F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Intel, AMD, VIA, IBM, ...

F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Coololooser » pát 13. lis 2009 13:24:16

Úvod

Velká část z Vás se možná již setkala s tím že se poslední dobou dosti mluví o odemykání Phenomů, hlavně tedy zamčených jader a případně L3 cachky. Tento FAQ by měl sloužit k tomu aby Vám objasnil co, kde a jak se dá odemknout.


Co lze odemknout?

Vše je založené na tom že pro jednotlivé modelové řady používá AMD identická fyzická jádra. Abych to vysvětlil líp, Phenomy II X4, X3 a X2 používají fyzicky identická jádra. Jediný v rozdíl je v tom že u X3 a X2 verzí je jedno nebo dvě jádra uzamčená. A teď je důležité říct si proč jsou uzamčená, existují v zásadě 3 různé důvody pro uzamčení zbylých jader:

1) Jedno z jader nebo část l3 cach je poškozené/á - v tom případě máte vetšinou smůlu.
2) Jedno z jader nebo část l3 cach nesplňuje kvalitativní podmínky AMD - to může znamenat třeba to, že jedno z jader potřebuje mírně vyšší voltáž než ostatní, případně něco jiného, každopádně pro Vás je to +/- většinou dobra zpráva.
3) Jedno nebo více jader bylo zamčeno z důvodu že na skladech nebylo dostatek jader ze skupiny 1 a 2 - což nutno říct, že s touhle variantou se setkáte asi nejčastěji.

A teď tedy k původní otázce, která CPU lze odemknout:

Phenom II X4 8XX - Uzamčené 2MB l3 cach
Phenom II X3 7XX - Uzamčené jedno jádro
Phenom II X2 5XX - Uzamčená dvě jádra

Athlon II X3 4XX - Jedno uzamčené jádro
Sempron 1xx - jedno uzamčené jádro

Za předpokladu že máte Athlona II X4 a X3 ze série "AACSC AC/AACTC AC/AACYC AC/AACZC AC" tak lze teoreticky odemknout 6MB l3 cachky, ovšem narazit na takové jádro je spíš malý zázrak.


Na čem lze odemknout jádro/l3 cache?

Zde se vše točí kolem funkce Advanced Clock Calibration, jejímž vedlejším efektem je i to že odemyká uzamčená jádra / l3 cache. Dodnes se neví jestli je tahle vlastnost vlastně chyba se kterou AMD nepočítalo, nebo se jedná přímo o plánovanou vlastnost, každopádně téměř žádný výrobce si dodnes nedovolil tuto funkci "opravit", naopak někteří tuto vlastnost svých desek vyzdvihují.

Funkci ACC obsahují pouze desky s jižním můstkem (anglicky southbridge) SB710 a SB750, tedy je nutné mít základní desku s SB710 nebo SB750 pro odemčení uzamčených jader / l3 cache. Nebudu zde vypisovat které všechny desky obsahují SB710/750, jelikož se to dá snadno dohledat na webu výrobce.


Jak odemknout jádro/l3 cache?

Jak možná někteří již vytušili, pro odemčení uzamčeného jádra/jader/l3 cache je nutno aktivovat ACC a to z velké části vetšinou i stačí.

Asus
Nejdříve vstupte do biosu, přejděte na záložku Advanced, poté vyhledejte položku CPU Configuration a zde nastavte:

Advanced Calibration Clock: Auto
Unleashing mode: Enable


Pote přejděte na záložku exit a odejděte z biosu (Exit & Save Changes).
Asus taká přišel u některých desek s možnosti vybrat která jádra budou aktivní, to se tedy týká hlavně Phenomu X2 5XX a umožní Vám to odemknout aspoň jedno jádro i v případě že druhé je vadné. Tuto možnost najdete pod položkou Active CPU cores.


Gigabyte
Stejně jako v případe Asusu vlezte do biosu, vstupte do menu MB Intelligent Tweaker (M.I.T.), najděte položku Advanced Clock Calibration a zmáčkněte enter. V ACC menu nastavte následující položky následovně:

EC Firmware Selection: Hybrid
Advanced Clock Calibration: Auto


A pote opět stačí uložit a odejít z biosu (Save & Exit Setup).


MSI
Stejně jako v případě Asusu a Gigabytu je nutné nejdříve vstoupit do biosu, následně vyhledat menu Cell Menu a v něm nastavit následující položky následovně:

EC Firmware Selection: Special
Advanced Clock Calibration: Auto


A pote opět stačí uložit a odejít z biosu (Save & Exit Setup).


Co dělat v případě že se odemčení nepovede?

V případě že je jádro vadné, muže dojít k nestabilitě počítače nebo může počítač odmítnout nabootovat. Novější desky si s timhle umí samy poradit a v případě neúspěšného bootu načtou jiné nastavení. Pokud si s tím deska ale neumí poradit, je nutné vyresetovat nastavení biosu, neboli provést operaci zvanou clear cmos. Vetšinou je popsaná v manuálu desky a spočívá v spojení jednoho jumperu na desce v momentě kdy je PC odpojené od elektřiny.

Autor tohoto postu neručí za žádné způsobené škody, vše děláte na vlastní riziko.
Žádná zeď není dostatečně vysoká na to aby zastavila tvé sny.
Uživatelský avatar
Coololooser
VIP
 
Příspěvky: 2727
Registrován: 29. 9. 2007
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod flanker » pát 13. lis 2009 15:27:37

nebylo by od věci sem postovat i úspěchy včetně screenu v LinX (dle možností OS a RAM, tzn 11 000 až 16 000), OCCT či prime (1h) jako stabilní.
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod chleba » pát 13. lis 2009 16:17:18

zkoušel jsem to u mé 720, bohužel potom, co se objeví logo woken (sedmičky) systém spadne do blue screen a hned se restartuje (nestihnu přečíst co je tam napsáno), takže to asi znamená, že to 4. jádro je poškozené co? :?
Naposledy upravil chleba dne pát 13. lis 2009 16:20:18, celkově upraveno 1
chleba
Intel 8086
 
Příspěvky: 79
Registrován: 5. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Coololooser » pát 13. lis 2009 16:19:07

chleba píše:zkoušel jsem to u mé 720, bohužel po potom, co se objeví logo woken (sedmičky) systém spadne do blue screen a hned se restartuje (nestihnu přečíst co je tam napsáno), takže to asi znamená, že to 4. jádro je poškozené co? :?

S nejvetsi pravdepodobnosti ano. Muzes zkusit pridat trochu na voltazi a pripadne ubrat trochu na taktech, ale nedavam tomu moc velke sance ze se chyti, navic myslim ze v tomhle pripade bude lepsi kdyz se smiris s tim ze mas bohuzel proste trijadro.
Žádná zeď není dostatečně vysoká na to aby zastavila tvé sny.
Uživatelský avatar
Coololooser
VIP
 
Příspěvky: 2727
Registrován: 29. 9. 2007
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod chleba » pát 13. lis 2009 16:22:21

jo asi to tak nechám, nejsem až tak zkušenej abych se vrtal v napětí :) jen jsem to chtěl zkusit jestli to jde, s tříjádrem jsem spokojenej :)
chleba
Intel 8086
 
Příspěvky: 79
Registrován: 5. 11. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod rob2007 » pát 13. lis 2009 19:00:35

Ma niekto skusenosti ako je na tom doska ASrock A790GXH/128M a X3 720 BE ?
Mam tuto kombinaciu a pri zmene ACC na AUTO mi sice pri prvom poste napise X4 20 - ale zatuhne pri boote W7 ... treba tam este nieco zmenit v BIOSe? ( mam najnovsi 1.40 )

Inak celkovo mam problemy s touto doskou a W7 64 bit + Sapphire 5750 ... nestabilita systemu + OC utility atd.

V systeme W7 ultimate 32bit - sa system chova ovela stabilnejsie a aj ASrock utility idu bez problemov...
rob2007
Intel 8008
 
Příspěvky: 15
Registrován: 3. 10. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod AMD-V » pát 13. lis 2009 20:58:10

Mě se povedl odemknout můj Phenom II X3 720BE s deskou Gigabyte GA-MA770T-UD3, kterou jsem dával do nového PC jednomu člověku (prostě jsem to vyzkušel, když jsem to měl doma, nedalo mi to to neudělat :D ). AMD OverDrive stability test běžel asi půl hodiny při frekvenci 3,6 GHz a zcela stabilně. Radost jak blázen, kazí to, že nemám desku se kterou to lze odemknout :x P.S. možná hodím screeny, pokud jsem je nevymazal (nějaké jsem udělal), tu desku už nemám k dispozici.
Uživatelský avatar
AMD-V
Intel 8088
 
Příspěvky: 50
Registrován: 9. 3. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod glu » pát 13. lis 2009 21:39:42

rob2007 píše:Ma niekto skusenosti ako je na tom doska ASrock A790GXH/128M a X3 720 BE ? ...


K tyhle desce jsem nasel zajimavy navod :D. Sam mam Phenoma II X3 710 s odemcenym 4.jadrem a win 7 64bit RC mi slapou bez problemu, ale instaloval jsem je az po odemknuti toho 4.jadra. Je tedy mozne, ze to chce nejdriv odemykat a teprve pak instalovat win 7, ale potvrzene to nemam. Overit by se to asi dalo na nejakem live cd linuxu, treba slax, ale taky to jadro muze byt proste vadne.
glu
Intel 80386 DX
 
Příspěvky: 197
Registrován: 28. 10. 2008
Bydliště: Cheb
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Leandr » pát 13. lis 2009 22:05:22

Heh na tomhle foru sem se nepochlvalil jakej sem lucker xD Flanker mi pomohl hodně

AMD Phenom II X2 550@ Phenom II X4 B50 3775 Mhz :P Deska Gigabite MA790XT-UD4P ramky OCZ 1600MHz 7-6-6-24
Leandr
Intel 8008
 
Příspěvky: 13
Registrován: 20. 11. 2007
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod kapitan_jan » pát 13. lis 2009 23:06:44

Tohle jsem zkoušel dvakrát, pokaždé na desce Gigabyte GA-MA770T-UD3. Jednou s procesorem Phenom II X3 720BE to fungovalo bez problémů. Chtěl jsem i taktovat, ale to mi časově nevyšlo, PC už šel k zákazníkovi. Stabilitu jsem testoval OCCT a LinX. Druhý pokus s procesorem Phenom II X3 710 skončil ještě na POSTu černým monitorem. Musel jsem resetnout BIOS. Takže opravdu záleží na tom, na jaký natrefíte procesor.
kapitan_jan
Intel 4004
 
Příspěvky: 1
Registrován: 13. 11. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Ibonis » pát 13. lis 2009 23:10:36

hmm ja som to zas skusil so Sempronom 140, z 1 core 2700MHz som sa dostal po mensich problemoch na 2 core 3750 MHz. za 30 eur slusne.
Doska Gigabyte MA790X - UD4

add ROB2007>>>
pokial to robi pri starte je to tym jadrom, mozes este skusit pridat napatie.. alebo podtaktovat, 4 jadra na 2.2 GHZ moze byt obcas vykonnejsie ako 3 na 2.8 GHz
Ibonis
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 10. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod miky » sob 14. lis 2009 2:43:45

Zdravím, chtěl jsem si odemknout ty 2MB l3 u phenonu IIx4 810 a nenašel jsem v biosu mé základní desky Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P ani jednu položku pod M.I.T. (Advaced Clock calibration, EC Firmware selection), kterou výše uvádíte. není to pod nějakou jinou, nebo to prostě nejde. Děkuji za odpvěď.
miky
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 14. 11. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod zimcol » sob 14. lis 2009 9:29:28

AMD-V píše:Mě se povedl odemknout můj Phenom II X3 720BE s deskou Gigabyte GA-MA770T-UD3, ...


S akou verziou biosu sa Ti to podarilo? Mám tiež túto dosku a s F2 to nejde - PC nenabootuje.
AMD Phenom II X3 720BE@3,32 default voltage;CM Hyper 212+; Gigabyte GA-MA770T-UD3P; 4GB DDR3 Kingston 1333MHz; ASUS EAH5770; WD 640AAKS; Enermax PRO 82+ 425W; CM 690
zimcol
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 6. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Coololooser » sob 14. lis 2009 10:06:41

miky píše:Zdravím, chtěl jsem si odemknout ty 2MB l3 u phenonu IIx4 810 a nenašel jsem v biosu mé základní desky Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P ani jednu položku pod M.I.T. (Advaced Clock calibration, EC Firmware selection), kterou výše uvádíte. není to pod nějakou jinou, nebo to prostě nejde. Děkuji za odpvěď.

jakou mas verzi biosu?

U nekterych desek nemusi byt polozka EC firrmware, ale acc by tam mela byt na 100%
Žádná zeď není dostatečně vysoká na to aby zastavila tvé sny.
Uživatelský avatar
Coololooser
VIP
 
Příspěvky: 2727
Registrován: 29. 9. 2007
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod zimcol » sob 14. lis 2009 10:36:07

Hned v prvej pložke - MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) je voľba AAC. Ak to tam nevidíš, tak skús stlačiť CTRL+F1, malo by Ti to "odkryť".
AMD Phenom II X3 720BE@3,32 default voltage;CM Hyper 212+; Gigabyte GA-MA770T-UD3P; 4GB DDR3 Kingston 1333MHz; ASUS EAH5770; WD 640AAKS; Enermax PRO 82+ 425W; CM 690
zimcol
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 6. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod miky » sob 14. lis 2009 11:13:34

zimcol píše:Hned v prvej pložke - MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) je voľba AAC. Ak to tam nevidíš, tak skús stlačiť CTRL+F1, malo by Ti to "odkryť".




Ani ACC tam není, ani ctrl+ F1 nepomohlo, verze biosu je F3
Co s tím, myslím si že je to pod nějakým jiným názvem, ale nejsem zrovna zdatný angličtinář :). Děkuji
Ještě se zeptám,když si stáhnu aktualizaci biosu F7 spustím ji aktualizuje se mi jenom bios, nebo ztratím i windowsy a vše co je uloženo? Moc děkuji
Naposledy upravil miky dne sob 14. lis 2009 11:49:26, celkově upraveno 2
miky
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 14. 11. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Houmer56 » sob 14. lis 2009 11:28:09

Má někdo zkušenosti s odemykáním na Gigabyte MA770 UD3 rev.2 (pokud se pamatuju má SB710). Dělal sem na ní 2 PC s PII X3 a neměl jsem čas to zkoušet. Kolem jednoho toho PC se občas pohybuju, tak bych zkusil udělat majiteli radost :D
Uživatelský avatar
Houmer56
Intel Celeron Dual-Core
 
Příspěvky: 2794
Registrován: 15. 5. 2008
Bydliště: Plzeň
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 3 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Milanese » sob 14. lis 2009 12:11:15

Ani ACC tam není, ani ctrl+ F1 nepomohlo, verze biosu je F3
Co s tím, myslím si že je to pod nějakým jiným názvem, ale nejsem zrovna zdatný angličtinář :). Děkuji
Ještě se zeptám,když si stáhnu aktualizaci biosu F7 spustím ji aktualizuje se mi jenom bios, nebo ztratím i windowsy a vše co je uloženo? Moc děkuji[/quote]

Preboha len nič neaktualizuj :o
o nič neprídeš...akurát sa ti do jedného IO na doske naláduje nový program
Milanese
Intel 4004
 
Příspěvky: 6
Registrován: 7. 9. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod zimcol » sob 14. lis 2009 13:23:04

miky píše:
zimcol píše:Hned v prvej pložke - MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) je voľba AAC. Ak to tam nevidíš, tak skús stlačiť CTRL+F1, malo by Ti to "odkryť".


Ani ACC tam není, ani ctrl+ F1 nepomohlo, verze biosu je F3
Co s tím, myslím si že je to pod nějakým jiným názvem, ale nejsem zrovna zdatný angličtinář :). Děkuji
Ještě se zeptám,když si stáhnu aktualizaci biosu F7 spustím ji aktualizuje se mi jenom bios, nebo ztratím i windowsy a vše co je uloženo? Moc děkuji


Tak zrejme bios F3 na Tvojej doske nepodporuje odomknutie 4 jadra. Iný "názov" pre AAC tam byť nemôže, Gigabyte spravidla používa rovnaké "názvy" u všetkých svojich biosoch. Pravdepodobne by pomohol flash biosu, ale ked s tým nemáš skúsenosti, tak by som sa do toho radšej nepúšťal.
Ešte k Tvojmu dotazu: Pri flash biosu Ti systém ostáva v pôvodnom stave tak, ako si ho mal aj s predchzádzajúcim biosom, ktorý si práve preflashoval.

Tu je video pre X3 720BE a Tvoju dosku. takto by malo vyzerať prostredie aj v Tvojom biose. Chlapík tam píše, že musel updatenut bios, len nespomína na akú verziu:
http://www.youtube.com/watch?v=DMkBJEBHu5A
AMD Phenom II X3 720BE@3,32 default voltage;CM Hyper 212+; Gigabyte GA-MA770T-UD3P; 4GB DDR3 Kingston 1333MHz; ASUS EAH5770; WD 640AAKS; Enermax PRO 82+ 425W; CM 690
zimcol
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 6. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod flacek » sob 14. lis 2009 13:50:20

Kdyz prepnu
EC Firmware Selection: Hybrid tak uz mi pc nenajede (napise EC FW updating do not turn off or reset) pak se PC vypne a tim to konci a uz nic nedela ani kdyz zapnu a musim provest reset Biosu jinak deska GB 790X UD3P Bios F4

EDIT:
Novy bios F5 potom se jadro odemklo stabilne mi to jelo v XP ale pri restartu se pc vypne a zas musim provest reset biosu jinak ho nezapnu :( Jakmile prepnu EC Firmware na normal tak se to nedeje.(
Naposledy upravil flacek dne ned 15. lis 2009 19:49:31, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
flacek
Motorola 68000
 
Příspěvky: 80
Registrován: 25. 5. 2009
Bydliště: Praha
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod miky » sob 14. lis 2009 22:14:23

Tak jsem zjistil že pokud odemknu u Phenomu IIx4 810 ty 2MB l3 tak se zvýší výkon procesoru jen asi o 2% což si myslím že za ten risk a práci asi moc nestojí, pokud jsem tomu teda správně rozmněl. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect1
miky
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 14. 11. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod spiderwolf » ned 15. lis 2009 13:15:43

Mam uvedenou desku Gigabyte s Athlonem X4 620, nastavil jsem uvedene polozky a pocitac normalne nabootoval. V CPU-Z se nic nezmenilo, v Benchmarku Sandra take nic, vykon tohoto procesoru je dle Sandry porovnatelny s Phenomy na stejne frekvenci, at s biosem delam cokoliv. Z toho usuzuji, ze me CPU nema L3 cache.
spiderwolf
Intel 4004
 
Příspěvky: 3
Registrován: 15. 11. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod zimcol » ned 15. lis 2009 18:21:33

Mno, tak u mňa sa odomknutie 4 jadra u X3 720BE nekoná (doska Gigabyte GA-MA770T-UD3P). Skúšal som to s biosmi F2, dnes som flashol F3, ale s ani jednym nenabootuje...musim resetnut bios. Ach, "šáde". No co už, vykonu to ma aj tak dosť bez toho 4-tého jadra :)
AMD Phenom II X3 720BE@3,32 default voltage;CM Hyper 212+; Gigabyte GA-MA770T-UD3P; 4GB DDR3 Kingston 1333MHz; ASUS EAH5770; WD 640AAKS; Enermax PRO 82+ 425W; CM 690
zimcol
Intel 4004
 
Příspěvky: 8
Registrován: 6. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod AMD-V » ned 15. lis 2009 21:23:50

to zimcol: myslím, že to byla verze F2, ale desku (PC) už nemám, takže nedokážu ověřit.
Uživatelský avatar
AMD-V
Intel 8088
 
Příspěvky: 50
Registrován: 9. 3. 2009
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Limoto » ned 15. lis 2009 21:46:20

zimcol píše:Mno, tak u mňa sa odomknutie 4 jadra u X3 720BE nekoná (doska Gigabyte GA-MA770T-UD3P). Skúšal som to s biosmi F2, dnes som flashol F3, ale s ani jednym nenabootuje...musim resetnut bios. Ach, "šáde". No co už, vykonu to ma aj tak dosť bez toho 4-tého jadra :)

Stejná deska, stejný BIOSy, stejná nefunkčnost, PII X3 710 :-D

EDIT: už je I F4 s podorou C3 procesorů... ale zkoušet to nebudu...
Uživatelský avatar
Limoto
Motorola 68030
 
Příspěvky: 214
Registrován: 15. 12. 2008
Bydliště: /home/limoto
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Další

Zpět na Procesory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron