displayport 1.2a není k sehnání ?

Klávesnice, myši, tablety, joysticky, ...

displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » stř 19. srp 2015 10:48:20

Ahoj, ať dělám co dělám, nemůžu nikde na netu najít displayport 1.2a.
Pokud by byl někde tak hodnej a poslal mi nějakou stránku, kde ty displayporty 1.2a mají, byl bych mu vděčnej.
Zatím děkuji všem, co napíšou.
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod SpaceExplo » stř 19. srp 2015 12:25:11

"displayporty 1.2a" -> co presne timhle myslis?
SpaceExplo
NexGen Nx586
 
Příspěvky: 490
Registrován: 21. 9. 2012
Poděkoval: 14 ×
Získaná poděkování: 36 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod zivan » stř 19. srp 2015 22:19:16

:) Koupit DP 1.2a -> HDMI na eBay a to HDMI ustipnout? Ale kcemu to bude netusim...
http://www.ebay.com/itm/Resolutions-4K- ... 2c9bd4db5e
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 250GB HDD 7mm, 120GB mSATA Crucial M4) + dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo
zivan
Intel 80486 DX2
 
Příspěvky: 279
Registrován: 23. 6. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 12 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » stř 19. srp 2015 23:27:33

SpaceExplo: Tak beru to tak, že těch displayportů budou mít v obchodě víc.. Jestli tě chápu dobře.

zivan: Mám Freesync monitor a Freesync k "provozu" potřebuje displayport 1.2a, nic jinýho mi nepomůže.
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod SpaceExplo » čtv 20. srp 2015 0:16:23

drumfil píše:SpaceExplo: Tak beru to tak, že těch displayportů budou mít v obchodě víc.. Jestli tě chápu dobře.

Nechapes/ Me zajima, co si predstavujes pod pojmem "displayport 1.2a"
SpaceExplo
NexGen Nx586
 
Příspěvky: 490
Registrován: 21. 9. 2012
Poděkoval: 14 ×
Získaná poděkování: 36 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » čtv 20. srp 2015 0:28:17

Kabel, kterej podporuje freesync. (jedinej)
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod SpaceExplo » čtv 20. srp 2015 1:08:55

drumfil píše:Kabel, kterej podporuje freesync. (jedinej)

Ahaaaaa, takze hledas kabel, ooookej.

Kde se to da koupit nevim, ale jestli mas Monitor i Grafickou kartu kompatiblini s technologii DisplayPort 1.2a, tak bych predpokladal, ze alespon k jednomu dostanes kompatibilni kabel.
SpaceExplo
NexGen Nx586
 
Příspěvky: 490
Registrován: 21. 9. 2012
Poděkoval: 14 ×
Získaná poděkování: 36 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » čtv 20. srp 2015 1:43:27

Tak myslim si, že bych asi nechtěl kupovat port z grafiky nebo monitoru..
Nedostal jsem to ani k jednomu, jinak bych sem nepsal.
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod NAJA » čtv 20. srp 2015 6:51:58

Co takhle hodit sem odkaz na grafiku i monitor .
Pak by se to možná lépe hledalo , protože jsem našel jen rozdvojku na suntechu :lol:
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » čtv 20. srp 2015 11:29:57

To klidně můžu, ale asi to nepomůže.

Monitor: https://www.alza.cz/27-benq-xl2730z-d23 ... Gwod1HwKZw

Grafická karta: https://www.alza.cz/sapphire-r9-390-tri ... 28.htm?o=4

Taky sem našel jen rozdvojky no.
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod zivan » pát 21. srp 2015 2:04:46

A je potreba? Nestaci na to "obycejny" kabel 1.2? Pro freesync tam asi nebude drat navic :)
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 12GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 250GB HDD 7mm, 120GB mSATA Crucial M4) + dock + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo
zivan
Intel 80486 DX2
 
Příspěvky: 279
Registrován: 23. 6. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 12 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » pát 21. srp 2015 12:27:34

No právě, že tam něco jako "drát navíc" je, aspoň to teda píšou.. Nechce se mi kvůli tomu kupovat obyčejnej 1.2, když skoro na 100% vim, že to nepůjde. Divný je, že ty monitory testujou v různejch redakcích, kde ty kabely ale berou, to fakt nevim :D
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod Tomix » pát 21. srp 2015 15:01:22

Já si právě myslím, že kabely verze 1.2 jsou kompatibilní s 1.2a. Výsledná změna bude hlavně záležet na SW úrovni, případně hardwaru u vstupních a výstupních zařízení.

Kabely, co jsem našel v zahraničí s podporou 1.2a, jsou obyčejné 1.2, takže buď si výrobci vymýšlejí a snaží se prodat za každou cenu, nebo zkrátka 1.2a je plně kompatibilní s kabely 1.2 a nikdo to neřeší.
Core i5 4670K | Scythe Mugen 4 | GTX 760 Hawk | Asus Gryphon Z87 | 16 GB DDR3L Crucial VLP | Delta DPS-500QB | Samsung 840 EVO | Mionix Avior 8200 | NEC EA244WMi | Denon PMA-720AE | Asus Zenbook UX303LA-R4390H
Uživatelský avatar
Tomix
Moderátor
 
Příspěvky: 4558
Registrován: 17. 1. 2011
Bydliště: Velké Němčice
Poděkoval: 54 ×
Získaná poděkování: 246 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » sob 22. srp 2015 23:32:09

Je to možný, že je to nakonec jen SW záležitost, každopádně plně kompatibilní to není, to vím z recenzí a tak. Ale když o tom přemejšlim, tak je blbost, aby to bylo jen SW záležitost, ten SW by stejně nějak musel rozpoznat "jinej kabel".
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod NAJA » ned 23. srp 2015 4:29:37

Těmhle monitorům nevěnuji zvláštní pozornost ale pokud výrobce nedodá v balení kabel potřebný k využití propagované technologie tak je to bordel .
Rozhodně bych kontaktoval obchod kde jsem monitor koupil a požadoval po něm dodání patřičného kabelu . Pokud nebude ochoten tak výrobek vrátit jako částečně nefunkční a další řešení je už na obchod-dodavatel-výrobce .
Nicméně na ofiko stránkách není o nějakém DP1.2a ani zmínka , jen 1.2/ http://gaming.benq.com/gaming-monitor/x ... tion/#skip tak co kdyby jsi to vyzkoušel a přestal možná zbytečně plašit ?
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod drumfil » ned 23. srp 2015 12:09:01

Rád bych to vyzkoušel, ale není kde koupit 1.2, v elektrech ho nemaj a z netu mi ho pošlou až v pondělí, ale já to stejně vim skoro na 100%, že to na 1.2 bez a nepůjde, četl jsem to všude, kde se o těch monitorech zmiňovali. To ačko je tam potřeba, protože 1.2 tu specifikaci ještě nezná, 1.2a už je upravený přímo pro freesync, 1.3 už to bude mít v základu. Teď koukám na monitor Acer (taky s freesync) a displayport má normál v balení, sice nepíšou označení, ale určitě to bude 1.2a. V tom mym píšou jen DVI, takže tak.
drumfil
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 1. 11. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: displayport 1.2a není k sehnání ?

Příspěvekod NAJA » pon 24. srp 2015 5:49:15

No jo , těžký pořízení .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×


Zpět na Vstupní zařízení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron