vesele dál fungovala.
Core i5 4670K | Scythe Mugen 4 | GTX 760 Hawk | Asus Gryphon Z87 | 16 GB DDR3L Crucial VLP | Delta DPS-500QB | Samsung 840 EVO | Mionix Avior 8200 | NEC EA244WMi | Denon PMA-720AE | Asus Zenbook UX303LA-R4390H
Uživatelský avatar
Tomix
Moderátor
 
Příspěvky: 4558
Registrován: 17. 1. 2011
Bydliště: Velké Němčice
Poděkoval: 54 ×
Získaná poděkování: 246 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod NAJA » pon 12. kvě 2014 7:23:10

On asi samotný koberec nestačí . Mám domněnku , že k vytvoření dostatečně silného (zničujícího) elektrostatického napětí je potřeba nějaké dané kombinace materiálů . Koberec , vysavačová koncovka , oblečení a možná i běžící elektromotor staršího vysavače . A možná i nějaká nedokonalost při výrobě komponent , protože jak tak vzpomínám , byly to asi většinou ty levnější kousky z kancelářských PC .
Ale je to jen laická domněnka protože já se uměliny snažím nenosit , při praní používáme doma aviváže potlačující tvorbu statické elektřiny a PC čistím na stole .
Kromě toho loni zničeného PC .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: Problém pustit pc

Příspěvekod Tomix » pon 12. kvě 2014 12:45:54

Opravdu záleží na použitém materiálu koberce nebo oblečení. Starý svetr mi dával elektrošoky neustále :)
Core i5 4670K | Scythe Mugen 4 | GTX 760 Hawk | Asus Gryphon Z87 | 16 GB DDR3L Crucial VLP | Delta DPS-500QB | Samsung 840 EVO | Mionix Avior 8200 | NEC EA244WMi | Denon PMA-720AE | Asus Zenbook UX303LA-R4390H
Uživatelský avatar
Tomix
Moderátor
 
Příspěvky: 4558
Registrován: 17. 1. 2011
Bydliště: Velké Němčice
Poděkoval: 54 ×
Získaná poděkování: 246 ×


Zpět na Pravidla a oznámení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků