F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Intel, AMD, VIA, IBM, ...

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Xmansk » ned 15. lis 2009 22:57:21

Mam Phenom X2 545 a dosku Gigabyte GA-MA785 ale nejde mi to.. Nastavenie tych veci mi sice po zapnuti pc napise X4 B45, ale nenabootuje my windows ani linux. Ziadnu modru chybu ani nic mi to vsak nehadze... len zostane cierna obrazovka a party sa nekona. Skusil som aj zvysit voltaz a nic. Daka rada? :cry:
Xmansk
Intel 4004
 
Příspěvky: 1
Registrován: 15. 11. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod zimcol » ned 15. lis 2009 23:48:16

to Limoto: Tiež to už nebudem skúšať. Ten bios F4 je už na C3 stepping, takže to už je pre mňa (nás ;) ) bezpredmetné. Ale na druhej strane ide slušne taktovať - na default voltage idem na 3,42 GHz...
Naposledy upravil zimcol dne pon 16. lis 2009 0:22:14, celkově upraveno 1
AMD Phenom II X3 720BE@3,32 default voltage;CM Hyper 212+; Gigabyte GA-MA770T-UD3P; 4GB DDR3 Kingston 1333MHz; ASUS EAH5770; WD 640AAKS; Enermax PRO 82+ 425W; CM 690
zimcol
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 6. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Limoto » ned 15. lis 2009 23:52:24

já na nějakých 1,475V jedu na 3650MHz
Uživatelský avatar
Limoto
Motorola 68030
 
Příspěvky: 214
Registrován: 15. 12. 2008
Bydliště: /home/limoto
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Mato145 » pon 16. lis 2009 14:16:28

Nazdar mam Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) a X2 550 BE po zmene toho ACC na auto sa nic nestalo a EC firmware neviem co tam ani nemam
Uživatelský avatar
Mato145
Motorola 6800
 
Příspěvky: 34
Registrován: 27. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod flacek » úte 17. lis 2009 3:56:23

Takže u mě změna nevím jakým zpusobem ale jadro jsem odemk mam x4 20:) zatim stabilne mi jel na 2,8Ghz pri 3,2Ghz už to moc stabilní nebylo ale nemám to ted moc casu otestovat tak az budu tak uvidime:)
Uživatelský avatar
flacek
Motorola 68000
 
Příspěvky: 80
Registrován: 25. 5. 2009
Bydliště: Praha
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod M0rf3us » čtv 19. lis 2009 20:40:21

Takže se mi moji X3 720 podařilo odemknout na X4 20, avšak občas při zapnutí (1 z 5 zapnutí) skočila BSOD (moc rychle, takže nevím co tam je) a PC se restartoval a poté naběhl bez problémů. Tak jsem zkusil zvýšit napětí (o 0,025) a jedu tak již týden a dnes jsem jej projel v Prime95 a za 12 hodin žádná chyba. Můžu tedy předpokládat, že CPU pojede?

Trošku OT: Funguje po zvýšení napětí Cool&Quiet? Nebo mi popřípadě prosím poraďte nějaký prográmek, ve kterém lze nastavit pro CPU 2D a 3D profil. (jako např RivaTuner pro GPU).
Díky
Asus TA-D31 SE, Seasonic 500W ,Gigabyte GA-MA770-UD3 ,AMD Phenom II X3 720BE,(Xigmatek HDT-S1283),HD 5770 1GB DDR5 ,Corsair 4GB 800MHz CL5,WD Black 640GB , WD Blue 80GB, Samsung SyncMaster 20"
Uživatelský avatar
M0rf3us
Intel 8080
 
Příspěvky: 28
Registrován: 4. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod flacek » pát 20. lis 2009 15:54:56

Takže posledni pokus zdá se že 3Ghz bude ok jediný co tak neukazuje teplotu jader:(
Obrázek
Uživatelský avatar
flacek
Motorola 68000
 
Příspěvky: 80
Registrován: 25. 5. 2009
Bydliště: Praha
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod glu » pát 20. lis 2009 16:01:01

M0rf3us píše:... Funguje po zvýšení napětí Cool&Quiet? Nebo mi popřípadě prosím poraďte nějaký prográmek, ve kterém lze nastavit pro CPU 2D a 3D profil. ...


CaQ by fungovat mel, kdyby nefungoval muzes vyzkouset soft K10stat (vcetne navodu) nebo ForceKnQ a Phenom MsrTweaker,oba vyzaduji .Net Framework. Jedina nevyhoda techto programu je, ze budes muset poradne otestovat stabilitu pc.
glu
Intel 80386 DX
 
Příspěvky: 197
Registrován: 28. 10. 2008
Bydliště: Cheb
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod pegzli » úte 24. lis 2009 14:07:13

Moja skusenost so Sempronom 140 a doskou MSI 740GTM-P25 je bilancia 3 ku 1, a z toho 2 nenabehli po aktivovani 2 jadra, jeden nabehol, ale po nastartovani windows isiel automaticky do restartu, mozno by pomohlo znizit frekvenciu alebo pridat par voltou :) No a jeden sa mi podarilo otvorit, zatial ide, uvidime do kedy :)
Uživatelský avatar
pegzli
Intel 8008
 
Příspěvky: 15
Registrován: 7. 6. 2008
Bydliště: Slovensko
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod CamadžO » pát 12. úno 2010 23:51:14

Dnes som si bol v ageme pre môj nový kúsok a vyzerá že som trafil asi do toho najčiernejšieho, odomknuté 4jadro, plus 6MB L3 cache...paráda :D môžem hrať mozzila, všetko ide...a CPU mi ukazuje aj L3 aj 4 jadrá :D akurát neukazuje speedfan teplotu. ale to už kašlať, teploty som mal na def. 3jadrách 26°C IDLE takže sa nebojím. Čo myslíte aká je možnosť že človek kúpi takíto procesor??? Ktorí mu dovolí odoknúť jedno aj druhé...za 60€ 4 jadrá od AMD...no Intel môže kopať zemiaky :D
AMD Athlon II X3 @ X4 <> ASUS M4A 785TD-V EVO <> Corsair 2x2048MB DDR3 1333 <> ASUS EAH 4770 512 DDR5 <> WD 6400 AAKS <> Samsung SH 223F DVD-RW <> Corsair HX-450 W <> Cpu Cooler Master Hyper 212 Logitech Z-2300 <> Logitech G9 <> Roccat TAITO <> Logitech Ultraflat Keyboard <> NZXT M59 Pure Black
Uživatelský avatar
CamadžO
Motorola 68030
 
Příspěvky: 202
Registrován: 17. 2. 2008
Bydliště: Senec, Bratislava
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod slimhauz » úte 16. úno 2010 13:08:57

Mněl sem štěstí :D , na základní desce MSI 770-C45 s biosem 1.50 se mi podařilo odemknout Phenom X2 550 Black edition stabilně na všechny 4 jádra, ale bohužel Boxový chladič už to v zátěži nedával tak 4. jádro muselo jít zase k ledu. S novým chladičem odemknu i 4. jádro a zkusím trochu potaktovat a uvidí se.
slimhauz
Intel 4004
 
Příspěvky: 1
Registrován: 16. 2. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod xyzo » čtv 18. úno 2010 9:09:21

tak ja som na 1.krat nastastie odomkol moj Athlon II x3 425 podarilo sa aj L3 cache ja som tomu nemohol uverit lenze idem otestovat stabilitu a ked nebude dobre tak budem musiet dat naspat bez jadra a L3 :( pridavam screen
http://img188.imageshack.us/img188/1552/sadrb.png
CPU: AMD Athlon II x3 425 2,71GHz (so 4.jadrom a L3 Cache), CPU Cooler: bude MB: MSI 785GM-E51 GPU: Asus Formula HD5750 512MB, GDDR5, RAM: 2GB Kingston 1333 MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB PSU: i-Tec 530W LCD: LCD 17" Philips OS: WIN 7 32 bit
xyzo
Intel 4004
 
Příspěvky: 7
Registrován: 17. 2. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Tatar » sob 20. úno 2010 16:11:43

cau.. resim par problemu...

mam desku GA-790XTA-UD4 a procesor Phenom II X2 550 BE

..a kdyz nastavim ze chci pouzivat hybridni (Gigabyte) EC Firmware nemuzu hodit pocitac do rezimu spanku.. a je uplne jedno jestli odemikam jadra nebo ne (Advanced Clock Calibration).. kdyz pouziju normalni EC Firmware tak vse funguje tak jak ma (az na ty zamceny jadra.. ;) )..

mam W7 se zaplou podporu hybridniho spanku (coz by melo byt, jestli to dobre chapu, STR + ulozeni na disk), v BIOSu mam nastaveno S3(STR), kdyz prevedu pocitac do rezimu spanku a pokusim se ho "probudit", tak misto toho aby byl za 5s ready, se nacita tak jako pri normalnim spusteni (POST,atd..) a cinost se obnovi z disku..
kdyz ve windows vypnu hybridni spanek (tedy STR bez ulozeni na disk) tak po "probuzeni" zase nasleduje POST a windows se chovaj jako pri selhani systemu (nabidka F8... stav nouze, atd atd..)

pusobi to na me tak ze ten system proste ztrati stavu.. nemate nekdo stejny problem ?

dalsi vec je odemceni jader..
updatnu firmware na hybrid, po restartu zase vlezu do BIOSu a zmenim Advanced Clock Calibration na Auto, dam F10 a jakmile potvrdim Enter, tak instant dead a pocitac se bez sebemensi prodlevy vypne.. (normalne bych cekal prodlevu cca 500ms :) a klasickej restart.. proste klasika.. ulozeni CMOS..), nicmene po zapnuti naskocej vsechny jadra, takze nevim no... delavam to taky ?
..jeste doplnim ze to same to dela pri opacnem postupu, tedy pri vypnuti jader..

jak se to chova pri normal EC Firmwaru jsem nezkousel..

a na zaver prechod z jednoho firmwaru na druhej..
nekdy se mi stane ze se system po updatu firmwaru nerestartuje a zustane vyplej,jak pri prechodu na normal tak pri prechodu na hybrid.. (jeste budu muset vypozorovat jestli to nema navaznost na to co jsem psal vys, protoze vetsinou menim EC Firmware a Advanced Clock Calibration najednou a ted si nejsem jistej..) ...a opet, dela vam to taky?

..a kdyz uz jsme u toho.. ten firmware je zalezitost ciste motherboardu nebo zasahuje i do procesoru (muzu posrat jenom desku nebo i procesor.. :) )? a je soucasti BIOSu nebo je to samostatnej "software" ? (jde mi o to jestli se ten firmware aktualizuje spolu s BIOSem nebo ne.. ..jestli mam dobudoucna nadeji ze se to spravi..)


jinak... ..kdyz prekonam nastrahy BIOSu :) , tak muzu odemknout obe jadra a procesor se tedy hlasi jako Phenom II X4 B50 BE s tim ze za 14 dni jsem nezaznamenal vubec zadnej problem natoz BSOD, takze na procak jsem mel asi stesti.. ;)

jeste doplnim ze zdroj mam Seasonic SS-500ET-T3 500W
Tatar
Intel 4004
 
Příspěvky: 1
Registrován: 20. 2. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod freezy » stř 14. črc 2010 13:00:53

chtěl bych se na něco zeptat, snazim se odemknout jedno jadro a mit X4, ale kdyz nastavim v biosu EC firmware: hybrid a ACC: auto, ulozim bios tak pc vzdy bootne jako X3, a kdyz najedu do biosu tak se automaticky zmenilo ACC: disabled, zkousel jsem ruzne postupy a volby v biosu atd, ale procesor se vzdycky objevi porad stejny Phenom II 720 X3, nikdy nenaskoci X4, co lze z toho vyvodit? jadro je poskozene a nepujde nikdy odemknout? deska Gigabyte GA-MA 770 UD3 bios FJ nejnovejsi, Phenom II X3 Heka, Black rev.RB-C2
freezy
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 14. 7. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod badyn » čtv 15. črc 2010 13:55:59

to freezy: Mě taky s nejnovějším biosem nešel odemknout procesor. Problémy stejný jak popisuješ. Jedná se o desku GA-MA785GT-UD3H, vrátil jsem se tedy z verze biosu F8 na F6 a odemčení funguje normálně. F7 už se mi nechtělo zkoušet.
Uživatelský avatar
badyn
Motorola 6800
 
Příspěvky: 30
Registrován: 6. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod freezy » čtv 15. črc 2010 14:13:17

diki, vyzkousim tedy nizsi verzi biosu a uvidim
freezy
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 14. 7. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Coololooser » čtv 15. črc 2010 14:18:55

V nejnovejsich biosech GB by melo byt "CPU Core Control option", pres ktere by se to imho melo dat odemykat.
Žádná zeď není dostatečně vysoká na to aby zastavila tvé sny.
Uživatelský avatar
Coololooser
VIP
 
Příspěvky: 2727
Registrován: 29. 9. 2007
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod freezy » čtv 15. črc 2010 15:20:42

tak ani dva starsi biosy nepomohly porad to same, nekdy pri restartu se pc vypne a uz nelze zapnout, musim vypnout zdroj, pak pockat, zapnu ho, rozjede se pc, 5s huci, monitor je cerny a zase se vypne, pak clear cmos, zkousel jsem i pridat napeti z 1.315 na 1.4 ale nepomohlo to, volby EC firmware a ACC, normal auto, hybrid auto, hybrid allcores, atd nic mepomaha, v tom nejnovejsim biosu mam i polozku CPU Core Control option, ale jedina volba tam je enabled a "2 cores", co jsem cetl tak je to na vypinani jader, ale to mi nejak taky nepomohlo :(
freezy
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 14. 7. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod glu » čtv 15. črc 2010 21:53:41

Tady se nekomu povedlo na GA-MA 770 UD3 v revizi 2 s biosem FF odemknout Phenom II X3 720, o revizi 2.1 jsem nic nenasel. Respektive, ze by to melo jit, ale nic o verzi biosu.
glu
Intel 80386 DX
 
Příspěvky: 197
Registrován: 28. 10. 2008
Bydliště: Cheb
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod djastin » úte 03. srp 2010 17:39:33

Tak jsem dneska zkusil odemknou u sebe jadro a vypada to ze se podarilo.

deska: Gigabyte 770T-USB3 AMD770+SB710
CPU: AMD Athlon II X3 440
Win7 ,4GB RAM DDR3

vysledek viz obrazek.
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us


poznam tu zmenu vubec nejak na vykonu?
djastin
Intel 8008
 
Příspěvky: 19
Registrován: 18. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod flanker » stř 04. srp 2010 9:11:23

to si piš že jo :up1: . V běžném užívání asi ne, ale v renderu, enkodování a vůbec všem co těží z 4-jader a L3 cache - ano. Jinak řečeno, nyní máš procesor o výkonu x4 945 (cca srovnatelné s Q9550 nebo lehce slabší než i5 750 od Intelu).
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod djastin » stř 04. srp 2010 9:25:49

tak to mne tesi ,kdyz vemu v uvahu ze byl tep procak levnej
a to jsem ani pri koupi nevedel ze jde odemknout, narazil jsem na to nahodou tady na foru :D
djastin
Intel 8008
 
Příspěvky: 19
Registrován: 18. 7. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod konecnyvopa » sob 28. srp 2010 19:03:56

Zdravím, včera se mi podařilo odemknout 4. jádro na Athlon X3 440, deska Gigabyte MA770-UD3. L3 nešlo odemknout. Teplota CPU v klidu 45, zátěž 60st, ale stabilní. Není ta teplota moc?
konecnyvopa
Intel 4004
 
Příspěvky: 1
Registrován: 28. 8. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod solfern » pát 10. zář 2010 9:39:04

Obrázek

cpu: AMD Phenom II X2 555 Black Edition (box chladic)
mb: ASUS M4N68T PRO (90-MIBD10-G0EAY0WZ)
ram: Kingston HyperX Genesis 2GB 1600MHz

pekne z 2 jader 4 :) ten battlefield je pusteny tak 10min .)
btw TMPIN2 je 128trosku moc ne?...
AMD Phenom II X4 B55 Black Edition(X2 555)+Gelid Solution Tranquillo; ASUS M4N68T PRO; BenQ 21.5" LED G2222HDL; Gigabyte ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5(OC na 920MHz); Kingston HyperX Genesis 2x2GB 1600MHz; Lancool K62 Red Dragon; Lite-On iHAS124; Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ; Creative Sound Blaster X-Fi Titanium; Seasonic Energy Knight SS-500ET 500W; Roccat Kone; Roccat Taito; steelseries SIBERIA
solfern
Intel 4004
 
Příspěvky: 3
Registrován: 30. 8. 2010
Bydliště: OSTRAVA!!!
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Wass » pon 25. říj 2010 17:12:26

Mám desku GB GA-MA790X-UD3P, momentálně mam starý AMD Athlon 64 X2, ale protože uvažuju o výměně za Phenom II X2 550, tak jsem zkoumal, jestli deska umí odemykat jádra. Dozvěděl jsem se, že chipset 790X to umí, tak sem kouknul do BIOSu a nikde jsem tam EC Firmware Selection ani ACC nenašel, prostě to nikde nebylo, ctrl+F1 taky nepomohlo, jen tam přibyla jedna položka Advanced Chipset Options a tam jsou jen dvě podsložky s PCIE a s jednou neznámou věcí. Pak sem zjistil, že mám verzi biosu F2, tak sem flashnul na F6 a menu stále stejné, nic se nezměnilo, tak sem zkusil verzi F7 beta a tam se taky nic nezměnilo, prostě v žádné verzi toho biosu tam nemám uvedené možnosti. Není to tím, že tam mám ten starý procesor a nikoliv ten nový Phenom? Já jsem si myslel, že nastavení desky je stále stejné bez ohledu na to, jaký procesor tam je...? Díky za radu.
Uživatelský avatar
Wass
Intel 8080
 
Příspěvky: 23
Registrován: 20. 8. 2009
Bydliště: Most
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

PředchozíDalší

Zpět na Procesory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník