chladic+zakladovka=ram

Chladiče procesorů, grafik, pevných disků, vodní chlazení, ...

chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod zergen » úte 28. led 2014 22:55:08

muze se stat ze kdyz si koupim zakladovku,dam na procesor chladic tak mi bude tlacit na RAM??
predem dekuju za odpovedi a rady
zergen
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 16. 10. 2013
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod AllowedCry » úte 28. led 2014 22:59:40

Může, já osobně kupuji low profile ram, tam je 100% jistota, že nikam zasahovat nebudou ;)
Uživatelský avatar
AllowedCry
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3383
Registrován: 5. 1. 2009
Bydliště: Угерски Брод
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 59 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod oneill » úte 28. led 2014 23:05:07

Nesmíš kupovat paměti s vysokým chladičem.
Uživatelský avatar
oneill
Intel Celeron Conroe-L
 
Příspěvky: 2562
Registrován: 10. 2. 2008
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 201 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod zergen » úte 28. led 2014 23:11:43

zergen
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 16. 10. 2013
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod oneill » úte 28. led 2014 23:16:27

To jsou paměti se standardní výškou, takže tam kolize nehrozí.
Uživatelský avatar
oneill
Intel Celeron Conroe-L
 
Příspěvky: 2562
Registrován: 10. 2. 2008
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 201 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod zergen » úte 28. led 2014 23:28:58

ok dekuju moc :ano:
zergen
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 16. 10. 2013
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod zergen » úte 28. led 2014 23:46:32

a ešte mam dotaz ktera RAM je lepší?? :D
já mezi nima nevidim žádný rozdíl :prosim: :zed:
zergen
Intel 8008
 
Příspěvky: 14
Registrován: 16. 10. 2013
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod oneill » stř 29. led 2014 0:33:57

Rozdíl je praktikci jen v designu...
Uživatelský avatar
oneill
Intel Celeron Conroe-L
 
Příspěvky: 2562
Registrován: 10. 2. 2008
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 201 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod Curiel » čtv 19. úno 2015 20:13:44

Zdravím v nýnější době přemýšlím nad koupí cpu chladiče .
Mám dva dotazy, první moje základní deska http://www.asus.com/cz/Motherboards/M5A78LM_LX/gallery/ pravděpodobně mikro atx má osazení cpu a ram dosti blízko u sebe jak je vidět v galerii takže kdybych měl v plánu koupit tento cpu chladič : http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-p ... 77/produkt a tyto ram: http://www.czc.cz/kingston-hyperx-savag ... 26/produkt nepotkají se ? bude pod chladičem popř. větrákem dost místa na ty ram ?
Dále bych se chtěl zeptat je možné nějakým způsobem korigovat směr chladiče ? chtěl bych ho mít nasměrován "dozadu" z počítače ale nejsem si jist jestli to na mé desce bude možné na nějakém videu na internetu sem viděl montáž výdechem směrem ke zdroji tak jestli to spíš nebude na škodu než k užitku.
Chlazený procesor by měl být fx 8300 socket am3+.
Díky za rady a odpovědi.
Curiel
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 101
Registrován: 16. 12. 2008
Poděkoval: 4 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod NAJA » pát 20. úno 2015 5:49:01

Na AMD deskách nejdou většinou chladiče otáčet .
Silentim Spartan ? Chladič na FX8300 s 92mm ventilátorem ? To si nechej Box anebo si kup pořádný Scythe MUGEN MAX .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod Curiel » ned 22. úno 2015 20:31:12

Tak já hlavně chci aby ten chladič nehučel při zatěži jak boxovej takže myslím že každej bude lepší . Jde mi ale o to abych pod něj vešel ty ramky abych si neobjednal chladič a pak zjistil že to tam nedám kvůli tomu že je to příliš nízko :-) a nebude to spíš na škodu když to bude teplý vzduch foukat směrem do zdroje ?
Curiel
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 101
Registrován: 16. 12. 2008
Poděkoval: 4 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod NAJA » ned 22. úno 2015 22:33:17

Curiel píše:Tak já hlavně chci aby ten chladič nehučel při zatěži jak boxovej takže myslím že každej bude lepší . Jde mi ale o to abych pod něj vešel ty ramky abych si neobjednal chladič a pak zjistil že to tam nedám kvůli tomu že je to příliš nízko :-) a nebude to spíš na škodu když to bude teplý vzduch foukat směrem do zdroje ?


Ne , nebude každý lepší . Ten tebou vybraný jsou vyhozené prachy .
Nevím jak u tebe ale je docela běžné mít skříň s pozicí pro zdroj dole a s nasáváním pod skříní .
Pokud nekoupíš nějaké RAM s velkými žebry( mimochodem zbytečnými) tak se vlezou pod většinu chladičů . Chceš li se vyhnout možné kolizi RAM s chladičem CPU tak si vybírej mezi nízkoprofilovými RAM například : CRUCIAL Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 VLP nebo : CRUCIAL Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600 LP . Ty se vlezou všude .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod Curiel » ned 22. úno 2015 22:54:15

Nebudu se přít že 2x dražší chladič bude lepší, ale ve stejné cenové kategorii težko budu hledat něco co se vyrovná Scythe mugen max .
Běžné to nejspíš je ale moje skříň tím zrovna nedisponuje ;)
Díky za postnutí ramek. Bude určitě lepší jít najistotu :-)
Curiel
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 101
Registrován: 16. 12. 2008
Poděkoval: 4 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod NAJA » pon 23. úno 2015 7:10:44

To o skříni bylo konstatování , nikoliv narážka . Ale v tom případě bude dobré dát vědět jakou tu skříň máš ať vybereme chladič co se tam vleze .
Ty jsi ale psal o koupi SilenciumPC Spartan s 92mm ventilátorem . Pak Ti někdo tady radil Zalman Performa . Já tvrdím , že Mugen je Mugen ať už se jedná o starší model nebo o novější MAX .
Ty RAM jsou skutečně jistější , zvlášť když je na AMD chladič tak blbě pootočený .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod Curiel » pon 23. úno 2015 13:45:52

No skříň je tato https://www.alfa.cz/product.php?eid=10514008900000021K2 je to totalni low end :-)
A jinak k tomuto tematu jsem se pripojil az v pulce, tema zalozil nekdo jiny kteremu byl doporucen ten Zalman. Přišlo mi zbytecny zacinat nove tema kdyz uz se tu nekdo ptal na podobnou vec .
ještě se v podobných vodách pohybuje : http://www.czc.cz/coolermaster-hyper-t4/117124/produkt

/Edit ještě sem koukal na ostatní výrobce těch low profile ram a většina má napájení 1,5V tyto crucial 1,35V je to nějaký omezení nebo to je jedno ?
Curiel
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 101
Registrován: 16. 12. 2008
Poděkoval: 4 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod NAJA » pon 23. úno 2015 15:20:55

Omezení v žádném případě , většinou se jedná o lepší kousky a při přetaktování jim lehce přidáš na těch 1,5V aniž by se nějak zahřály ;)
Ta skříň má šířku jen 180mm takže asi bude problém s většími chladiči . Chtělo by to změřit výšku od CPU .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod Curiel » pon 23. úno 2015 17:52:44

Tak sem to měřil od Mb to má cca 14,7 takže od procesoru s rezervou bych řekl 14cm.
Myslím si že žádnej 120 tam nenarvu :neutral: takže budu muset zůstat u 92mm takže nejspíš http://www.czc.cz/silentiumpc-spartan-p ... 77/produkt budu mít jistotu cca 0,5cm ze se tam vleze a podle videi na YT bude smerovat spravnym smerem :-) ale jeste ze si to zminil clověk by nakupoval a toto by ho vubec nenapadlo :-)
Curiel
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 101
Registrován: 16. 12. 2008
Poděkoval: 4 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod NAJA » pon 23. úno 2015 19:19:19

zergen píše:a ešte mam dotaz ktera RAM je lepší?? :D
já mezi nima nevidim žádný rozdíl :prosim: :zed:


Že ty žádný rozdíl nevidíš , ještě neznamená , že tam rozdíl není - 1600MHz , CL9 a 1,5V není všechno :zed:
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod Curiel » pon 23. úno 2015 20:34:09

myslím že odpovídat k rok starému příspěvku nemá moc smysl :-)
Ale díky za tvuj cas a rady ;)
Curiel
Zilog Z80000
 
Příspěvky: 101
Registrován: 16. 12. 2008
Poděkoval: 4 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: chladic+zakladovka=ram

Příspěvekod NAJA » úte 24. úno 2015 5:26:45

Sem to ale kus cypa :mrgreen:
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×


Zpět na Chladiče

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron