HDD místo mechaniky

CD-ROM/RW, DVD-ROM/RW/RAM, Blu-ray, HD DVD, ...

HDD místo mechaniky

Příspěvekod Matthew5610 » čtv 02. led 2014 20:42:38

Zdravím, mám notebook acer aspire 5560g, koupil jsem si ssd disk http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001XNN a rámeček na hdd místo cd mechaniky http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001J2B , ssd disk jsem dal namísto původního disku, vše je v pořádku a funguje jak má, ale problém nastal když jsem místo mechaniky vložil rámeček s původním diskem pak po jak jsem chtěl zapnout notebook tak už nešel, vypadá že se normálně spustil tj. běží komponenty, ale je pořád černá obrazovka a nic nemůžu dělat, po odpojení rámečku notebook v pořádku běží. Rámeček s tím samým diskem jsem zkoušel dát do podobného notebooku taky značky acer a normálně to jelo. Taky jsem zkoušel odpojit ssd disk a nechat zapojený pouze rámeček s diskem jestli náhodou zdroj nestíhá, ale ani tak to nejelo. Nevíte někdo co s tím?
Matthew5610
Intel 4004
 
Příspěvky: 7
Registrován: 2. 1. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod NAJA » pát 03. led 2014 7:49:39

Asi máš v biosu nastaveno first boot device CD ROM . Když tam mechanika byla tak si osahal prázdnou mechaniku a šel na další , tj HDD . Ale když tam mechanika není tak asi v tom vidí problém a nepustí to dál .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod oneill » pát 03. led 2014 10:52:33

S diskem místo mechaniky to nenajede, můžeš ho připojit až po inicializaci biosu.
Uživatelský avatar
oneill
Intel Celeron Conroe-L
 
Příspěvky: 2562
Registrován: 10. 2. 2008
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 201 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod Matthew5610 » pát 03. led 2014 11:45:55

No když tam hned zapojím ten disk tak mi nenajede vůbec nic ani do biosu se nedostanu nic.. tak nevím jak na to abych to zprovoznil.
Matthew5610
Intel 4004
 
Příspěvky: 7
Registrován: 2. 1. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod NAJA » pát 03. led 2014 11:53:19

Zpátky nahodit mechaniku a pak v biosu přenastavit first boot HDD . Uložit nastavení :!: Restartovat , vypnout a pak vyhodit mechaniku a strčit HDD .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod Matthew5610 » pát 03. led 2014 16:49:56

Kontroloval jsem to a mám nastavené bootování z ssdčka které mám jako hlavní disk s windowsama.. když rámeček s diskem připojím až po spuštení ntb tak to jede, jen prostě nevím proč mi nejde spustit notebook s připojeným rámečkem s hdd..
Matthew5610
Intel 4004
 
Příspěvky: 7
Registrován: 2. 1. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod oneill » pát 03. led 2014 17:09:42

Je to chyba biosu.
Uživatelský avatar
oneill
Intel Celeron Conroe-L
 
Příspěvky: 2562
Registrován: 10. 2. 2008
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 201 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod Matthew5610 » pát 03. led 2014 19:04:01

Ale co s tím? :/
Matthew5610
Intel 4004
 
Příspěvky: 7
Registrován: 2. 1. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod NAJA » pát 03. led 2014 19:58:00

Jestli je dostupný novější BIOS tak se nabízí ho flashnout , že jo .
Poslední je 1.15
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod Matthew5610 » pát 03. led 2014 22:40:36

Mám verzi 1.15 právě no..
Matthew5610
Intel 4004
 
Příspěvky: 7
Registrován: 2. 1. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod oneill » pát 03. led 2014 22:43:49

Neuděláš s tím nic. Tedy pokud nerozumíš biosům a neuděláš si vlastní...
Uživatelský avatar
oneill
Intel Celeron Conroe-L
 
Příspěvky: 2562
Registrován: 10. 2. 2008
Poděkoval: 2 ×
Získaná poděkování: 201 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod NAJA » sob 04. led 2014 12:51:25

Nevím co s notebookem děláš k čemu a jak ho používáš ale asi jediné a poněkud kostrbaté řešení by bylo :
V notebooku mít jako hlavní systémový disk SSD a zachovat mechaniku . Pro starý HDD dokoupit rámeček a požívat ho jako externí na ukládání dat ,stahování , muziku , filmy atd . :hmm:
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod Matthew5610 » ned 05. led 2014 19:49:43

Jasný to mě taky napadlo jako krajní řešení, ale zas to bude celkem pomalé přes usb a hodně dat budu potřebovat mít často v noťasu a tahat všude externí disk se mi chtít nebude, takže zatím to mám tak, že než spustím notebook tak odpojím rámeček s diskem zapnu notebook, zapojím rámeček a je to ok.
Matthew5610
Intel 4004
 
Příspěvky: 7
Registrován: 2. 1. 2014
Poděkoval: 0 ×
Získaná poděkování: 0 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod Vagi » ned 05. led 2014 21:06:34

Zkusil bych prohledat http://www.bios-mods.com/ zda tam není pro tvůj noťas alternativní bios, který by vyřešil tvůj problém.
ACER Aspire 5553G
Vagi
AMD Duron
 
Příspěvky: 1267
Registrován: 1. 12. 2007
Poděkoval: 1 ×
Získaná poděkování: 15 ×

Re: HDD místo mechaniky

Příspěvekod NAJA » ned 05. led 2014 22:41:24

Matthew5610
Tak to tedy externí HDD je elegantnější řešení .
Takhle všude vytahuješ mechaniku a strkáš HDD v rámečku .
NAJA
AMD Athlon 64 X2
 
Příspěvky: 3145
Registrován: 8. 12. 2008
Poděkoval: 5 ×
Získaná poděkování: 142 ×


Zpět na Optické mechaniky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník