F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Intel, AMD, VIA, IBM, ...

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Pavel Boček » úte 22. úno 2011 15:15:59

No tohle tu už mělo taky být před půl rokem, no ale to je holt u mě normální že si vždycky něco roztřískám a pak to dávám doohromady rok.

No, tak Phenom II X2 550 zatím na X4 B50 3,5 GHz, stabilní na něco pod 1,50 V real. NH-U12P na 800 otáček do 55 °C (CPU, jádra ukazovala teploty vždycky nižší než CPU senzor, teď po odemčení teplory jader nefungují).

Je paráda že to je Black, od té doby co se nevyvíjí RMClock bych už asi nebyl schopen řídit frekvenci, OverDrive klasicky ani nenastartuje (jak překvapivé :roll: ) a to by moc papkalo :mrgreen: Navíc ty Zeppeliny jsou shity, fungují v pohodě na 1066 MHz CL6, na nativních 1333 MHz což píšou na nich i na dokladu jdou jen na 9-12-12-30-37 či co, netuším kde se tahle hausnumera berou. Na klasických CL9 z SPD (kde je navíc jen 685 MHz, žádné stadanrdní JEDEC frekvence jako 667 MHz apod.) nenabootuje systém s jakýmkoli napětím. Je to šmejd, ještě že nemusím hýbat s frekvencí HT :D
[url=http://www.hwworld.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=254:boinc-team-cz&catid=27:boinc&Itemid=144]BOINC Team CZ[/url] (oficiální stránka)
[url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=17227]sestavy[/url]
HW: Ruger LCP (9 mm Browning), Saab 9000 CDE 2.3i (110 kW, poctivý auto, projde generálkou)
Uživatelský avatar
Pavel Boček
Nepřizpůsobivý
 
Příspěvky: 1576
Registrován: 16. 4. 2010
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 16 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Euchrid » stř 23. úno 2011 14:07:51

Zdravím mám AMD Phenom II X2 555,základní deska ASUS M4A88T-M,postupuju podle návodu a otevřou se mi všechny 4 jádra,restartuju,pohoda, jsou všechny zapnuty.Ale po vypnutí počítače a následném zapnutí se mi načtou znovu jen 2 jádra,musím znovu do biosu a zapnout je.Jde nějak nastavit,abych je nemusel po každém startu aktivovat?Dík za informaci,jsem začátečník:)
Euchrid
Intel 4004
 
Příspěvky: 2
Registrován: 23. 2. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod flanker » stř 23. úno 2011 14:36:53

nemáš náhodou na této desce core unlocker switch?
Je toho tolik, že se mi to ani náhodou už nevejde do podpisu :-) [url=http://forum.cnews.cz/viewtopic.php?f=45&t=5275&start=1250]info o mně[/url]
Uživatelský avatar
flanker
AMD overclocker
 
Příspěvky: 5093
Registrován: 20. 10. 2007
Bydliště: Brno
Poděkoval: 20 ×
Získaná poděkování: 40 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Euchrid » stř 23. úno 2011 16:01:40

switch tam neni,ale problem vyresen,po nekolika pokusech mi to hlasi 4 jadra i pri znovu zapnutem pc,takze radost:)dik za ochotu to resit
Euchrid
Intel 4004
 
Příspěvky: 2
Registrován: 23. 2. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod humik » pát 11. bře 2011 13:41:25

mam Phenom X II 550 BE a desku ASUS M4A 785TD-M EVO

odemknu v pohodě na 4 jádra, win fungují bezvadně i benchmarky, ale jakmile vlezu do hry Rift, tak mi všude blikají textury :( nevíte co s tím? zokušel sem i jiné drivery GPU, ladit CCC, ladit nastaveni hry, teploty mam tak 55 st. ... pomohlo by treba podtaktovani pod 3,1 Ghz? Nebo něco s napětím? např. Metro 2033 Bench jede v pořádku bez chyb v obrazu...

určitě je to těmi jádry páč s dvěma to běží normalně...
Intel Core i5 2500K 4,2 Ghz, Asus P8Z77 M - PRO, DIMM A-DATA DDR3 XPG V1.0, 16GB (2x8GB), 2133MHz, 2x HDD Samsung 1TB a 750GB, SSD Samsung 850 EVO 120 GB + 1 TB, MSI AMD R9 380 4GB DDR5 Gaming 980/1475, 22" LCD BenQ, Seasonic M12ii 620W, Xigmatek Midguard
humik
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 111
Registrován: 23. 11. 2009
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod jOhny_01 » stř 19. říj 2011 2:54:02

Zdar, mam Phenom II X2 560BE, dosku m5a88-m. Skusam vsetko mozne a nedari sa mi odomknut. Po zapnuti core unlockeru v biose uz PC nenabehne. Ked zappnem core unlocker switch, nabehne, ale pri snahe aktivovat jadra sa PC restartuje a zase nenabehne. Zeby som mal zase "stastie" ? :(
p.s.: tu dosku som vybral koli podpore sata3 ssd, je sice asi az privelmi lacna, ale drahsiu som si nemohol dovolit...
Takze EDIT: Skusil som zvysit napätie jadra na 1,65V a uz niesom tak bezradny. Bohuzial obcas odomkne len 3. alebo len 4. jadro. Po asi 5 restartoch a po znizeni nasobica z 17 na 16 konecne komp nabehol. Bohuzial to skoncilo modrou obrazovkou kedze win ani nenabehol. To bolo prve a zaroven posledne odomknutie na x4 B60. Este som skusal asi 10x restartovat a upravovat nastavenia biosu, ale za kazdym to skoncilo hlaskou "overclocking eror" alebo "this CPU can not use core unlocker" Bios si uz zapametal ze ma x4 B60 procesor, a win. sa mi podarilo nastartovat az po nacitani defaultnych hodnot biosu.
Takze mam zase "stastie" :cry:
OT: Ani pretaktovanie nieje bohvieco, raz stape stabilne na 3,85GHz pri 1,39V, obcas vsak vyskoci modre okno aj pri 3,8GHz 1,42V. Uz ked som investoval do zbytocne velkeho chladica (noctua u12p SE2 s vetrakmi na 800ot s pouzitim obidvoch odporov), zajtra budem este skusat odomykat a testovat takt pri 1,55V. Ale vidim to tak ze sa uspokojim s 2x 3,8GHz a znizim otacky na mozne minimum.
AMD Phenom II X2 560@x4 B60 3,2GHz/1,368V (2.OC profil X2@3,7GHz/1,488V) + noctua u12p se2+prevodnik pwm-dc (do 38°3,6V do 48-58° 5-7V, nad 58° max); ASUS M5A88-M; 2x4GB DDR3 1600MHz/CL9@1532MHz/1,65V CL8 Kingston grey; Gainward 8500GT@700/1400/700 (256MB)passive + 9cm AC fan; ssd crucial m4-64gb; hdd samsung HD252HJ (250gb); noname zdroj 350w + noctua NF-S12B ULN, otvorena case CM elite 343mATX+noctua NF-B9@4,2V/650ot., silikonove nohy; ASUS DVD-rw
jOhny_01
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 107
Registrován: 5. 9. 2011
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Faramir » čtv 20. říj 2011 6:16:05

Koupil jsem si do domácího serveru Sempron 145 a desku MSI 880GM-E41 a když jsem zjistil, že je možné procesor odemknout, udělal jsem to a z jednojádrového Semprona mám dvoujádrového Athlona s celkem 2 MB cache (1 MB na jádro). Musím říct, že mě to docela potěšilo :-) Odemknutí každopádně znamenalo přehodit jednu položku z disable na enable, jednodušší to už být nemůže :-) Systém je stabilní, zvládl v klidu 500 cyklů LinX a 12 hodin Prime a aktuálně má 6 dní uptime. OS je Windows Home Server 2011.
Uživatelský avatar
Faramir
Intel 80286
 
Příspěvky: 94
Registrován: 17. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Mic92 » sob 19. kvě 2012 18:49:41

Dobry den mam takovej mensi problem odemknul sem vsechny 4 jadra na procesoru Phenom x2 565 a vse je ok ale zadny programem mi nejdou měřit teploty bud to ukazuje -294.7 nebo 0 Celsia tak se chci zeptat jestly je to normalni nebo nejtly to jde nejak spravit predem dik za jakoukoliv odpoved
Mic92
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 19. 5. 2012
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Faramir » ned 20. kvě 2012 3:53:05

Řekl bych, že to bude normální. Mám odemknutého Semprona 145 na dvoujádro a také mi neměří teplotu.
Uživatelský avatar
Faramir
Intel 80286
 
Příspěvky: 94
Registrován: 17. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Mic92 » ned 20. kvě 2012 11:16:45

to je celkem naprd pác nemuzu taktovat kdys nevidim teploty
Mic92
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 19. 5. 2012
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod tridem » ned 20. kvě 2012 13:58:50

To je normalna vlastnost po unloku.
Zrus najprv unlok a sprav tak oc, zisti si stabilitu a max teploty pred aj po oc pri zatazi aj v klude. Zrob znova unlok a na default frekvenciach zrob marania teploty a porovnaj aby si si otestoval zmeny.
Max oc budes mat mozno nizsie ako pred unlokom. Ak bude nizsie, tak teploty by maly byt take iste ci do 5stupnov vyzsie, no podstatna je stabilota. Pri kvalitnom chladeni a nie pri extra vysokom napeti by som vsak memal obavy z teplot.
delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. v2,Asrock Z77Pro3,Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC MonoPlus,2×4GB 1,3@1,6GHz/cl9,Seasonic M12II-520,Zalman Z1+3×AC F12,Crucial BX100/250GB+S.Bar 7200.12 1TB,TendaW302P(pci),19"Philips 190C(1440×900),Win10
Uživatelský avatar
tridem
Intel 80486 SX
 
Příspěvky: 238
Registrován: 2. 6. 2009
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 15 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Mic92 » ned 20. kvě 2012 18:47:46

ono to jde zase zamknout? ja myslel ze po unlocku je to natrvalo jinak chadic mam http://www.czc.cz/arctic-cooling-freeze ... 54/produkt
Mic92
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 19. 5. 2012
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod tridem » ned 20. kvě 2012 19:42:44

Chladič nieje bochvie čo no lepšie ako BOX a áno unlok sa dá aj deaktivovať.
delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. v2,Asrock Z77Pro3,Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC MonoPlus,2×4GB 1,3@1,6GHz/cl9,Seasonic M12II-520,Zalman Z1+3×AC F12,Crucial BX100/250GB+S.Bar 7200.12 1TB,TendaW302P(pci),19"Philips 190C(1440×900),Win10
Uživatelský avatar
tridem
Intel 80486 SX
 
Příspěvky: 238
Registrován: 2. 6. 2009
Bydliště: Žiar nad Hronom(SVK)
Poděkoval: 7 ×
Získaná poděkování: 15 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Faramir » pon 21. kvě 2012 0:18:32

Nevím, jak je to na jiných deskách, ale moje MSI 880GM-E41 má pro odemknutí jader v BIOSu položku, kde ENABLE znamená, že je odemčeno a DISABLE znamená, že je zamčeno. Takže odemknutí zamknutých jader znamená změnit jednu položku na ENABLE a zrušení tohoto odemčení je přepnutí na DISABLE. A tipl bych si, že jiné desky to budou mít stejné.
Uživatelský avatar
Faramir
Intel 80286
 
Příspěvky: 94
Registrován: 17. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Mic92 » úte 22. kvě 2012 10:09:52

a proč ta povíšenost prostě tomu tak moc nerozumim jinak dík za odpovědi
Mic92
Intel 4004
 
Příspěvky: 4
Registrován: 19. 5. 2012
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Faramir » úte 22. kvě 2012 16:39:02

Jaká povýšennost? Jen jsem napsal, jak je to na mé desce a předpoklad, že jinde to bude stejné. Vzhledem k tomu, že poslední cca tři roky mám pouze Intel a toto jedno AMD, rozhodně nemůžu psát obecně.
Uživatelský avatar
Faramir
Intel 80286
 
Příspěvky: 94
Registrován: 17. 12. 2008
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod Vybik » úte 20. lis 2012 19:44:47

Jak tak vidím a čtu, tak při taktování kámošovýho procesoru AMD Althon II x3 se mi stal zázrak, když jsem absolutním omylem odemknul ACC a odemknul jsem tím 4té jádro a podporu L3 6MB a ted mu to ukazuje čistokrevný Phenom II x4 s podporou L3 :D Je to hold lucker :)
Vybik
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 14. 11. 2012
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 1 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod mirec130 » úte 20. lis 2012 19:59:48

Jo dík moc Vybiku... jsem hold klikař ;-) :D
mirec130
Intel 8008
 
Příspěvky: 10
Registrován: 20. 11. 2012
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: F.A.Q. - Odemykání Phenomu II a Athlonu II

Příspěvekod inspektorrr » úte 11. úno 2014 12:07:30

Zdravím, tak jsem si odemkl phenom II X2 555 na X4 955. Postupoval jsem jen podle tohoto návodu. Se změnou napětí, nebo frekvence jsem si nehrál. Vše funguje s jedinou vyjímkou. PC se teď neprobudí z režimu spánku. Jen se rozročí větráky, ale do monitoru nejde žádný obraz. Musím odpojit zdroj od elel sítě a znovu pustit. Poté normálně naběhne. Deska je: Gigabyte - GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) Měl jsem v BIOSu verzi FKd, ale nebyla tam ta funkce ACC, tak jsem musel udělat downgrade na verzi FI, tam už to šlo.
Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?
inspektorrr
Intel 4004
 
Příspěvky: 9
Registrován: 21. 3. 2010
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Předchozí

Zpět na Procesory

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků